17 Mart 2013, Pazar 15:02:30

UÇAKLAR BOŞ KALDI

Katı bir Komünist ideolojiyle idare edilen Kuzey Kore’den komşu ve müttefik ülke Çin’e hareket eden uçaklar adeta boş seyahat ediyor.
  • Haber diye yayımladığınız metne bak! Komünist olduğu için insanların seyahat etmediği bir ülkede havadaki ikram ile ilgili şu cümleyi yazmak mantıkla çelişmiyor mu; "Uçağın tamamına yakını boş iken ikram edilen içecek ve hamburgerde bile çeşit azlığı göze çarpıyor." Hamburgerde bile çeşit azlığı göze çarpıyormuş. Haberde belirttiğiniz kadar katı komünist bir ülkede Amerikan yeme kültürünün bayrağı olmuş hamburgerin çeşidi az olarak sunulduğunu yazmak haberin uydurmasyonluğunu tek başına ispata yeter! Bununla beraber "katı K(neden büyük harf ile başlanmış bilemiyorum)omünist" bir yönetimle yönetilen ve yine kendisi gibi komünizm ile yönetilen komşu ve müttefik Çin'e gitmek neden yasaklansın? Olsa olsa kapitalist ülkelere uçmak yasaklanır, neden Çin'e gitmek yasak olsun?! Bu yorumumu da sanırım yayımlamazsınız varsın olsun, editör okusun o da yeter bana :)
  • Bu ucagin bos kalkmasi mumkun cunku boyle bir ucak YOK!.......
  • Bir kere kuzey kore Iran, Suriye, Küba gibi A319 ve Boeing alamaz nedeni Amerikan Ambargosu. Daha evvel Irak ve Libya da vardi fakat kalkti neden mi ?? Amerika kendi kuklalarini yerlestirdi de ondan. Kuzey kore yalniz Rus Tupolev, Antonov ve Ilyushin uçaklarini kullanir.Zaten birkaç gün önce çin Pyong yang Pekin uçuslarinda Air Koryonun kullandigi eski Il62 ve TU134/154 uçaklarini yasaklayip yalniz daha yeni TU-204 uçaklarina izin verdi.
  • Arkadaslar bu fotoda bir hata var, A319 Sharklet ile Kuzey koreye teslim edilmedi ki?
  • komunist momunist, adamlar sharkletli 319 kullanıyor. ben henuz turkiyede gormedim. o kadar da demokratik, kapitalist, emperyalist güçlerin hegemonyasındaki bir ulke olmamıza ragmen:)))
  • solculuk ve kominizm çin küba kuzey korededir dünyada güney amerikadada var o kadar değil neden hemen savunmaya geçtin ki yerse oralarda kominizm ve solculuğun şartlarında yaşarsın öyle capitalizme karşı geleceksin oratalığı yakıp yıkacaksın halkın malına zarar vereceksin kahrolsun diyeceksin ardından arkanı dönüp herkesi eleştirirsin ancak eline molotof alıp etrafa zarar vermek ne çabuk unuttunuz odtüde lastikleri yaktınız ortalığı savaş alanına çevirdiniz dersliklere zarar verdiniz ne için yaptınız üniversite de harçlar kaldırıldı diye mi sizler bunları içinde yakıp yıktınız harçlar tamamen kaldırıldı derdiniz ney fazla rahatlık batıyor. k.endinizi yakın yıkın kendi evinizi ama dışarı çıktığınızda yapamassınız o hak sizde yoktur yakıp yıkmak ondan sonra da universite campüsünde benim vergilerimle yapılan sınıflara binalara okulun malına zarar veremessin sıkıysa bunları çinde kuzey kore de veya küba da yap bakalım çinde de gösteri yapın y
  • Ole kuru kuru dünyayı kurtarmakla olmuyor sayın solcular..ben 305ten biriyim ,işten atıldım hal arama uğruna..ee aradık hakkı .noldu..bizdemi devrim şehidi olduk...ya millet mahvoldu bırakın bu işleri..adamlar 9aydır işsiz güçsüz atılan thy işçisi için Bi gece bile duzenlemedıler..nerde solcular,meydanda sürekli partılere sayarak yurumuyo bu işler..bize elle tutulcak bısey yapsınlar,para versınler borçtan kafayı yıcez,hacız gelmeyen bu donumuz kaldı..he o olmuyomu işe geri aldırın millet nası geri dondu..bedas,kristal iş,vb..ee biz napıcaz kanser olucaz artık geberıcez...bizler b..k yoluna gittik...gecmiş olsun arkadaşlar..
  • bizim chplilere göstermek lazım ya da odtülü molotof atanlar sol kesimde nasıl solculuk olunuyor kuzey kore de devlet üniversitesinde 1 dönem okusunlar bakalım orada da Türkiyedeki gibi gösteri yapıp yaksınlar sonra Türkiyede kendilerine sunulan imkanlardan acaba hangilerini bulurlar sormak lazım acaba öyle konuşmakla olmaz lafla olmaz yerse uygulayacaksın tıpkı kılıçdaroğlunun etro gömlek giydiği gibi sordular bir arkadaşım hediye etti yok ya bizde yedik yuttuk.. hadi bakalım kuzey koreye 3 aylığına orada yaşayın bakalım nasılmış gerçek kominizim görün.. öyle çin falan hikaye capitalizm kominizmi yendi insanlar artık görüyor herşeyi kominizmden karın doymuyor sefillike yokluktan insanlar artık bıkmış..
  • Bu zulümden kurtulmak istiyorlarsa arap ülkelerindeki gibi ayaklansınlar. Tabiki hiç bir başarı bedel ödemeden kazanılmaz. Boşuna dememişler "No pain no gain". 21.yy'dayız Rusya ve Çin bile ekonomik ve yönetimsel olarak değişti artık, çağa ayak uydurmak zaruri

Kuzey Kore devletine ait ‘Air Koryo’ Havayolu ile Kuzey Kore’nin başkenti Pyongyang’dan Çin’in başkenti Pekin’e uçak seferiyle giden bir yolcunun telefonuyla çektiği ve internette paylaştığı görüntülerde, Kuzey Kore havalimanı dünyanın pek çok diğer başkentlerindeki havalimanlarına kıyasla adeta terk edilmiş bir yer gibi görünüyor. Uçağın tamamına yakını boş iken ikram edilen içecek ve hamburgerde bile çeşit azlığı göze çarpıyor.

Kuzey Kore, halkını katı komünist rejim ideolojisine bağlı tutabilmek için dış dünya ile irtibatı keserek vatandaşlarının diğer ülkeler ile ticari ve diğer irtibatlarına izin vermiyor.

UÇAKLAR BOŞ KALDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

:) ~ 11 yıl önce
Haber diye yayımladığınız metne bak! Komünist olduğu için insanların seyahat etmediği bir ülkede havadaki ikram ile ilgili şu cümleyi yazmak mantıkla çelişmiyor mu; "Uçağın tamamına yakını boş iken ikram edilen içecek ve hamburgerde bile çeşit azlığı göze çarpıyor." Hamburgerde bile çeşit azlığı göze çarpıyormuş. Haberde belirttiğiniz kadar katı komünist bir ülkede Amerikan yeme kültürünün bayrağı olmuş hamburgerin çeşidi az olarak sunulduğunu yazmak haberin uydurmasyonluğunu tek başına ispata yeter! Bununla beraber "katı K(neden büyük harf ile başlanmış bilemiyorum)omünist" bir yönetimle yönetilen ve yine kendisi gibi komünizm ile yönetilen komşu ve müttefik Çin'e gitmek neden yasaklansın? Olsa olsa kapitalist ülkelere uçmak yasaklanır, neden Çin'e gitmek yasak olsun?! Bu yorumumu da sanırım yayımlamazsınız varsın olsun, editör okusun o da yeter bana :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YOK!... ~ 11 yıl önce
Bu ucagin bos kalkmasi mumkun cunku boyle bir ucak YOK!.......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A 319 FOTOMONTAJ ~ 11 yıl önce
Bir kere kuzey kore Iran, Suriye, Küba gibi A319 ve Boeing alamaz nedeni Amerikan Ambargosu. Daha evvel Irak ve Libya da vardi fakat kalkti neden mi ?? Amerika kendi kuklalarini yerlestirdi de ondan. Kuzey kore yalniz Rus Tupolev, Antonov ve Ilyushin uçaklarini kullanir.Zaten birkaç gün önce çin Pyong yang Pekin uçuslarinda Air Koryonun kullandigi eski Il62 ve TU134/154 uçaklarini yasaklayip yalniz daha yeni TU-204 uçaklarina izin verdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Foto? ~ 11 yıl önce
Arkadaslar bu fotoda bir hata var, A319 Sharklet ile Kuzey koreye teslim edilmedi ki?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sharklet ~ 11 yıl önce
komunist momunist, adamlar sharkletli 319 kullanıyor. ben henuz turkiyede gormedim. o kadar da demokratik, kapitalist, emperyalist güçlerin hegemonyasındaki bir ulke olmamıza ragmen:)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
camaroth ~ 11 yıl önce
solculuk ve kominizm çin küba kuzey korededir dünyada güney amerikadada var o kadar değil neden hemen savunmaya geçtin ki yerse oralarda kominizm ve solculuğun şartlarında yaşarsın öyle capitalizme karşı geleceksin oratalığı yakıp yıkacaksın halkın malına zarar vereceksin kahrolsun diyeceksin ardından arkanı dönüp herkesi eleştirirsin ancak eline molotof alıp etrafa zarar vermek ne çabuk unuttunuz odtüde lastikleri yaktınız ortalığı savaş alanına çevirdiniz dersliklere zarar verdiniz ne için yaptınız üniversite de harçlar kaldırıldı diye mi sizler bunları içinde yakıp yıktınız harçlar tamamen kaldırıldı derdiniz ney fazla rahatlık batıyor. k.endinizi yakın yıkın kendi evinizi ama dışarı çıktığınızda yapamassınız o hak sizde yoktur yakıp yıkmak ondan sonra da universite campüsünde benim vergilerimle yapılan sınıflara binalara okulun malına zarar veremessin sıkıysa bunları çinde kuzey kore de veya küba da yap bakalım çinde de gösteri yapın y

Yanıtla

Kalan karakter 1000
camaroth a ~ 11 yıl önce
komünizm kardeşim, komünizm yazacaksın; öğreneceksin, bilmiyorsan daha başlangıçta bu kadar ahkam kesmeyeceksin, her şeye yazmak zorunda değilsin, biraz bilgi sahibi ol fikir sahibi olmayı öğrenirsiz, en azından yazmayı.
Sözcü ~ 11 yıl önce
Yani yazdığın yoruma çüş diyorum be arkadaş. Dinimiz ,islam kominist değil ama katı sosyalistdir. Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir 'in kapatilizimle ne alakası olur Bal gibi sosyalist ve çok güzel ve mükemmel bir din olan islamı seçmişiz bari bunu kabul et...
NERDESİNİZ.... ~ 11 yıl önce
Ole kuru kuru dünyayı kurtarmakla olmuyor sayın solcular..ben 305ten biriyim ,işten atıldım hal arama uğruna..ee aradık hakkı .noldu..bizdemi devrim şehidi olduk...ya millet mahvoldu bırakın bu işleri..adamlar 9aydır işsiz güçsüz atılan thy işçisi için Bi gece bile duzenlemedıler..nerde solcular,meydanda sürekli partılere sayarak yurumuyo bu işler..bize elle tutulcak bısey yapsınlar,para versınler borçtan kafayı yıcez,hacız gelmeyen bu donumuz kaldı..he o olmuyomu işe geri aldırın millet nası geri dondu..bedas,kristal iş,vb..ee biz napıcaz kanser olucaz artık geberıcez...bizler b..k yoluna gittik...gecmiş olsun arkadaşlar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
305 ~ 11 yıl önce
düşüncelerimi söylemeyeceğim ancak bu bir sınıf mücadelesidir bir tarafta emeğini satanlar diğer tarafta emeği satın alanlar bir tarafta üretim araçlarına sahip olanlar bir tarafta bunları onlar için kullananlar ve artı değer yaratıp kazandıranlar solculuk sağcılık falan değil o sana dayatılandır önemli olan onurlu yaşamakla onursuz olmak savaşıdır tercih sizindir elbette ben sizlerin hep yanında oldum ama olması gerekenler yok neden acaba bu haksızlığa uğrayan 305 kişisiniz eylemlerinizi gördüm önce bir kendi içinizde birlik olun 30-40 kişi ile olmaz benimle de olmaz o 305 orada yakınları ile 1000 olmalı ki bir bin de biz olalım sola sağa çatmakla bu mücadele olmaz merak etme o düşüncesi ile dalga geçtiğini sandığın insanlar senin yanında ama sen kendi yanında değilsin daha, ağlama.
Birakin aglamayi ~ 11 yıl önce
Ekmek yediginiz sirkete karsi cikmaya basladiginizda akliniz neredeydi? Yok öyle arkadas, sen git, calistigin sirketi 2 milyon zarara ugrat, o kadar yolcuyu yolda birakmak hakkiniz mi? Sonra cik ortaya, 305 falan filan, bedava ekmek yok öyle, git calis o zaman, borcmus, hacizmis,size grev yapin diyenlere sorun simdi, onlar nerde simdi? Onlardan isteyin, bakalim onlar sizi taniyacak mi simdi? Ihanetin karsiligi budur, adam gibi masaya oturup, derdinizi anlatabilirdiniz.....
ağlama diyene ~ 11 yıl önce
Vatandaş bırak öyle tuttuğun partinin atadığı ve havacılıktan zerre anlamayan adamların ettiği lafları 2milyon zarara uğratmışmış. Sen 2 milyonda kaç tane 0 var onu bilmezsin gelmiş aklınca laf söylüyosun. Adamlar ırgat mı hakkını arayacak.
camaroth ~ 11 yıl önce
bizim chplilere göstermek lazım ya da odtülü molotof atanlar sol kesimde nasıl solculuk olunuyor kuzey kore de devlet üniversitesinde 1 dönem okusunlar bakalım orada da Türkiyedeki gibi gösteri yapıp yaksınlar sonra Türkiyede kendilerine sunulan imkanlardan acaba hangilerini bulurlar sormak lazım acaba öyle konuşmakla olmaz lafla olmaz yerse uygulayacaksın tıpkı kılıçdaroğlunun etro gömlek giydiği gibi sordular bir arkadaşım hediye etti yok ya bizde yedik yuttuk.. hadi bakalım kuzey koreye 3 aylığına orada yaşayın bakalım nasılmış gerçek kominizim görün.. öyle çin falan hikaye capitalizm kominizmi yendi insanlar artık görüyor herşeyi kominizmden karın doymuyor sefillike yokluktan insanlar artık bıkmış..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
htoramac ~ 11 yıl önce
chp bu cumhuriyeti kuran parti...chp yi öğrencileri bunlar GOMİNİST demek, kuzey koreyle karşılaştırmak için yüksek zeka gerek....cahillik herhalde bu olsa gerek
yok artık! ~ 11 yıl önce
Sol görüşlü olmak illa ki kominist olmayı gerektirmiyor ki arkadaşım. Ayrıca kominizmin de dünya tarihinde çok farklı uygulamaları var. Odtü´lü öğrenciler de Kuzey Kore gibi veya Çin gibi yaşayalım demiyor ki. Hükümeti eleştirmek de demokratik bir haktır, çok seslilik de demokrasinin bir gereğidir. Bu tip eylemler ve söylemler faşist bir şekilde bastırılıyor ise o ülkede gerçek anlamda bir demokrasiden bahsedilemez. Sapla samanı karıştırıp çok basit bir mantıkla düşünüyorsunuz. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak diye bir laf var ya, işte tam öyle olmuş.
camaroth'a ~ 11 yıl önce
Chp komünist bir parti değil sosyalist. Sen daha onu bilmiyosun kalkmışsın burda millete ders veriyosun.
Poland ~ 11 yıl önce
Helal olsun.bizim millete rahat batıyor sadece o kadar.
cahile ~ 11 yıl önce
ey cahil chp sana bu ulkeyi kuran parti.sen düne kadar padisahın ve sulalesine tapıyordun. demokrasiyi kim getirdi sana.secmeyi ve secilmeyi insan oldugunu kim ogretti sana, onlar didindi senin gibilerde sefasını suruyor nankörler.kuzey koreye kurban olasın sen memlektteki aclarına sokakta mendil satıp karnını doyurmaya calısanlara bak. memlekin her yeri soygun talana donmus.ucakların dolu ucuyorda ne oluyor. adamlar memnun halinden sanane. bir tane acları sefilleri yok, sanane. niyemi dunyaya kapanıyorlar kominist olduklari için değil senin gibiler oralara gidip kokutmasın, batırmasınlar diye.amerikalıların fahiseliğini yapmasınlar onuruyla serefiyle yasayıp ölsunler diye kapatıyorlar.sen ve senin gibiler onların tırnagı olamazler.sen halen onun bunun yalaklıgını yap, elini ogustur, memleket elden gitmis sanane, aclar varmıs sanane, ama merak etme sende bir gun dusersin o mezara ama onursuzca.
bu ne ~ 11 yıl önce
bir de abdestli kapitalizm vardır, kapitalizmin abdest almış halidir bir de şu komünizm yazmayı öğren artık da milleti güldürme kendine "capitalist"
mehehe ~ 11 yıl önce
bu kadar cehalet ancak tahsille olur.
ayaklansınlar ~ 11 yıl önce
Bu zulümden kurtulmak istiyorlarsa arap ülkelerindeki gibi ayaklansınlar. Tabiki hiç bir başarı bedel ödemeden kazanılmaz. Boşuna dememişler "No pain no gain". 21.yy'dayız Rusya ve Çin bile ekonomik ve yönetimsel olarak değişti artık, çağa ayak uydurmak zaruri

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000