03 Ağustos 2022, Çarşamba 10:16:25

Uçak push back aracını ezdi şoför ölümden döndü

American Airlines uçağı push back aracını altına aldı, aracın şoförü faciadan eğilerek kurtuldu.
  • Tow bar ile ucak cekerken burun inis takimi 90 dereceden fazla dondurulmez. 95 derecede shear pin kirilir ve tow bar yerinden cikar. Videoya gore pushback araci cok hizli donus yapip 90 dereceyi geciyor. Kendi hatasi
  • Bu operasyon pushback değil towing bu da en riskli olanı eğer film normal çekim ise hızlı ve yanlış açi ile dönmüş..pim kırılmış olabilir..pilota acil fren ikazı verebilseydi bu kadar vahim olmayabilirdi. Tek kişi hem operatör, hem head set hem Walker işini yapınca risk de hayli yüksek..
  • Bu kaptanı ve FO'yu bırak işten atmayı, bir daha uçakla seyahat etmelerine bile izin verilmemesi gerek. Hadi ground checklist tamamen ignore anladık da, kör müsünüz be kardeşim!
  • Towcar ile şaka olmaz,çok süratli çekiyor,neredeyse drifte kalkışmış. Bir yerden sonra kontrolü kaybetmiş towbar kırılmış ve uçak kontrolsüz şekilde aracı altına almış.Eğilmeyi o kısa zaman diliminde akıl edebilmesi büyük şans.Tamamen operatör hatası. 2 sene önce bir operatör buna benzer bir kazada maalesef kurtulamamıştı.Uçakla şaka olmaz.

American Airlines uçağı push back aracını altına aldı, aracın şoförü faciadan eğilerek kurtuldu.

LaGuardia Havalimanı'nda kalkış öncesi push back yapılan American Airlines uçağı henüz bilinmeyen bir nedenle kontrolden çıkarak push back aracını altına aldı. Aracın soförü ise uçağın altında kalmaktan eğilerek kurtuldu.

O anlar böyle görüntülendi:

 

Uçak push back aracını ezdi şoför ölümden döndü

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

90 derece ~ 2 yıl önce
Tow bar ile ucak cekerken burun inis takimi 90 dereceden fazla dondurulmez. 95 derecede shear pin kirilir ve tow bar yerinden cikar. Videoya gore pushback araci cok hizli donus yapip 90 dereceyi geciyor. Kendi hatasi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Towing ~ 2 yıl önce
Bu operasyon pushback değil towing bu da en riskli olanı eğer film normal çekim ise hızlı ve yanlış açi ile dönmüş..pim kırılmış olabilir..pilota acil fren ikazı verebilseydi bu kadar vahim olmayabilirdi. Tek kişi hem operatör, hem head set hem Walker işini yapınca risk de hayli yüksek..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yuh! ~ 2 yıl önce
Bu kaptanı ve FO'yu bırak işten atmayı, bir daha uçakla seyahat etmelerine bile izin verilmemesi gerek. Hadi ground checklist tamamen ignore anladık da, kör müsünüz be kardeşim!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bilgisiz fikir ~ 2 yıl önce
Hayatında kokpit gördün mü acaba
Yuha yuh. ~ 2 yıl önce
Bilmediğin bir konuda yorum yapma bence. Operatörün hareketleri normalmi sence?
İnstructor ~ 2 yıl önce
Uçakta belki kaptan bile yok:) Uçağı çeken towcar dostum,suçu kokpite yüklemen üzücü aynı zamanda güldürücü.
instructor ~ 2 yıl önce
Towcar ile şaka olmaz,çok süratli çekiyor,neredeyse drifte kalkışmış. Bir yerden sonra kontrolü kaybetmiş towbar kırılmış ve uçak kontrolsüz şekilde aracı altına almış.Eğilmeyi o kısa zaman diliminde akıl edebilmesi büyük şans.Tamamen operatör hatası. 2 sene önce bir operatör buna benzer bir kazada maalesef kurtulamamıştı.Uçakla şaka olmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000