10 Ocak 2010, Pazar 07:48:00

Uçak kazasıyla ilgili şok iddia!

3 yıl önceki uçak faciasında ilginç iddia. Türk işçilerini Bağdat'a taşıyan ve inişte düşen kargo uçağı ile ilgili 8 ay önce havaalanında görevli bir emniyet amirinin rapor hazırladığı anlaşıldı. Kazada 35 yolcu yaşamını yitirmiş, bir kişi kurtulmuştu...
  • Kargo uçağına bavul gibi vatandaşlarımızın uçmasına izin verdiler. 3 yıldır soruşturma sonuçlanmamış. Komiser e helal olsun o bile farketmiş kargo uçağında yolcu taşınmaz diye. Böyle rezalet olmaz ama adamlar hala koltuklarında bizim vergileri çatır çatır maaş olarak almaya devam ediyorlar. biz adam olmıcaz maalesef.
  • Rüşvet var mı? Rüşvetin belgesi olur mu?
  • tasınan ınsan canı ,burokrasıde nasıl kaybola bılıyorr ders almakta da ıstıyorsan rusvetın adam kayırmanın olmadıgı bır yere gıtmen gerekırr bana gore bu kaza ıle ılgılıı bır cok kısı cebını doldurmusturr buna valıllık shgm kulak ınsaat hepsiiii... utanc verıcı bır tablo; sıgorta polıcesının sahte olduguu bu raporun sunulmadıgıı gıbı baska sebeblerde varr bu olayy bır cınayettırr bundan dolayıdırda kımse sahıp cıkmıyor
  • SHGM katiliyorum. Ancak amir bey raporu yada sikayetini kendi amirlerine ileticegine ve burokraside kaybolacagina, SHGM'e hemen iletseydi, eminimki gerekli kontroller yapilirdi. Olenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Umarim bu kaza ile hata(lari)mizi ogrenir ve onlemleri aliriz.

Adana'dan 9 Ocak 2007'de havalanan ve iniş sırasında Bağdat'ta düşen Moldova'nın Aeriantur Havayolları'na ait Antonov-26 tipi uçakla ilgili ilginç bir gelişme ortaya çıktı. 35 yolcunun hayatına mal olan uçakla ilgili, o dönemde Adana Havalimanı'nda charter görevlisi olan bir emniyet amiri, uçağın yolcu taşımaya elverişli olmadığı yönünde rapor hazırladı ve Adana Valiliği'ne gönderdi. Rapordan 8 ay sonra da kaza yaşandı. Öte yandan düşen uçakta hayatını kaybedenler arasında olan ve cesedi hala bulunamayan Ramazan Altıkulaç'ın eşi Ayşe Altıkulaç da, cesetlere DNA testi yapılmasını isteyeceğini açıkladı.

BİLETLERİNİ İPTAL ETMİŞLER

Kulak İnşaat firmasında çalışan işçileri taşıyan Moldova'nın Aeriantur Havayolları'na ait Antonov-26 tipi uçak, Adana'dan havalandıktan sonra iniş sırasında Bağdat Alasad Havaalanı'na 200 metre kala yere çakılmış, kazada 5'i mürettebat 35 yolcu hayatını  kaybederken 1 kişi de mucize eseri kurtulmuştu. Kazadan aylar önce uçağı gören bazı yolcuların, emniyetsiz buldukları gerekçesiyle biletlerini iptal etmesi üzerine, teknik eleman olmamasına rağmen o sırada Adana Havalimanı'nda charter görevlisi olarak çalışan ve şu anda Adana Valisi İlhan Atış'ın koruma amirliği görevini yürüten Ali Uzun'un, uçağın yolcu taşımaya elverişli olmadığı yönünde rapor hazırladığı ve Adana Valiliği'ne gönderdiği belirlendi. Adana Valiliği'nden edinilen bilgiye göre, emniyet amiri raporunda, Aeriantur Havayolları'na ait Antonov-26 tipi uçakla ilgili olarak sürekli yolculardan şikayet geldiğini ve bu sebeple uçakta inceleme yaptığını belirtti.

İŞTE O RAPOR

Uçağın kalkamayacak kadar kötü durumda olduğu ve her an düşebilecek bir görüntü arz ettiği belirtilen raporda şu ifadeler yer aldı:
'Bize teknik arızadan dolayı yolcu iptali istemi geldiğinde sebebini soruyoruz. 'Niye yolcu iptali geldi, niçin kalkışı iptal ediyorsunuz?' diye sorduğumuzda 'Uçağın camı çatladı' gibi algılaması tuhaf sebepler beyan ettikleri müşahede edilmektedir. Ayrıca zaman zaman yolculardan bazıları uçağa bindikten sonra uçuşunu iptal ettirmek istiyorlar. Ortada riskli bir durumun kalmaması açısından uçak içerisinde yapmış olduğumuz güvenlik kontrolü esnasında uçak içerisinin çok kötü bir durumda olduğu ve kargo malzemelerinin yolcularla birlikte aynı ortamda taşındığı görülmüştür.

ÇOK VATANDAŞIMIZ ÖLEBİLİR

Ben her ne kadar teknik bir eleman değilsem de, nihayetinde bu uçaklar yolcu taşımakta ve ülkemiz üzerinden kalkış almaktadır. Ortaya gelebilecek olumsuz bir hadise, hem insan canına mal olacak, hem de dünya kamuoyuna medyatik ve sansasyonel bir şekilde yansıyacaktır. Bunun da ülkemizin imajını sivil havacılık düzeyinde ve dünya kamuoyunda olumsuz etkileyeceği aşikardır. Uçak önlem alınmazsa düşebilir. Çok sayıda vatandaşımız ölebilir.'

RAPORUN ANLAMI YOK

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü yetkilileri ise böyle bir raporun varlığından haberdar olmadıklarını, böyle bir rapor söz konusu olsa dahi uçakların uçuşa elverişli olup olmadığının bir emniyet amirinin raporuyla tespit edilemeyeceğini bildirdiler. Yetkililer, havacılıkta böyle bir uygulamanın bulunmadığını, uçuşa elverişliliğinin ayrıntılı teknik inceleme ve uluslararası havacılık kuralları çerçevesinde gerçekleştiğine dikkat çektiler.

Akşam

Uçak kazasıyla ilgili şok iddia!

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Kargo uçağına bavul gibi vatandaşlarımızın uçmasına izin verdiler. 3 yıldır soruşturma sonuçlanmamış. Komiser e helal olsun o bile farketmiş kargo uçağında yolcu taşınmaz diye. Böyle rezalet olmaz ama adamlar hala koltuklarında bizim vergileri çatır çatır maaş olarak almaya devam ediyorlar. biz adam olmıcaz maalesef.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Rüşvet var mı? Rüşvetin belgesi olur mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
tasınan ınsan canı ,burokrasıde nasıl kaybola bılıyorr ders almakta da ıstıyorsan rusvetın adam kayırmanın olmadıgı bır yere gıtmen gerekırr bana gore bu kaza ıle ılgılıı bır cok kısı cebını doldurmusturr buna valıllık shgm kulak ınsaat hepsiiii... utanc verıcı bır tablo; sıgorta polıcesının sahte olduguu bu raporun sunulmadıgıı gıbı baska sebeblerde varr bu olayy bır cınayettırr bundan dolayıdırda kımse sahıp cıkmıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
SHGM katiliyorum. Ancak amir bey raporu yada sikayetini kendi amirlerine ileticegine ve burokraside kaybolacagina, SHGM'e hemen iletseydi, eminimki gerekli kontroller yapilirdi. Olenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Umarim bu kaza ile hata(lari)mizi ogrenir ve onlemleri aliriz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000