16 Ocak 2010, Cumartesi 07:29:27

Uçak pisti, flamingoların yuvası oldu...

Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı Küçükköy Beldesi sınırları içindeki Sarımsaklı mevkiinde bulunan küçük motorlu ilaçlama uçaklarının doğal pist olarak kullandıkları havaalanı flamingoların yuvası oldu.

Yaz mevsimine zeytin ilaçlama ve küçük araştırma uçaklarının doğal pist olarak kullandığı alan, kış aylarında deniz seviyesinden alçaklığı ve yağmur sularının birikmesi ile doğal bir gölcüğe dönüşüyor. Ayvalık'ta Tuzla ve Badavut gölcüklerinde az sayıda da olsa görünen flamingolardan yüzlercesi geçtiğimiz günlerde bu doğal uçak pistinde oluşan gölcükte ki görüntüleri vatandaşlar tarafından ilgi gördü. Çevrede oturan sakinler gördükleri yüzlerce flamingo ile ilgili şaşkınlıklarını belirterek, "Burada ilk defa bu kadar çok flamingoyu bir arada gördük, çok güzel bir görüntü sergiliyorlar. İnşallah burada uzun süre kalırlar" diye konuştular.

Durgun sulara sahip göl, tuz gölü ve lagünlerde büyük topluluklar halinde yaşayan flamingoların ne kadar süre daha uçak pistinde yaşayacakları merakla bekleniyor.

Uçak pisti, flamingoların yuvası oldu...

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000