28 Temmuz 2010, Çarşamba 10:37:04

UÇAK KAZASINDA MUCİZE!

AirBlue'ya ait yolcu uçağı İslamabad'da düştü. İlk belirlemelere göre uçakta bulunan 146 yolcu ve 6 mürettebattan 5 kişinin mucizevi bir şekilde kurtulduğu belirtildi.
  • evet demekki bunlar artık airbus a binmeyecek şanslı Boeing yolcuları :)
  • uçakta Türk vatandaşı yok. 2 kere inmeyi deneyip 3. üde tepelere çarpmış (havaalanına 7,5 km mesafede). (Bu yaklaşmasında farklı bir rota izleyeceğini de belirtmiş pilot!) sabah o saatlerde kötü görüşle birlikte bölge aşırı yağmurlu ve tepkisi 75 km/s lere çıkan 45-55km/s doğudan şiddetli rüzgarlı. Belki bu sebeplerle alternatif yaklaşma manevrası denemiş olabilir.
  • Allah kalanlara sağlık versin hayatını kaybedenlere başsağlığı diliyorum.Oradakilere Allah yardım etsin.Dün Pegasus ile 11:10 da Ankara dan Sabiha Gökcene uçtum fakat İzmit üzerinde türbülansa girdik uçak şiddetli bir şekilde sallandı korktuk ama buna şükür diyorum.Allah pilotların yardımcısı olsun onların bulundukları ortam-risk çok farklıdır.Pkistan lı arkadaşlarada Allah kolaylık versin.Yaşar

Pakistan'da Airblue şirketine ait yolcu uçağı, Karaçi-İslamabad seferini yaparken, İslamabad yakınlarında düştü.

Yağışlı havaya rağmen onlarca itfaiye aracı, ambulans helikopter ve kurtarma ekipleri, kaza yeri kente çok yakın olduğu için derhal harekete geçti.

İslamabad yakınlarındaki Margalla tepelerine düşen uçağın enkazından dumanlar yükselirken, 146'sı yolcu, 152 kişinin bulunduğu bildirilen uçaktaki  10 kişinin cesedine ulaşıldığı kaydedildi.

5 KİŞİ YARALI OLARAK KURTULDU

İçişleri Bakanı Rahman Malik, bir yerel televizyona yaptığı açıklamada, kazanın meydana geldiği bölgede ilk belirlemelere göre pilotla beraber 5 kişinin yaralı olarak kurtulduğu belirtildi. Bu arada düşen uçağın bir Airbus A321 tipi AP-BJB kuyruk tescilli bir yolcu uçağı olduğu teyit edildi.

UÇAK KAZASINDA MUCİZE!

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
evet demekki bunlar artık airbus a binmeyecek şanslı Boeing yolcuları :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
uçakta Türk vatandaşı yok. 2 kere inmeyi deneyip 3. üde tepelere çarpmış (havaalanına 7,5 km mesafede). (Bu yaklaşmasında farklı bir rota izleyeceğini de belirtmiş pilot!) sabah o saatlerde kötü görüşle birlikte bölge aşırı yağmurlu ve tepkisi 75 km/s lere çıkan 45-55km/s doğudan şiddetli rüzgarlı. Belki bu sebeplerle alternatif yaklaşma manevrası denemiş olabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Allah kalanlara sağlık versin hayatını kaybedenlere başsağlığı diliyorum.Oradakilere Allah yardım etsin.Dün Pegasus ile 11:10 da Ankara dan Sabiha Gökcene uçtum fakat İzmit üzerinde türbülansa girdik uçak şiddetli bir şekilde sallandı korktuk ama buna şükür diyorum.Allah pilotların yardımcısı olsun onların bulundukları ortam-risk çok farklıdır.Pkistan lı arkadaşlarada Allah kolaylık versin.Yaşar

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000