15 Şubat 2013, Cuma 15:58:37

UÇAK TEPETAKLAK OLDU!

Amerika Birleşik Devletleri'nin Utah eyaletinde bir uçak acil iniş sırasında ters döndü. Kazada adeta bir muzice yaşandı.
  • Kardas sen cessna'nin sadece glass olan son modellerini taniyorsun herhalde. O ucak cessnanin cok eski ve tedavulden kalkmis olan karburotorlu modellerinden.Adam zaten karburatorden bahsediyor. Amerika, Kanada gibi yerlerde 20-30 senelik ucaklar hala aslan gibi kullanilir. Bir kaza olunca ucak dokuntuydu feryatlari Turklere mahsus.
  • Kimse klavye başında astronot olmuyor laf ebesi arkadaşım. Adam altında ne olduğunu bilmediği karla kaplı alana iniş yaptı. Bu kadar basit işte, yanlış planlama. Sogukkanlıymış, dilimiz tutulurmuş. O senin kendi problemin. Şahsen 2 kez emergency landing yaptım, ikisindende sağ çıktım, senin gibi fsx maceralarıma dayanarak yazmıyorum burda. Biz bu işin pratiğini yeterince yapıyoruz, dil tutulacak bir durum yok. Ha çekirge bir sıçrar iki sıçrar , üçüncüye nereye sıçrayacağı bellidir. Videodaki arkadaş, aynı soğukkanlılıkla devam etsin emergency lere. :) An meselesi idi haberin başlığının " YANLIŞ PLANLAMA YAPTI, BİRİ BEBEK 5 KİŞİYİ ÖLDÜRÜ " olması. Tel mel diyen arkadaşa gelince, yeterince eğitim yaparsan, uçtuğun araziyi incelediysen nerde hat var, nerde yok bilirsin. İnmezsin güneş içine olur biter. Heleki videodaki gibi pırıl pırıl havada inatla altında ne olduğunu bilmediği alana iniş yapmak akıl karı değil.
  • ya arkadas klavye basında herkes astranot .aynı emercensiyi yasayacak olsa burda madde madde yorum yazan arkadasların % 70 titr tir titrer ve hiç birsey yapamaz adam hiçbirsey yapamasa bile herseyden once soguk kanlı ve dalga gecer gibi espiler yaparak ucagı kırarak indirdi ve ucaktan cıkar cıkmaz cekime esprilerine devam etti aynı sey sizin basınıza gelse dilinizi hastane de bir haftada zor acarlar .......
  • inis basarilidir. Hepsi saglimen cikti. Yola inse diyen arkadaslar daha gecen gun yasanan tel hikayesini unuttunuz galiba. Arazi en iyisidir. Yolda otobuslede carpisabilirsin kamyonlada tankerlede. Mis gibi arazi varken yola inmem ben olsam. Takla atarsa atsin. Ucak onemli degil. Dusuk hizla palye yaparsan guzelde bagliysan hic birsey olmaz.
  • Ya arkadas bu cessna nasil bir sacma ucaktir hangisi dusse yada emergency inis yapsa ters donuyo
  • Kardas bu ucakta karburator yokki enjeksiyonlu bir tayyare diger hususlarda kotu planlama diyen arkadasa katiliyorum..
  • Bu uçuşta yapılan hataları şöyle sıralayabiliriz.1.Karbüratörlü uçaklarda en azından düz uçuşta Karbüratör ısıtıcısının açık olması gerekir.2.Motor stop edince Kar.ısıtıcısı açılıp motor çalıştırmaya teşebbüs yok,sadece acil inişe konsantre olup planlama yapılıyor.3.Mecburi iniş yeri seçimi yanlış.sağ altında parelel geniş bir yol var 180 yandan yani geriye doğru bir iniş planlanabilirdi.4.madem düz bir arazi seçildi son yaklaşmada tüm flapların(30 derece)konmuş,mixture(yakıt)kapatılmış,manyetolar ve batarya kapatılmış,kapılar açılmış ve yüksek palye ile oturuş sağlansaydı daha emniyetli olurdu.ÇOK ŞANSLIYMIŞLAR....
  • Çok kötü bir emergency landing planlaması. Onca yol görünüyor yukarıdan ve zamanıda varken adam gitti , göz göre göre karla kaplı araziye iniş planladı. Altında su olabilirdi, kaya olabilirdi vs. Keza daha rule yapamadan takla attı uçak. Kurtuldularsa şansa ve ilahi nedenlerle kurtuldurlar. Kesinlikle pilotun becerisi falan değil.
  • Nasıl bir inişti bu böyle??? Hem de düz sathıa. Soğukkanlılık 10 numara yalnız.

Jonathan Fielding eşine doğum günü sürprizi yapmak için uçak kiraladı. Pilot karbüratörde buzlanma olduğunu fark edince sonucu acil iniş kararı aldı.

Cessna 175B Skylark tipi tek motorlu uçak, acil iniş sırasında kırıma uğradı. 7 aylık bir bebeğin de bulunduğu uçakta kimsenin burnu dahi kanamadı.

Karla kaplı zeminde ters dönen uçaktan çıkan çift, kısa süreli şokun ardından kazadan yara dahi almadan kurtulmanın mutluluğunu yaşadı.

Eşine yaptığı sürprizi cep telefonuna kaydetmek isteyen Jonathan Fielding o anları saniye saniye kameraya kaydetti.

İŞTE MUCİZENİN YAŞANDIĞI O ANLAR



UÇAK TEPETAKLAK OLDU!

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Karburator ~ 11 yıl önce
Kardas sen cessna'nin sadece glass olan son modellerini taniyorsun herhalde. O ucak cessnanin cok eski ve tedavulden kalkmis olan karburotorlu modellerinden.Adam zaten karburatorden bahsediyor. Amerika, Kanada gibi yerlerde 20-30 senelik ucaklar hala aslan gibi kullanilir. Bir kaza olunca ucak dokuntuydu feryatlari Turklere mahsus.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
. ~ 11 yıl önce
Kimse klavye başında astronot olmuyor laf ebesi arkadaşım. Adam altında ne olduğunu bilmediği karla kaplı alana iniş yaptı. Bu kadar basit işte, yanlış planlama. Sogukkanlıymış, dilimiz tutulurmuş. O senin kendi problemin. Şahsen 2 kez emergency landing yaptım, ikisindende sağ çıktım, senin gibi fsx maceralarıma dayanarak yazmıyorum burda. Biz bu işin pratiğini yeterince yapıyoruz, dil tutulacak bir durum yok. Ha çekirge bir sıçrar iki sıçrar , üçüncüye nereye sıçrayacağı bellidir. Videodaki arkadaş, aynı soğukkanlılıkla devam etsin emergency lere. :) An meselesi idi haberin başlığının " YANLIŞ PLANLAMA YAPTI, BİRİ BEBEK 5 KİŞİYİ ÖLDÜRÜ " olması. Tel mel diyen arkadaşa gelince, yeterince eğitim yaparsan, uçtuğun araziyi incelediysen nerde hat var, nerde yok bilirsin. İnmezsin güneş içine olur biter. Heleki videodaki gibi pırıl pırıl havada inatla altında ne olduğunu bilmediği alana iniş yapmak akıl karı değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
2 kez? ~ 11 yıl önce
Istersen birde bir planorcuyle konus nedersin? 2 kez harici inmen buyuk tecrube hakikatten. FSXpilotuyla ile senin tecruben kiyaslanmaz ezersin adami sen.
take it easy ~ 11 yıl önce
ya arkadas klavye basında herkes astranot .aynı emercensiyi yasayacak olsa burda madde madde yorum yazan arkadasların % 70 titr tir titrer ve hiç birsey yapamaz adam hiçbirsey yapamasa bile herseyden once soguk kanlı ve dalga gecer gibi espiler yaparak ucagı kırarak indirdi ve ucaktan cıkar cıkmaz cekime esprilerine devam etti aynı sey sizin basınıza gelse dilinizi hastane de bir haftada zor acarlar .......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
guzel ~ 11 yıl önce
inis basarilidir. Hepsi saglimen cikti. Yola inse diyen arkadaslar daha gecen gun yasanan tel hikayesini unuttunuz galiba. Arazi en iyisidir. Yolda otobuslede carpisabilirsin kamyonlada tankerlede. Mis gibi arazi varken yola inmem ben olsam. Takla atarsa atsin. Ucak onemli degil. Dusuk hizla palye yaparsan guzelde bagliysan hic birsey olmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Takla guvercini ~ 11 yıl önce
Ya arkadas bu cessna nasil bir sacma ucaktir hangisi dusse yada emergency inis yapsa ters donuyo

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Karburator ~ 11 yıl önce
Kardas bu ucakta karburator yokki enjeksiyonlu bir tayyare diger hususlarda kotu planlama diyen arkadasa katiliyorum..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yasin ~ 11 yıl önce
Bu uçuşta yapılan hataları şöyle sıralayabiliriz.1.Karbüratörlü uçaklarda en azından düz uçuşta Karbüratör ısıtıcısının açık olması gerekir.2.Motor stop edince Kar.ısıtıcısı açılıp motor çalıştırmaya teşebbüs yok,sadece acil inişe konsantre olup planlama yapılıyor.3.Mecburi iniş yeri seçimi yanlış.sağ altında parelel geniş bir yol var 180 yandan yani geriye doğru bir iniş planlanabilirdi.4.madem düz bir arazi seçildi son yaklaşmada tüm flapların(30 derece)konmuş,mixture(yakıt)kapatılmış,manyetolar ve batarya kapatılmış,kapılar açılmış ve yüksek palye ile oturuş sağlansaydı daha emniyetli olurdu.ÇOK ŞANSLIYMIŞLAR....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TED ~ 11 yıl önce
Katılıyorum, ancak Tr de olsa, Cavidan hoca bu mecburi iniş yerini begenmez ve garanti Kontrolü geçemezdi:)
Kötü planlama ~ 11 yıl önce
Çok kötü bir emergency landing planlaması. Onca yol görünüyor yukarıdan ve zamanıda varken adam gitti , göz göre göre karla kaplı araziye iniş planladı. Altında su olabilirdi, kaya olabilirdi vs. Keza daha rule yapamadan takla attı uçak. Kurtuldularsa şansa ve ilahi nedenlerle kurtuldurlar. Kesinlikle pilotun becerisi falan değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yorum ~ 11 yıl önce
Nasıl bir inişti bu böyle??? Hem de düz sathıa. Soğukkanlılık 10 numara yalnız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000