09 Ocak 2010, Cumartesi 07:56:15

Uçak kazasının sırrı 41 yıl sonra çözüldü

Rus kozmonot Yuri Gagarin’in 40 yıl önce hayatını kaybettiği uçak kazasının esrarı çözüldü.
  • hipoksi
  • turkler ruslardan daha cok iciyor ona bakarsan.
  • Abi geçin bunları, bir yerde rus varsa orada votka da vardır. Pilot milot farketmez, hepsi içiyo bunların...
  • Yuri Gagarin'in kazası o şekilde gerçekleşmedi. Gagarin tek olarak uçmaktaydı, ve tırmanış süreci içinde değildi.Hava trafik kontrolörü Gagarin için bulunduğu havasahasını sadece Gagarin için kapatması gerekirken başka bir askeri uçak aynı bölgede uçmasına izin verilmişti.İki uçak diğerinden haberdar değillerdi.Bulut içi uçuş olduğundan iki uçak birbirlerinden habersiz olarak çok yakın uçuyorlardı ve Gagarin altta bulunuyordu. Diğer uçak takriben 3 kat daha büyük bir uçak olması, Gagarin'in uçağının diğer uçağın kanatlarından gelen vortex etkisi ile ters dönmüştür.Bulu içi olduğu için Gagarin bunu geç fark ediyor ve dışarsı ile referansı olmadığı için çarpmadan evel durumu düzeltemiyor.Kaynak:Rus Araştırma Komisyonu.

Uzaya seyahat eden ilk insan olan Gagarin, 34 yaşında eğitim uçuşu sırasında kullandığı savaş uçağının düşmesi sonucu ölmüştü. Eski Sovyet savaş pilotu Igor Kuznetsov, 9 yıllık çalışması sonunda şu sonuca vardı:

“Kokpitteki havalandırma cihazı tamamen kapanmamıştı ve 3 bin metreyi aştıkları sırada kokpitin hava sızdırmayacak şekilde yalıtılmadığını farkeden Gagarin ve yardımcı pilotu acele bir hamleyle, daha tehlikeli irtifaya çıkmaktan da kaçınmak için hızla dalışa geçip basınç nedeniyle de bilinç kaybı yaşadılar... Sonunda MIG 15 ormana çakıldı. Kazanın olduğu dönemde, böylesine keskin bir irtifa kaybının bu denli tehlikeli olduğu da bilinmiyordu.” Kimileri Gagarin’in kaza sırasında sarhoş olduğunu, kimileri de şöhretini kıskanan Devlet Başkanı Brejnev’in kazada parmağının olduğunu öne sürmüştü.

Uçak kazasının sırrı 41 yıl sonra çözüldü

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
hipoksi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
turkler ruslardan daha cok iciyor ona bakarsan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Abi geçin bunları, bir yerde rus varsa orada votka da vardır. Pilot milot farketmez, hepsi içiyo bunların...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yuri Gagarin'in kazası o şekilde gerçekleşmedi. Gagarin tek olarak uçmaktaydı, ve tırmanış süreci içinde değildi.Hava trafik kontrolörü Gagarin için bulunduğu havasahasını sadece Gagarin için kapatması gerekirken başka bir askeri uçak aynı bölgede uçmasına izin verilmişti.İki uçak diğerinden haberdar değillerdi.Bulut içi uçuş olduğundan iki uçak birbirlerinden habersiz olarak çok yakın uçuyorlardı ve Gagarin altta bulunuyordu. Diğer uçak takriben 3 kat daha büyük bir uçak olması, Gagarin'in uçağının diğer uçağın kanatlarından gelen vortex etkisi ile ters dönmüştür.Bulu içi olduğu için Gagarin bunu geç fark ediyor ve dışarsı ile referansı olmadığı için çarpmadan evel durumu düzeltemiyor.Kaynak:Rus Araştırma Komisyonu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000