08 Eylül 2019, Pazar 14:03:19

Uçak seferleri tayfun sonrası normale dönmeye başladı

Güney Kore, ülkenin batı kıyılarında dün etkili olan, 3 kişinin hayatını kaybettiği Lingling Tayfunu'nun yol açtığı hasarı gidermek için çalışıyor. Yüzlerce uçuş iptal edilirken, binlerce yolcu seyahat edememişti.

Güney Kore, ülkenin batı kıyılarında dün etkili olan, 3 kişinin hayatını kaybettiği Lingling Tayfunu'nun yol açtığı hasarı gidermek için çalışıyor. Yonhap ajansının haberine göre, Güney Kore'de, beraberinde getirdiği şiddetli yağmur ve güçlü rüzgarlarla Kore Yarımadası'nı vuran tayfunun, ülkede yol açtığı hasarın tespiti ve onarımı için çalışmalar sürüyor.

Tayfun nedeniyle cuma günü ve dün, Jeju Uluslararası Havalimanı'nda yaklaşık 400 iç ve dış hatlar uçuşu iptal edilirken, Incheon Uluslararası Havalimanı'nda da 120 uçuşun iptal edildiği bildirilmişti.

Yetkililer, ülkenin ana havalimanlarındaki yolcu seferleri ile güney kıyılarındaki gemi seferlerinin normale döndüğünü belirtti.

Jeju Havalimanından bir yetkili, Lingling Tayfunu nedeniyle iptal edilen uçuşların tüm yolcularının, bugün hava yoluyla varış noktalarına taşınacağını ifade etti.

SAATTEKİ HIZI 196 KİLOMETREYE KADAR ÇIKMIŞTI

Güney Kore Meteoroloji Kurumu, dün, tayfunun taşıdığı rüzgarların hızının gün içinde saatte 195,8 kilometre olarak ölçüldüğünü duyurmuştu.

Yetkililer, Boryeong kentinde yaşlı bir kadının, Incheon kentinde bir otobüs şoförünün ve Paju kentinde 61 yaşında bir adamın tayfunun neden olduğu kazalarda yaşamını yitirdiğini açıklamıştı.

Uçak seferleri tayfun sonrası normale dönmeye başladı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000