22 Temmuz 2009, Çarşamba 15:58:32

"Uçaklar biyoyakıt kullanmalı"

Londra merkezli düşünce kuruluşu Policy Exchange, Avrupa hükümetlerinden, biyoyakıtları otomobillerden çok uçaklarda kullanmaya yönelik araştırmalara destek olmalarını istedi...
  • şeker kamışı, şeker pancarı gibi bitkilerden ve tahıl gibi nişastalı bitkilerden üretilen 1. nesil biyoyakıtların gıda sektöründe de kullanılmaları nedeniyle gıda fiyatlarında artışa neden olmaları, yüksek üretim maliyetleri gözönüne alındığında enerji güvenliği için pahalı bir şeçenektir. Ancak ham madde kaynakları orman atıkları ve gıda amaçlı kullanılamayacak olan ürünler olan 2. nesil biyoyakıtlar daha sürdürülebilir, toprak potansiyelini daha iyi değerlendirilebilecek yakıtlar olarak düşünülüyor. Eğer çalışmalar sonucunda petrol yakıtlarla maliyet olarak yarışabilir hale gelene kadar geliştirilirse dünyada yeni bir sayfa açılabilir.
  • biyo yakıt için yok edilen doğal denge nasıl geri getirilecek. Bence kaçan gelmez.

Policy Exchange, insanların seyahat talebinin, küresel ısınmaya katkıda bulunan gaz salımlarını artırmadan karşılanabilmesi için gerekli olduğunu savundu.

Avrupa hükümetleri otomobillerde biyoyakıt kullanımına destek veriyor.

Otomobillere biyoyakıt sağlamak için gereken ürün miktarının ABD toprakları kadar alan kaplayacağına dikkat çeken kuruluş ise otomobillerin yakında elektrik gibi yenilenebilir enerji kaynaklarıyla çalışabileceğini ancak bunun uçaklar için mümkün olmadığını belirtti.

Policy Exchange, AB'nin acilen politika değişikliğine gitmesi ve havacılıkta biyoyakıt kullanımına ilişkin araştırmalara fon ayırma yoluna gitmesi gerektiği görüşünde.
Buna göre havayolu şirketlerine 2020'den itibaren biyoyakıtları kerosen karıştırarak kullanma zorunluluğu getirilmeli.

Zira bu tarihten itibaren yeni nesil biyoyakıtların geliştirilmiş olması umuluyor.

Bazı çevre örgütleri ise bazı biyoyakıt türlerinin temizlediklerinden daha fazla karbon ürettiğini ve yoksullar açısından gıda fiyatlarını körüklediğini savunuyor.

Çoğu biyoyakıt, mısır, şeker kamışı ve kolza tohumundan elde ediliyor.

Biyoetanol genellikle petrolle karıştırılırken, biyodizel ya tek başına ya da karıştırılarak kullanılabiliyor.

BBC Türk

"Uçaklar biyoyakıt kullanmalı"

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
şeker kamışı, şeker pancarı gibi bitkilerden ve tahıl gibi nişastalı bitkilerden üretilen 1. nesil biyoyakıtların gıda sektöründe de kullanılmaları nedeniyle gıda fiyatlarında artışa neden olmaları, yüksek üretim maliyetleri gözönüne alındığında enerji güvenliği için pahalı bir şeçenektir. Ancak ham madde kaynakları orman atıkları ve gıda amaçlı kullanılamayacak olan ürünler olan 2. nesil biyoyakıtlar daha sürdürülebilir, toprak potansiyelini daha iyi değerlendirilebilecek yakıtlar olarak düşünülüyor. Eğer çalışmalar sonucunda petrol yakıtlarla maliyet olarak yarışabilir hale gelene kadar geliştirilirse dünyada yeni bir sayfa açılabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
biyo yakıt için yok edilen doğal denge nasıl geri getirilecek. Bence kaçan gelmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000