02 Şubat 2014, Pazar 08:40:55

UÇAK KAPISINDA TÜRKLER'E PASAPORT KONTROLÜ!

TBMM İçişleri Komisyonu üyesi Mehmet Siyam Kesimoğlu Almanya’da büyük şok yaşadı. Uçak aprondayken tek tek pasaport kontrolü yapıldı. Kesimoğlu, “Bu Türk vatandaşına hakarettir. Uygulamaya derhal son verilmeli” dedi.
  • Bunlarin derdi sadece turkler birde thy yollarini luft hansa yutamadi baska turlu yipratmak istiyorlar ne kadar mantik disi gelen kacaklar ucaklami gelecek avrupada sinirlarin olmadigini bilmiyorlami yada kacak cok keyfine duskun ucaklami geliyor
  • İngiltere- kıbrıs- antalya -... Bağlantılı ingiliz vatandaşlarına da antalya istasyonunda uçakta pasaport kontrolü yapılıyor. Yerhizmetleri tarafından.
  • Thynin her İst-bruksel seferinde korukten iner inmez kapida kopekli 2polis bekliyor pasaport kontrol yapiyorlar hatta yogunlukla turklere bakiyorlar !!!!!!
  • Munich te en cok yapiliyorr Kirmessen citttt citt citt yok konsolustan ve munichteki gazetecilerden cit Yok Hadii istee Bu ISIN ustuneee gidilmiyor Hadii yetkililerrr goreveeee
  • Yetkililer uyumayin Rezalet bir durum.. Yasadim gordum Hatta polise kizarak butun ucaklara da ayni muameleyi yapiyormusunuz dedim sesi cikmadi..
  • evet bu uygulamayı türk vatandaşlarına en aşağılayıcı ve ağır biçimde yapıyorlar.bizzat yaşadım hem paris'de hem frakkfurtta.eğer ülkeye kaçak göçmen tehlikesi varsa bunu farklı yollardan çözebilirlerdi bunu farklı yolları vardır.ama onlar bütün türk milletini aşağılayaı kendilerine zevkli görev edinmişlerdir başta alman sonra fransız polisinin bu uygulamasını derhal drdurmak hükümetin görevidir.
  • Ne var yani, aynısını Fransızlar'da yapıyor. Çoğu AB ülkesi Türkiye'den gelen uçuşlarda yapıyor bunu.
  • Sen vizesi olmayan adamı bir sekilde istanbuldan ucaga bindirirsen adam da daha ülkesine ayak basmadan sorunu çözer. Türkiye çıkışında tüm tedbirleri alırsan o da bu uygulamaya gerek duymaz. Başkasının pasaportuyla Türkiyeden çıkış yapıp Almanyada yakalanan birsürü insan var. Sadece Türk olarak düşünmeyin dünyanın heryerinden mülteci transferi var Türkiye üzerinden
  • Bu tür uygulamalara bende Viyana hava alaninda sik rastladim. Ucak kapisinda, merdiven basinda veya körük agzinda yapilan pasaport kontrolünün esas amaci sudur. Siyasi mülteci veya siginmaci olarak ülkeye giris yapmak isteyen yolcular, bir sekilde ucakta pasaport ve evraklarini imha etmekte ve ülkeye siyasi mülteci olarak giris yapmak istemektedir. Uluslar arasi bir kurala göre, o ülkenin topraklarina ayak bastigi taktirde o yolcuyu mülteci sifatiyla o ülkeye kabul etmek zorundalar. Merdiven basinda veya körük agzinda yapilan kontrolde, yolcunun ayaklari henüz ülke topraklarina basmadigi icin o yolcuyu deporte ederek tekrar geldigi yere gönderme hakkini kullanmaktadirlar. Yapilan kontroller bu amacladir.
  • Hepiniz hakediyooosunuz bu muamaleyi... Yuksek egolu Turk yolcUlar

TBMM İçişleri Komisyonu üyesi Mehmet Siyam Kesimoğlu Almanya’da büyük şok yaşadı. Uçak aprondayken tek tek pasaport kontrolü yapıldı. Kesimoğlu, “Bu Türk vatandaşına hakarettir. Uygulamaya derhal son verilmeli” dedi.

TBMM İçişleri Komisyonu üyesi, Kırklareli Milletvekili Mehmet Siyam Kesimoğlu, Almanya'da karşılaştığı pasaport uygulaması ile büyük bir sürpriz yaşadı.

Kesimoğlu, Frankfurt'ta uçak havaalanına indiğinde, aprondayken uçak kapısında polislerin belirdiğini, tek tek yolculara pasaport kontrolü yapıldığını görünce şoke olduğunu aktardı.

BİR SÜREDİR DEVAM EDİYOR
Uçaktaki görevlileri çağırarak tepki gösteren ve bu uygulamanın gerekçesi nedir diye sorduğunu aktaran Kesimoğlu, görevlilerin "uygulamanın bir süredir devam ettiği" yanıtı verdiğini belirtti.

AB BAKANLIĞI BİLGİ ALDI
Kesimoğlu, konuyu Meclis İçişleri Komisyonu çalışmaları sırasında da dile getirdi. Komisyon toplantısında bulunan AB Bakanlığı bürokratları, olayla ilgili milletvekilinden bilgi alarak, konunun iki hafta sonra Berlin'de iki ülke arasında gerçekleştirilecek toplantıda gündeme getirileceğini iletti. Alman makamlarına iletilmek üzere Kesimoğlu'nun uçuş bilgileri alındı.

KABUL EDİLEMEZ
Kesimoğlu, uygulamanın bugüne kadar Dışişleri yetkililerine bildirilmemiş olmasına da şaşırdığını söyleyerek, "Türkiye bu uygulamayı asla kabul edemez. Uçak daha kapısını açar açmaz polisin pasaport kontrolü Türk vatandaşlarına hakarettir. Türkiye derhal bunun hesabını sormalıdır. Bu uygulamaya derhal son verilmelidir" dedi. (Bugün)

UÇAK KAPISINDA TÜRKLER'E PASAPORT KONTROLÜ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (60)

hilmi karaduman ~ 9 yıl önce
Bunlarin derdi sadece turkler birde thy yollarini luft hansa yutamadi baska turlu yipratmak istiyorlar ne kadar mantik disi gelen kacaklar ucaklami gelecek avrupada sinirlarin olmadigini bilmiyorlami yada kacak cok keyfine duskun ucaklami geliyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
İngiltere- kıbrıs- antalya -... Bağlantılı ingiliz vatandaşlarına da antalya istasyonunda uçakta pasaport kontrolü yapılıyor. Yerhizmetleri tarafından.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Thynin her İst-bruksel seferinde korukten iner inmez kapida kopekli 2polis bekliyor pasaport kontrol yapiyorlar hatta yogunlukla turklere bakiyorlar !!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thy yolcusu ~ 10 yıl önce
Munich te en cok yapiliyorr Kirmessen citttt citt citt yok konsolustan ve munichteki gazetecilerden cit Yok Hadii istee Bu ISIN ustuneee gidilmiyor Hadii yetkililerrr goreveeee

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Yetkililer uyumayin Rezalet bir durum.. Yasadim gordum Hatta polise kizarak butun ucaklara da ayni muameleyi yapiyormusunuz dedim sesi cikmadi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hamburg/tolga ~ 10 yıl önce
evet bu uygulamayı türk vatandaşlarına en aşağılayıcı ve ağır biçimde yapıyorlar.bizzat yaşadım hem paris'de hem frakkfurtta.eğer ülkeye kaçak göçmen tehlikesi varsa bunu farklı yollardan çözebilirlerdi bunu farklı yolları vardır.ama onlar bütün türk milletini aşağılayaı kendilerine zevkli görev edinmişlerdir başta alman sonra fransız polisinin bu uygulamasını derhal drdurmak hükümetin görevidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ne var ~ 10 yıl önce
Ne var yani, aynısını Fransızlar'da yapıyor. Çoğu AB ülkesi Türkiye'den gelen uçuşlarda yapıyor bunu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haklılar ~ 10 yıl önce
Sen vizesi olmayan adamı bir sekilde istanbuldan ucaga bindirirsen adam da daha ülkesine ayak basmadan sorunu çözer. Türkiye çıkışında tüm tedbirleri alırsan o da bu uygulamaya gerek duymaz. Başkasının pasaportuyla Türkiyeden çıkış yapıp Almanyada yakalanan birsürü insan var. Sadece Türk olarak düşünmeyin dünyanın heryerinden mülteci transferi var Türkiye üzerinden

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ilky ~ 10 yıl önce
o zaman neden sadece türklere yapıyorlar ? frankfurt avrupanın en büyük havalimanlarından bırısı ve her 10 saniyede 1 uçak iniyor. neden yunanlısını,italyanını, yada diğer ülkelerden gelen kişilere bu yapılmıyor ?
ilky'a cevaben ~ 10 yıl önce
çünkü zaten italya'dan, yunanistan'da ve benzeri ab ülkelerinden gelenler kontrolsüzce, bizdeki iç hat uçuşu gibi almanya'ya girerler. doğru soru (eğer bu uygulama onlar için yoksa) amerika kıtasından veya afrika'dan gelen uçaklara neden yapılmıyor olmalıdır.
Ekrem ~ 10 yıl önce
Bu tür uygulamalara bende Viyana hava alaninda sik rastladim. Ucak kapisinda, merdiven basinda veya körük agzinda yapilan pasaport kontrolünün esas amaci sudur. Siyasi mülteci veya siginmaci olarak ülkeye giris yapmak isteyen yolcular, bir sekilde ucakta pasaport ve evraklarini imha etmekte ve ülkeye siyasi mülteci olarak giris yapmak istemektedir. Uluslar arasi bir kurala göre, o ülkenin topraklarina ayak bastigi taktirde o yolcuyu mülteci sifatiyla o ülkeye kabul etmek zorundalar. Merdiven basinda veya körük agzinda yapilan kontrolde, yolcunun ayaklari henüz ülke topraklarina basmadigi icin o yolcuyu deporte ederek tekrar geldigi yere gönderme hakkini kullanmaktadirlar. Yapilan kontroller bu amacladir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
" ~ 10 yıl önce
Hepiniz hakediyooosunuz bu muamaleyi... Yuksek egolu Turk yolcUlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000