20 Nisan 2010, Salı 07:58:44

Uçak yolcuları trenlere yöneldi...

Avrupa hava sahası İzlanda’da patlayan volkanın külleri sebebiyle uçuşa kapatılınca birçok yolcu hızlı trenlere yöneldi.

Londra’daki İngiltere’yi Belçika ve Fransa’ya bağlayan St. Pancras İstasyonu yapılamayan uçak seferlerinin yerine treni tercih eden yolcuları ağırlıyor.

“Birçok mağdur yolcu bu gece kabus dolu yol hikayelerinin ardından evine ulaşabilmenin mutluluğunu yaşıyor. Bazı yolcular üç-dört güne kadar ertelenen seferler nedeniyle bu Eurostar tren terminaline ulaşana kadar otel ve ulaşıma ciddi masraf yaptıklarını belirtiyor. Bununla da bitmiyor. Londra’daki evlerine ulaşmak için bu sefer yüksek ücretlerle tren biletlerini alıyorlar tabii onlar da sadece şanslı olanlar.”

Gardaki bir yolcu durumlarını anlatıyor:

“Slovenya’daydık, Cuma günü dönmemiz gerekiyordu. Pazar gününe kadar çıkamadık, ancak bugün geri gelebildik.

Nasıl geri döndünüz?

Trenle. Dört tren, altı ülke değiştirdik, sonunda buradayız.”

Bir başka yolcu ise rezervasyon yaptırmanın bile mağduriyetlerine çare olmadığını belirtiyor:

“Eurostar’da bu geceki tren için önceden rezervasyonumuzu yaptırmıştık. Ancak ne olacağımızı Tanrı bilirdi. Sadece kurtlduk hepsi bu. Şimdi bira içmeye ve bir fincan güzel bir kahve içmeye gidiyoruz. Gordon Brown, artık işinin başına dön.”

Kimileri ise ülkelerine hemen tren bileti bulacak kadar şanslı olmayabiliyor. Almanya’daki evlerine dönmeye çalışan bu aileye Eurostar, en iyi ihtimalle Çarşamba veya Perşembe bilet olabileceğini söylüyor:

“Bu gece beni gerçekten bitirdi. Sabrımın sınırını aştım. Pozitfi düşünmeye çalışıyoruz çünkü er ya da geç anakaraya evimize dönmenin bir yolunu bulacağız. Bu sadece bir problem. Sadece biz değiliz biliyorum yüzbinlerce kişi burada ve başka yerlerde mahsur kalmış durumda. Yapabileceğimiz tek şey beklemek ve görmek ve olabildiğimiz kadar pozitif olmak.”

(EuroNews)

Uçak yolcuları trenlere yöneldi...

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000