02 Ağustos 2011, Salı 13:30:44

UÇAK KİRALAMAYA BAŞLADILAR...

Seyahat acenteleri, bayram gibi yoğun dönemlerde uçak bileti fiyatının toplam tatil fiyatına yaklaşması nedeniyle uçak kiralamaya başladılar...
Antalya, İzmir ve Bodrum gibi tatil bölgelerine yönelik tarifeli uçak seferi fiyatlarının gidiş – dönüş 600 TL'yi bularak neredeyse tatil fiyatına gelmesi, yoğun geçecek Ramazan Bayramı öncesi seyahat acentelerini harekete geçirdi. 
 
Charter uçak şirketleriyle anlaşmalar yapmaya başlayan acenteler, tatil yapacak yolcuyu otele 'daha ucuza' kendileri götürecekler. Ramazan dönemi başlangıcında otellerin istedikleri 'yerli' doluluk oranlarını yakalayamadıkları dikkat çekerken, seyahat acenteleri de bu dönemi gözden çıkarıp 9 gün olması beklenen bayram dönemi için hazırlıklara başladı. Bu kapsamda şimdiye kadar daha çok yurtdışı turlara yönelik hayata geçirilen düzensiz charter uçak operasyonu Türk seyahat acentelerine örnek oldu. Acenteler bayram dönemi için Türkiye'nin kıyı bölgelerine İstanbul'dan uçak kiralamaya başladılar.

EYLÜL’DE TATİLE DEVAM 
 
Jollytur, Free Bird havayollarıyla yaptığı anlaşma sonrasında bayram otellerine yönelik anlaşmalı otellerinden tatil satın alanlara İstanbul- Antalya gidiş-dönüş biletini 259 TL'den satışa sundu. Jollytur Genel Müdürü Figen Erkan, ramazan ayı boyunca satışların normal seyrinde devam ettiğini belirterek, şöyle konuştu: “Ancak bayram sonrası eylül ayı sonuna kadar rezervasyonlarımız dolu gözüküyor. Temmuzda yarıda kalan tatil eylül ayında sürdürülecek gibi bir algı oluştu. Ege ve Akdeniz otelleri bu dönem için revaçta. Biz de özellikle yoğunluğun oluşacağı bayram dönemine yönelik tatil fiyatlarının artmasının önüne geçerek uçak kiralama yoluna gittik.”
 
SON DAKİKACILAR DİKKAT 
 
ETS Tur Yurtiçi Turlar Müdürü Suat Özbek ise tatil paketlerine yönelik aynı grup çatısı altında bulunan Atlas Jet uçuşlarıyla kampanyalar düzenlediklerini ifade etti. Ramazan dönemi için yerli turistin otellerde çok fazla talebi olmadığını ifade eden Özbek, “Ancak bayram dönemi için kıyı bölgelerine yönelik tatil programlarımıza talep oluşmaya başladı. Daha çok 29 Ağustos arife günü çıkışlı ve 4 Eylül Pazar günü geri dönüşlü programlara talep var” diye konuştu. Suat Özbek, Rus ve Avrupalı turistin tatil programların eylül ayının sonuna kadar devam edeceğine dikkat çekerek, son dakikacı yerli turisti yer bulamama ihtimaline karşı uyardı.
 
"DOLULUKLAR İSTER İSTEMEZ DÜŞTÜ"
 
TÜROFED Başkanı Ahmet Barut ise ramazanın ağustosa gelmesiyle en yüksek sezonda doluluğun düştüğünü belirterek, “İster istemez doluluklar yarı yarıya azalıyor. Ancak eylülde okulların açılacağı tarihe kadar rezervasyon oranlarının tekrar yükseleceğini görüyoruz” dedi.

Habertürk
UÇAK KİRALAMAYA BAŞLADILAR...

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000