24 Ağustos 2010, Salı 08:02:27

Uçak kazasının yankıları halen sürüyor!

Rusya'nın Smolensk kentine inişi sırasında düşen ve aralarında dönemin Polonya lideri Lech Kaczynski'nin de bulunduğu 96 kişinin hayatını kaybettiği uçak kazasının yankıları halen sürüyor.

Polonya Askeri Başsavcısı Kşiştof Parulski, 10 Nisan'da meydana gelen kazayla ilgili kuşkulu şahısların olabileceğine inanıyor.
 
Moskova'da düzenlenen görüşmede, Rusya Başsavcısı Yardımcısı Aleksandr Zvyagintsev, uçak kazasıyla ilgili 11 ciltli belgeyi Polonya Askeri Başsavcısı Parulski'ye teslim etti. Zvyagintsev yaptığı açıklamada, belgeler arasında uçağın düştüğü anı kanıtlayan cep telefon görüntüsünün de bulunduğunu ifade etti. Rus yetkili, "Bu görüntü uçağın düştüğü anı, zamanı kanıtlıyor." diye konuştu.

Parulski burada yaptığı konuşmada belgelerde ciddi kanıtların bulunduğunu belirterek, "Biz bunlara güveniyoruz. Asıl amacımız gerçeklere ulaşmak. Ayrıca, bu soruşturma davası çerçevesinde kuşkulu şahıslar da ortaya çıkabilir... Bugün bu belgeleri Polonya'ya götürüyoruz, orada ise tecrübeli tercümanlar bekliyor. Tercüme işi bittikten sonra hemen belgeler soruşturmaya devredilecek." dedi.

Rusya bir ay içinde uçak kazasıyla ilgili Polonya tarafına yeni soruşturma belgeleri de teslim etmeyi planlıyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Rusya Başsavcısı Yardımcısı Zvyagintsev, "Bu yeni belgelerde, olay yerinden alınan eşya ve belgeler, ayrıca da cesetler üzerinde yapılan otopsi raporları, tıbbi incelemelerle ilgili çalışmaların sonuçları yer alacak." dedi.

Temmuz ayında da uçak kara kutusunu inceleyen Polonyalı uzmanlar, pilot Arkadiuş Protasyuk'un, Kaçinski'nin gazabına uğramamak için uyarılara rağmen uçağı indirmeye karar verdiğini belirtmişti. Uzmanların incelediği kayıtlarda kaza anından 71 saniye önce pilot Protasyuk, "Eğer uçağı indirmezsek o (Kaczynski) beni öldürür." dediği de ortaya çıktı.

Uçak kazasının yankıları halen sürüyor!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000