08 Ağustos 2020, Cumartesi 11:00:36

Uçak kazasının boyutu gündüz daha net ortaya çıktı

Air India Express'e ait yolcu uçağı iniş sırasında pistte tutunamayarak 30 feet yükseklikten düştü. Kazanın boyutu gündüz çekilen fotoğraflarda daha net ortaya çıktı.
  • Hintli iranlı pakistanlı pilotlarda crm sıkıntısı var
  • Pgs kazasına çok benziyor gerçekten. Acaba 737de mi bir sıkıntı var? Eğitimde, prosedür yada şirket kültürü mü hatalı? Yoksa pistlerde mi kusur aranmalı? Galiba azar azar herşeyde sıkıntı mevcut ..
  • Dünyadaki bütün pistlerin RESA ları pist sonları kenarları belli mesafede düz engebesiz olmalı. Yıl boyunca buna benzeyen dünyada pekçok runway excursion oluyor eğer pist kenarı pist sonu düzlükse sizin haberiniz bile olmuyor pist dışına çıkmamaya çalışılır heavy rain ve hydroplaning durumunda uçak tamamen kontrol dışı kalır ve can kaybını engeleyen arazi durumudur. Çok üzücü bir kaza burada pilotlar da hayatını kaybetti ülkemizdeki kazada ise hapse girdi.
  • 2.860x45 m. asfalt pist sonundaki loc. vericilerini ezmiş, geçmiş, ters yöne dönmüş.
  • HTA CRM psikologu M K bu konudaki konferansini dinkemek isterim
  • Ticari kaygı arttıkca ucus emniyeti azalır..gecmis olsun ölenlere baş sagligi yaralilara acil şifa dilerim.
  • Kabin ekibi yokmuymuş uçakta, kurtarsın. Safety bizim işimiz deyip duruyorlar.
  • Ucus isletme baskanligi ve kabin hizmetleri baskanligindaki zaten egolarini tatminden baska bir is yapmayan mudurluklerin kaldirilarak, baskanligin mudur, mudurluklerin ise sef olarak calismasinin saglanmasi halinde buyik tasarruflar elde edilir, insanlar daha huzurlu oldugu gibi kaybedilecek birsey kesinlikle olmaz... Bu arada ogretmen ucretlerinin kaldirilmasi ve simulator egitimlerinin sfi lar uzerinden saglanmasi yine buyuk tasarruf yaratir.. Ogretmenler gercekten bu ise gonul veren ogretmekle mutlu olan insanlarin kalacagi ve hizmet verecegi bir esas olarak duzenlenmelidir bu verimi de artiracak calisanlar arasinda mutluluk da saglayacaktir, can ve gecim derdine Dustugumuz su gunlerde yandas biyigi birakip pozisyon baglayan ve yillarin kaptanlarina arka ruzgar teknigini anlatmaya kalkan insanlardanda sistem arinmis olacak ve daha etkin calisacaktir.
  • PGS kazasına ne kadr da benziyor!
  • SAW'daki kazanın aynısı..

Hindistan'da Dubai'den kalkan Air India Express'e ait yolcu uçağı yerel saatle 19:00'da Kerala eyaletindeki Karipur Uluslararası Havalimanı'na iniş yaptığı sırada pistten çıkarak ikiye ayrılmıştı. Uçakta 10'u çocuk 184 yolcu ve 6 mürettebat bulunuyordu.

Hayatını kaybedenlerin sayısı 19'a yükselirken 22 kişinin de durumunun ağır olduğu ifade edildi.

Kazanın boyutu gündüz çekilen fotoğraflarda daha net ortaya çıktı.

İşte kaza sonrası çekilden o fotoğraflar:







Uçak kazasının boyutu gündüz daha net ortaya çıktı

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

Tecrübeme göre ~ 4 yıl önce
Hintli iranlı pakistanlı pilotlarda crm sıkıntısı var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
F A K I R ~ 4 yıl önce
Pgs kazasına çok benziyor gerçekten. Acaba 737de mi bir sıkıntı var? Eğitimde, prosedür yada şirket kültürü mü hatalı? Yoksa pistlerde mi kusur aranmalı? Galiba azar azar herşeyde sıkıntı mevcut ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teyze ~ 4 yıl önce
Dünyadaki bütün pistlerin RESA ları pist sonları kenarları belli mesafede düz engebesiz olmalı. Yıl boyunca buna benzeyen dünyada pekçok runway excursion oluyor eğer pist kenarı pist sonu düzlükse sizin haberiniz bile olmuyor pist dışına çıkmamaya çalışılır heavy rain ve hydroplaning durumunda uçak tamamen kontrol dışı kalır ve can kaybını engeleyen arazi durumudur. Çok üzücü bir kaza burada pilotlar da hayatını kaybetti ülkemizdeki kazada ise hapse girdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Erkan ~ 4 yıl önce
National geographic uçak kazası raporuna is cikti
Tepe ~ 4 yıl önce
2.860x45 m. asfalt pist sonundaki loc. vericilerini ezmiş, geçmiş, ters yöne dönmüş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HTA CRM ~ 4 yıl önce
HTA CRM psikologu M K bu konudaki konferansini dinkemek isterim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir pilot ~ 4 yıl önce
Ticari kaygı arttıkca ucus emniyeti azalır..gecmis olsun ölenlere baş sagligi yaralilara acil şifa dilerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kabin ekibi ~ 4 yıl önce
Kabin ekibi yokmuymuş uçakta, kurtarsın. Safety bizim işimiz deyip duruyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kafada deli sorular ~ 4 yıl önce
evet görev tanımlarında var güvenliği sağlamak diye.neyden koruyacaklar acaba,uçak korsanına mı müdahale ediorlar yoksa uçak düşerken insanları mı kurtarıyorlar?
Edep ~ 4 yıl önce
Böylesi hassas bir habere yorum yazarken vicdan ve merhametten Haberi olmayan klavye delikanlılarına Rabbim ıslah eylesin
Sacmalama ~ 4 yıl önce
Be dostum. Ne olmuş , sen neredesin ?
Osman ~ 4 yıl önce
Safety ile rescue ayni sey mi?
Suur ~ 4 yıl önce
suzzzzzzz
Safety dedigi ~ 4 yıl önce
Uçaktaki alkollerin yatıda içmek üzere valize secure edilmesi, fındık fistiklarin da aynı şekilde emniyet altına alınmasi sanirim.....
Tasarruf Onerisi ~ 4 yıl önce
Ucus isletme baskanligi ve kabin hizmetleri baskanligindaki zaten egolarini tatminden baska bir is yapmayan mudurluklerin kaldirilarak, baskanligin mudur, mudurluklerin ise sef olarak calismasinin saglanmasi halinde buyik tasarruflar elde edilir, insanlar daha huzurlu oldugu gibi kaybedilecek birsey kesinlikle olmaz... Bu arada ogretmen ucretlerinin kaldirilmasi ve simulator egitimlerinin sfi lar uzerinden saglanmasi yine buyuk tasarruf yaratir.. Ogretmenler gercekten bu ise gonul veren ogretmekle mutlu olan insanlarin kalacagi ve hizmet verecegi bir esas olarak duzenlenmelidir bu verimi de artiracak calisanlar arasinda mutluluk da saglayacaktir, can ve gecim derdine Dustugumuz su gunlerde yandas biyigi birakip pozisyon baglayan ve yillarin kaptanlarina arka ruzgar teknigini anlatmaya kalkan insanlardanda sistem arinmis olacak ve daha etkin calisacaktir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kim anlattiki ~ 4 yıl önce
Bir bekmani biliyoruz, aaa valla yandas biyigida birakmis
Kime? ~ 4 yıl önce
Tasarruf önerin kime. ? Her halde nasıl da konuşmayı biliyorsunuz , ama iş icraate gelince sus pus. Klavye delikanlısı
Mutluluk ~ 4 yıl önce
Karin doyurmaz, sevdigin is belese yap mantigi nasil bir akil tutulmasidir yahu
NB ~ 4 yıl önce
PGS kazasına ne kadr da benziyor!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SAW ~ 4 yıl önce
SAW'daki kazanın aynısı..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Maalesef ~ 4 yıl önce
Hepimizin aklina o gun geldi. Pistlerin başı ve sonunda yumusak duzluk alan olmazsa daha cok okuruz bu haberleri. Yaptik oldu tarzindan vazgecip olmasi gerektigi gibi yapilan runway ler inşa edilince. Bu tip kazalar egitimlerde verilen bilgi olarak kalir.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000