12 Temmuz 2011, Salı 08:10:48

UÇAKLA SEYAHATTE 'KULAĞA' DİKKAT

Uçak yolculuğu sırasında kulak uğuldamasının kalıcı işitme kaybı ile sonlanabileceği hiç aklınıza gelir miydi?
  • Uçakla seyahatte özellikle üst solunum yolu rahatsızlığı olanlar alçalış esnasında sıkıntı yaşabilirler, herhangi bir rahatsızlığınız olmasada sakız çiğnemek bişeyler içmek içmek veya rahatsızlık esnasında boş boş yutkunmak bunu engelleyecektir. Küçük çocuklar için ise bişler yemesi veya içmesi dolayısıyla kulaktaki basıncı engellemesi yararlı olur. Bazen burnunuzu tutarak karşı basınç uygulamak sorunu halledebilir ama herzaman işe yaramayabilir.
  • ucak yukseliste ve alcalista oldugu zamanlarda bebege su verip yutkunmasini ve dolayisiyla kulak basincini dengelemeye yardimci olmak faydali olabilir.
  • üç aylık bir bebeğimiz var uçakla seyahet edecez acaba bi sorun olurmu .
Uçak yolculuğu sırasında kulak uğuldamasının kalıcı işitme kaybı ile sonlanabileceği hiç aklınıza gelir miydi? Beş duyu organımızdan biri olan kulağımız uçak yolculuğu esnasında çeşitli sebeplerle zarar görebilir.

Uçuş sırasında görülebilecek bu olumsuz durumları alacağınız bazı tedbirlerle ortadan kaldırabilirsiniz. Memorial Şişli Hastanesi KBB Bölümü'nden Prof. Dr. Sami Katırcıoğlu, akut nezle, alerjik nezle, sinüzit gibi hastalıkların östaki borusunun açılma fonksiyonunu bozarak uçuş esnasında ortakulak basıncının dengelenmesini engelleyeceğini söyledi. Dış kulak yolunda oluşan basınç değişikliklerinin kulak zarında bombeleşme ve çökme gibi olaylara sebep olacağını belirten Katırcıoğlu, "Östaki borusunun basıncının, denkleme olayında yeterli olamaması kişide, kulakta dolgunluk, ağrı ve işitme azalmasına yol açar. Bu fonksiyon bozukluğu çeşitli hastalıklar esnasında daha da belirginleşir." dedi.

Zaman
UÇAKLA SEYAHATTE 'KULAĞA' DİKKAT

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Uçakla seyahatte özellikle üst solunum yolu rahatsızlığı olanlar alçalış esnasında sıkıntı yaşabilirler, herhangi bir rahatsızlığınız olmasada sakız çiğnemek bişeyler içmek içmek veya rahatsızlık esnasında boş boş yutkunmak bunu engelleyecektir. Küçük çocuklar için ise bişler yemesi veya içmesi dolayısıyla kulaktaki basıncı engellemesi yararlı olur. Bazen burnunuzu tutarak karşı basınç uygulamak sorunu halledebilir ama herzaman işe yaramayabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ucak yukseliste ve alcalista oldugu zamanlarda bebege su verip yutkunmasini ve dolayisiyla kulak basincini dengelemeye yardimci olmak faydali olabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
üç aylık bir bebeğimiz var uçakla seyahet edecez acaba bi sorun olurmu .

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000