21 Eylül 2013, Cumartesi 08:18:34

UÇAK SEFERLERİ MEMNUN ETTİ

Irak Havayolları'nın Gaziantep-Erbil arası karşılıklı uçuşlarının başlaması Güneydoğu'da memnuniyetle karşılandı. Perşembe ve pazar günleri gerçekleşecek uçuşlar sayesinde Gaziantep Erbil arası 1 saate düşmüş oldu.
  • HABER Mİ REKLAM MI YAPMIŞSINIZ NİYET BELİRSİZ..? UÇAK BOŞ BEYLER...
  • 3 yolcu olursa yaşadık diye düşünen zihniyetler sevinmiştir, gideceklerinden değil yani.
  • Irak havayollarının uçuşuna biz ne diye sevinelim ki ?
  • İlk sefer 2 yolcuyla yapılmıştı.. Perşembe günü olması gereken seferde iptal edildi..Yarınki seferde belirsiz..Ne sevinciymiş bu anlamadım

Güneydoğu bölgesinde faaliyet gösteren işadamları uçuşlar sayesinde Erbil ile ticaretin artacağını dile getirdiler. Uçuşların bölgede bir hareketliğe sebep olacağını belirten Irak'ın Gaziantep Başkonsolosu Sabah Al Dabbagh, özellikle iş adamlarına büyük kolaylık olacağını söyledi. Al Dabbagh, "Başkonsolosluk olarak Gaziantep Erbil uçak seferlerinin, ekonomik, kültürel ve sosyal açıdan iyi bir neticeye ulaşacağına inanıyoruz. Önceden iş adamları Gaziantep'ten Irak'a gitmek istediklerinde karayolunu kullanmak zorunda kalıyorlardı ve en az bir günlerini alıyordu. Şimdi bir saatte Erbil'den Gaziantep'te olacaklar. Bunun da iyi bir başarı olduğunu düşünüyorum." dedi.

Irak Havayolları Türkiye temsilciliğini yürüten Miad Tur Genel Müdürü Şebnem Aslı Topçu ise ikinci uçuşlarının perşembe günü olacağına dikkat çekerek, aylar süren çalışmanın neticesini aldıklarını vurguladı. Amaçlarının ilk etapta iki gün olan seferleri yüzde yüz doluluk oranına ulaşarak haftaya yaymak olduğunu belirten Topçu, "Ticari anlamda Erbil ile Gaziantep arasındaki ilişkiler zaten çok güçlü. Bu ilişkilerin daha da artması için uğraşıyoruz. Karayolu yolculuğunun uzun ve bazı dönemlerde güvensiz olması nedeniyle, bir saat uçuş süresiyle daha çok gidiş geliş olacağına inanıyorum" açıklamasını yaptı.

Geçtiğimiz Pazar günü Irak Havayolları'na ait CRJ 900 tipi uçak saat 20.45'te Gaziantep Havalimanı'na inmişti. Gelen ilk uçağı Irak'ın Gaziantep Başkonsolosluğu yetkilileri ve Irak Havayolları'nın Türkiye temsilciliğini yapan Miad Tur yetkilileri ile havalimanı çalışanları karşılamıştı. Uçağın piste inişi sırasında su takı gösterisi düzenlenmiş ve ilk seferin gerçekleşmesi pasta kesilerek kutlanmıştı.

Irak Havayolları Gaziantep'in dışında İstanbul, Ankara ve Antalya'dan Irak'taki 5 ayrı bölgeye uçuş gerçekleştiriyor. İstanbul-Bağdat arası karşılıklı her gün uçuş yapılırken, Erbil'e haftada 3 gün, Basra ve Necef'e haftada iki gün karşılıklı sefer düzenleniyor. Süleymaniye'ye ise yaz aylarında karşılıklı 2 gün sefer bulunuyor. (Zaman)

UÇAK SEFERLERİ MEMNUN ETTİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

ISIT SERVİS ET... ~ 11 yıl önce
HABER Mİ REKLAM MI YAPMIŞSINIZ NİYET BELİRSİZ..? UÇAK BOŞ BEYLER...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
3 yolcu olursa yaşadık diye düşünen zihniyetler sevinmiştir, gideceklerinden değil yani.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
destek ~ 11 yıl önce
Irak havayollarının uçuşuna biz ne diye sevinelim ki ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KÖSTEK ~ 11 yıl önce
ELİNİN ALTINDA BÖYLE BİR İMKAN OLDUĞU İÇİN SEVİNECEKSİNİZ!
HTY ~ 11 yıl önce
İlk sefer 2 yolcuyla yapılmıştı.. Perşembe günü olması gereken seferde iptal edildi..Yarınki seferde belirsiz..Ne sevinciymiş bu anlamadım

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000