03 Eylül 2016, Cumartesi 09:11:29

Uçak yakıt destekleri yıl sonuna kadar uzatılıyor

Kültür ve turizm alanında yapılan ve yapılacak çalışmalara ilişkin bilgiler veren Başbakan Binali Yıldırım, turist getiren uçaklara verilen yakıt desteğinin yıl sonuna kadar uzatılacağını söyledi.
  • madem uçakları köfteci yapmayacaksınız niye aldınız la o kadar uçağı

Başbakan Binali Yıldırım, 65. Hükümetin ilk 100 günü değerlendirme toplantısında kültür ve turizm ilişkin de açıklamalarda bulundu.

İlgili bakanlarla birlikte gerçekleştirdiği toplantıda turistik uçak seferleri için sağlanan yakıt desteğinin yıl sonuna kadar uzatılacağını açıklayan Yıldırım, turizm sektörünün toparlanmaya başladığını söyledi. Yıldırım ayrıca, Türkiye'den UNESCO Dünya Miras Listesi'ne alınan varlık sayısının 16'ya çıktığını da hatırlattı.

"TURİZMDE İŞLER TOPARLANIYOR"
Hükümetin çalışmalarını değerlendiren Başbakan Yıldırım, turizme kötü başladıklarını ifade ederek, "Rusya ile ilişkilerimiz maalesef iyi değildi. Artık Rusya'yla, İsrail'le ilişkileri normalleştirdik. Şimdi inşallah diğer ülkeler Mısır'la, Suriye ile de kısa sürede ilişkileri normalleştirmek için Türkiye ciddi bir atağa geçti. Diğer ülkelerle de bu yönde çalışmalarımızı sürdürüyoruz" şeklinde konuştu.

Turizmde işlerin yavaş yavaş toparlandığını belirten Yıldırım, "Türkiye bölgede herkesin umut bağladığı bir ülkedir. Türkiye'deki güven ve istikrar bozulursa dünyanın dengesi değişir. Bunun neye mal olacağını 15 Temmuz gecesi milletimiz yaşadı. Turizmde işler toparlanıyor. Sezonun en yüksek dönemindeyiz ve artış başladı. Hem dışarıdan gelişler, hem Ramazan ve Kurban Bayramları uzun olduğu için ciddi canlanma oldu." dedi.

6 Haziran 2016 tarihinde yapılan Bakanlar Kurulu kararına göre, 200 ve daha fazla koltuk sayısına sahip charter uçaklardan belirli hava limanlarına her seferinde en az 150 yolcu getirenlere verilecek 6 bin dolarlık destek, yüzde 30 artırılmıştı. Uygulama, 1 Haziran - 31 Ağustos tarihleri arasında geçerliydi.

Uçak yakıt destekleri yıl sonuna kadar uzatılıyor

Yorumlar

köfteci ~ 8 yıl önce
madem uçakları köfteci yapmayacaksınız niye aldınız la o kadar uçağı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Köfteciye ~ 8 yıl önce
Ne kadar boş yorum vallahi inanamiyorum senin gibi insanların varlığı d cam ediyor bu yalan dünyada

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000