25 Haziran 2019, Salı 09:17:10

Uçakla zirai ilaçlama yapılmayacak!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile yapılan protokol kapsamında Balıkesir genelinde zeytin hastalık ve zararlılarına karşı uçakla ilaçlama uygulaması bu yıl yapılmayacak.
  • 1-) once belediye bize paramizi versin gecen seneden attigimiz parayi alamadik daha 2-) ucakla ilaclama aktif olarak ipsalada yapiliyor-zararli degil zehir atilmadigi surece 3-) turkiyede zaten kalan 5 sirket var , amerika brezilya afrika portekiz fransa yapiyoda bizde neden yasaklaniyor anlamak mumkun degil
  • Ucak mi kaldı artık. Alsınlar büyük bir drone onla yapsınlar. O kadar verimli arazimiz var. Teknoloji hiç etkin kullanamıyoruz.
  • Havacılık sektöründe icra edilen bazı faaliyetlerin (harita çekimi, ilaçlama, reklam vb.) artık İHA sistemlerine devredilmesi değerlendirilmeli mi acaba? Üniversitelerle ortak çalışma gruplarıyla.
  • Havada yapilan ilaclamada faydali olan veya zararsiz olan börtü böcekde yok olur. Yapılmaması gayet normal.
  • Ülkemizde ne yazık ki bu uçakların değeri bilinmiyor. O çekirge sürüleri birgün illaki ülkemize gelecek o zaman umarım uçabilecek ilaçlama uçağımız olur.
  • Yıllardır ilaçlamayı kapatmak için her türlü bahaneler yapıldı.çevreye zarar veriyor diye bakanlık yasakladı. aradaçıkarcıların rantı vardı. onu da herkes biliyor. havadan uçakla ilaçlamanın hiçbir zararı yoktur olsaydı Avrupa’da diğer ülkelerde de yasaklanırdı .bu hükümetin yanlış politikası.Bu sene zeytin ilaçlama sı yapılmasın zararını ilerde Çiftçiler görecek.

Erdek bölgesinde zeytin sineği ve zeytin zararlılarına karşı havadan ilaçlama bu yıl yapılmayacak.

Marmara Zeytin Hastalık ve Zararlıları ile Mücadele Birliğinden yapılan açıklamaya göre 2014 yılından beri Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ilaçlamanın protokolün sona ermesi sebebiyle bu yıl yapılmayacağı belirtildi. Yapılan açıklamada "4 yıldan beri Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile yapılan protokol kapsamında Balıkesir genelinde zeytin hastalık ve zararlılarına karşı uçakla ilaçlama yapıldığı, ancak bu yıl protokol süresinin bittiği ve yeni bir protokol yapılmaması nedeni ile bu yıl bölgemizde uçakla ilaçlama yapılamayacağı bildirilmiştir. Bu nedenle ortak üreticilerimizin Zeytin Hastalık ve Zararlılarına karşı Erdek İlçe Tarım ve Orman müdürlüğünce yapılan uyarı zamanları dikkate alınarak ruhsatlı ilaçlarla yerden zirai mücadele yapmaları konusunda hassas davranmaları önemle duyurulur" ifadelerine yer verildi. 

Uçakla zirai ilaçlama yapılmayacak!

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

kel pilot ~ 5 yıl önce
1-) once belediye bize paramizi versin gecen seneden attigimiz parayi alamadik daha 2-) ucakla ilaclama aktif olarak ipsalada yapiliyor-zararli degil zehir atilmadigi surece 3-) turkiyede zaten kalan 5 sirket var , amerika brezilya afrika portekiz fransa yapiyoda bizde neden yasaklaniyor anlamak mumkun degil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havacı ~ 5 yıl önce
Öncelikle ilaçlama pilotları kesinlikle özensiz her konuda. Kaçak yakıt kullanırlar. Telsizleri çalışmaz. Bakımsız uçaklar hemen her sene bir kazaya karışırlar yada düşerler. Sahildeki insanların üzerine ilaç atarlar. İlaçlama döneminde gelen şikayetin haddi hesabı yoktur. Zaten pilotların kalitesi de tartışılır.
Hocam ~ 5 yıl önce
Saygılar
general hunter weston ~ 5 yıl önce
uçakla ilaçlamanın yasak olduğu ülkeler küçük ülkelerdir. büyük ülkeler serbestçe ilaçlıyor.sana yasak sen gelişme küçük kal tarla ekme bahçe ek mantığı bu.
Ucak ~ 5 yıl önce
Ucak mi kaldı artık. Alsınlar büyük bir drone onla yapsınlar. O kadar verimli arazimiz var. Teknoloji hiç etkin kullanamıyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İha... ~ 5 yıl önce
Havacılık sektöründe icra edilen bazı faaliyetlerin (harita çekimi, ilaçlama, reklam vb.) artık İHA sistemlerine devredilmesi değerlendirilmeli mi acaba? Üniversitelerle ortak çalışma gruplarıyla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Asd ~ 5 yıl önce
O dedigin isler ozellikle ilaclama oyle olmuyor!!!!
Adro ~ 5 yıl önce
Havada yapilan ilaclamada faydali olan veya zararsiz olan börtü böcekde yok olur. Yapılmaması gayet normal.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazık ~ 5 yıl önce
Ülkemizde ne yazık ki bu uçakların değeri bilinmiyor. O çekirge sürüleri birgün illaki ülkemize gelecek o zaman umarım uçabilecek ilaçlama uçağımız olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Körfez ~ 5 yıl önce
O havadan ilaçlamaların doğal yaşama verdiği zararı biliyor musunuz? Bu ilkel ilaçlama şekli hiçbir yerde kalmadı.
Asf ~ 5 yıl önce
Ilac atilan yer gida tarim bakanligi tarafindan belirtilen yere atiliyor. Yoksa gorevli arkadaslar cezasini keser.
Pilot ~ 5 yıl önce
İçki masalarında sabahlayıp uçuşa gitmeleri sayısız kazaya karışmaları yazık oldu evet bunu tekrar yapamayacak olmaları sevindirici
Pilot a cevap ~ 5 yıl önce
Kereste..Sen ne anlarsın uçmaktan , ilaçlamadan..Fikirsiz ve cahil herif..Bir de pilot diye rumuz kullanmışsın..Cahil
İlaçlama... ~ 5 yıl önce
Yıllardır ilaçlamayı kapatmak için her türlü bahaneler yapıldı.çevreye zarar veriyor diye bakanlık yasakladı. aradaçıkarcıların rantı vardı. onu da herkes biliyor. havadan uçakla ilaçlamanın hiçbir zararı yoktur olsaydı Avrupa’da diğer ülkelerde de yasaklanırdı .bu hükümetin yanlış politikası.Bu sene zeytin ilaçlama sı yapılmasın zararını ilerde Çiftçiler görecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000