21 Haziran 2010, Pazartesi 08:04:31

Uçak ve helikopterler göreve başladı

Orman yangınlarıyla mücadele edecek uçak ve helikopterler göreve başladı.
  • helikopterlerimiz uçaklarımız geldiler ama ya ikmal yapan tankerleri hepsi berbat filitresiz epoksi boyasız yedek tankerlerde hortum bile yok bunları kim kontrol ediyor bilemiyorum acaba bunları böyle ucuza maal etmek kimlere yarıyor bunları allah rızası için denetleyin pilotlar teknisyenler ölmesin KAŞ yapalım derken göz çıkarmayın. PLOT

Orman Genel Müdürlüğü, orman yangınlarıyla mücadele için İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü'ne 1 adet yangın söndürme helikopteri ve 4 adet uçak tahsis etti.

3 adet Dromader tipi su atar uçak ve 1 adet Cessna tipi keşif uçağı İstanbul Samandıra Askeri Havaalanı'nda, MI8-MTV Model helikopter ise Poyrazköy Yangın Gözetleme Kulesi'nde konuşlandı.

İstanbul Orman Bölge Müdürü İsmail Üzmez, "İstanbul coğrafi yapı olarak yüzde 47,5'i ormanlarla kaplı bir alan. Zaman zaman yangın işçilerimizin ve arazözlerimizin giremediği ormanlık alanlar havadan müdahale ile söndürülüyor. Hava müdahalesinde helikopter ve uçaklar orman yangınının önlenmesinde önemli bir faktör." dedi.

Üzmez, yangınla mücadelede görevli tüm personele başarılar diledi.

 

Uçak ve helikopterler göreve başladı

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
helikopterlerimiz uçaklarımız geldiler ama ya ikmal yapan tankerleri hepsi berbat filitresiz epoksi boyasız yedek tankerlerde hortum bile yok bunları kim kontrol ediyor bilemiyorum acaba bunları böyle ucuza maal etmek kimlere yarıyor bunları allah rızası için denetleyin pilotlar teknisyenler ölmesin KAŞ yapalım derken göz çıkarmayın. PLOT

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000