29 Mayıs 2011, Pazar 08:02:57

UÇAK SESLERİ ALTINDA SINAVA GİRECEKLER

Türk Hava Kuvvetleri’nin 100’üncü kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında 4-5 Haziran’da Çiğli 2’inci Ana Jet Üs Komutanlığı’nda düzennlenecek, Türkiye Hava Gösterisi 2011, ilköğretim 7 ve 8’nci sınıfların seviye belirleme sınavı (SBS) ile aynı gün ve saatlere denk geldi.
Veliler tepkili: Çiğli’deki okullarda öğrenim gören ve gelecek hafta sonu sınava girecek öğrencilerin velileri, şöyle dert yandı:
“Bu sınavlardan alınacak puanlar çocuklarımızın lise tercihini belirleyecek. Aynı tarih ve saatlerde yapılacak hava gösterileri nedeniyle piste onlarca jet inip kalkacak ve çıkan sesler çocuklarımızı etkileyecek. Çiğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden çocuklarımızın başka okullara alınmasını istiyoruz. Bir değişiklik yapılamayacağını söylüyorlar. Sınavın da, gösterinin de günü saati değişmeyeceğine göre, çocuklarımızı gürültünün daha az hissedileceği okullara verilmesini istedik, olmadı.”

Şimdilik aynı yerler
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’le 57 ülkenin hava kuvvetleri komutanlarının da izleyeceği gösteriyle ilgili Çiğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bilgi verildiğini belirten bir yetkili, “Öğrencilerin olumsuz etkilenmemesi için adayların yakın çevredeki okullara verilmemesi konusunda uyarı yapıldı. Yapılan görüşmelerde de mutabakat sağlandı” dedi.
Milli Eğitim yetkilileri ise adayların belirlenen okullarda sınava alınacağını söyledi, “Yer değişikliği söz konusu değil. Çünkü bu sadece Çiğli’deki değil Menemen ve Karşıyaka’daki öğrencileri de etkileyecek. Konu valiliğe intikal ettirildi. Üs yetkilileriyle görüşüldüğünü biliyoruz” diye konuştu.

Saat 10.00’da başlayıp 12.00’de sona erecek sınava 4 Haziran’nda 8’inci, 5 Haziran’da 7’inci sınıflar girecek. Uçak akrobasi gösterileri 09.00’da başlayacak.
UÇAK SESLERİ ALTINDA SINAVA GİRECEKLER

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000