30 Mart 2017, Perşembe 10:40:02

Uçak kapısına tomografi cihazı geliyor

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, ABD ve Birleşik Krallık'a doğrudan uçuşlara getirilen elektronik cihaz kısıtlamasına ilişkin, 'uçağa geçme aşamasında kuracağımız tomografi cihazlarının siparişlerini verdik." dedi.
  • Hastanede tomografi için beklemeye gerek yok, ahl de beleşe çektirin.
  • Arkadaşlar havacılık iş kanunu için çaba gösterelim bu konuda hükümet gereken adımları atsın airport haberde bununla ilgili bir şey paylaşsa çok iyi olur.Yoksa bu olaylar gelici geçici.haksız mıyım....
  • Sevgili bakanım hazır dün Abd dış işleri bakanı ülkemizi ziyarete gelmişken bakanıda vip den değilde Abd uçağına binen yolcuların uçağa bindiği kapılardan birinden xrdyden géçirseydiniz özelikle Atatürk havalimanindan güvenlik nasıl olurmuş kendi gözleriyle görseydi belki biraz ders alırlardı. Bunların kaygıları güvenlik değil ticari kaygılardan başka birşey değil rekabet edemiyorlar . Elimizdeki filo yaşı çok genç hizmet kaliteli birde Boeing le olan anlaşmalar bir gözden geçirilse . Aırbus la uçak alımı gibi bir pazarlığa oturun mesela 30 tane kıtalar arası yeni nesil uçak alımı için görüşme yapacağınızı açıklayın bakın bakış açıları nasıl değişir hizaya gelirler hepsi para peşinde ezeli düşmanları İran örneği nasıl Airbus İran la anlaştı hemen İran a olan uçak satış ambargosu kalktı Boeing lede uçak anlaşması yapıldı bunlar derdi para güvenlik hikaye
  • 1saat icinde 9ucak kaldiriyor TK amerikaya, butun ucaklara nasil uygulanir ? Ingiltereye baktigimizdada en fazla ayni saat civarinda 4ucak kalkiyor bu nasil uygulanir ? Mantiksiz geldi bana, kullanimi bu soylendigi kadar hizli degil. He onceden tav da vardi bu arada, ama amerika hafifletince onlemleri o kalkti. Su ana gelince ztn kapilarda kullanilar cihazlar ileri teknoloji, tomoyla cozulcek is degil. Birileri aracilik yapip para kazanir yine.
  • Cihazlar o tomografi cihazlarına yolculardan uzak ve güvenli bir ortamda girmezse, sebep olacağı yüksek radyasyon risk oluşturmazmı? Cihazla çalışacak personelin bile tedbirli olması gerekmezmi? Ayrıca bir yorumda bahsedilmiş çokta pahalı cihazlar.. Adamlar bize mahsus kanun-kıstas dayatıyor üstünede bize cihaz satıyor. Vay be...
  • Abd'de havalimanlarındaki bu cihazlardan hem çanta vs hem de insanlar geçiyor burada da aynısı mı olacak ? Bunların tanesi yanlış bilmiyorsam 2-3 milyon dolar arası, çok külfetli iş olacak ve yarın abd bu uygulamadan vazgeçtim derse bu cihazlar ne olacak peki ? Bir de sayın bakan sorduğu soruları bir zahmet gitsin abd'li yetkililere söylesin, söyleyebilirse tabii. Hem adamlara muhtacız hem gücümüz yok yaptırım yapamıyoruz hem de aklımızca laf söylüyoruz...
  • o cihazları da abd üretiyor ve çok da pahalı aletler ! kısasa kısas yapamadık,anca boşa salladık, gücümüz bu kadar işte !
  • İnsana değil, elindeki çantaya Tomografi yapılıyor. Yolcuların korkması gereken bir durum olsa hayata geçmez zaten. Panik yok.
  • Hızlı karar alma çok önemli havacılıkta, buna uygun davranmak için elinizden geleni yaptığınızı görüyoruz, tebrik ve teşekkür ederim! Halktan biri..
  • Tomografi cihazlarındaki radyasyon miktarı kaç yüz tane röntgen filmindeki radyasyonla eşittir.Bilmem anlatabildimmi...

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, ABD ve Birleşik Krallık'a doğrudan uçuşlara getirilen elektronik cihaz kısıtlamasına ilişkin, "Dünya Sivil Havacılık Teşkilatı istememesine rağmen biz onun da üzerinde yolcuların körüğe gitme aşamasında, geldiniz, arınmış sahada oturdunuz, uçağınızı beklediniz, tabletinizi, bilgisayarınızı kullandınız artık uçağa geçeceksiniz, bu aşamada kuracağımız tomografi cihazlarının siparişlerini verdik." dedi.

Arslan, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından Kars'ta bir otelde düzenlenen "Yerel Medya Buluşması"nda açıklamalarda bulundu.

Elektronik cihaz kısıtlaması

Arslan, ABD ve Birleşik Krallık'a doğrudan uçuşlara getirilen elektronik cihaz kısıtlamasına da değindi.

Yolcuların cep telefonlarından büyük cihazları uçuş sırasında yanlarına alamadığını dile getiren Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu uygulamanın ortadan kaldırılmasıyla ilgili gerekli girişimlerde bulunuyoruz. Bakanlık olarak teknik gelişmelerde girişimlerde bulunuyoruz, Dışişleri Bakanlığımıza gerekli bilgileri vererek onların da diplomatik yoldan çalışmalarını yürütmesini sağlıyoruz. Ülkemizin bu alandaki güvenlik önlemleri yönünde kullandığı donanım ve cihazların uluslararası otoritelerin istediğinin de üzerinde olduğunu ortaya koyduk ve teknik ekipler şu anda anlaştılar. Yakın zamanlarda onlardan da teknik ekipler gelecek, yerinde incelemeler yapacaklar. Biz kendimizden eminiz çünkü aldığımız tedbirler dünyanın alması gereken tedbirlerin üzerinde. Bu konuda inşallah İngiltere ile yakın zamanda bu teknik temastan sonra mutabakat sağlar, ilgili problemi çözeriz. Böylece misafirlerimiz ve yolcularımız daha konforlu yolculuk yaparlar."

Arslan, ABD makamlarıyla da benzer çalışmaları yürüttükleri bilgisini verdi.

ABD'li yetkililere de aynı şeyleri söylediklerini bildiren Arslan, şunları kaydetti:

"Dünya Sivil Havacılık Teşkilatının gerekli kuralları ve istekleri üzerine uygulamalarımız var, bunu yapıyoruz. 'İlgili ekipleriniz, teknik ekipleriniz gelip yerinde inceleyebilir' dedik ancak Dünya Sivil Havacılık Teşkilatı istememesine rağmen biz onun da üzerinde yolcuların körüğe gitme aşamasında, geldiniz, arınmış sahada oturdunuz, uçağınızı beklediniz, tabletinizi, bilgisayarınızı kullandınız artık uçağa geçeceksiniz, bu aşamada kuracağımız tomografi cihazlarının siparişlerini verdik. İki tanesini 28 Nisan'da almış olacağız ve onun devamında iki ay sonra iki tane daha alacağız ki Amerika ve İngiltere uçuşlarımız için hepsi için yeterli olacak. Tomografi cihazları da kişilerin çantasından çıkarmadan laptopları ve taşıdıkları sıvıların da tamamının tomografisini çekecek, herhangi bir sıkıntı olmayacağını ortaya koyacak, varsa anında tespit edecek. Dolayısıyla bu cihazların kurulmasıyla birlikte biz bu engellerin de ortadan kaldırılacağını, dolayısıyla bu elektronik cihazlara yönelik sıkıntının ortadan kaldırılacağını bekliyor ve umuyoruz ve gereğini yapıyoruz."

"Bunu birinin izah etmesi lazım"

Bakan Arslan, uçuşlardaki elektronik cihaz kısıtlaması ile terör tehdidinin sanki İstanbul'dan ABD'ye giderken var, Frankfurt, Amsterdam üzerinden giderken yokmuş gibi bir izlenim oluşturulduğunu belirtti.

Almaları gereken tedbirleri fazlasıyla aldıklarını, güvenlikle ilgili her türlü donanım ve cihaza sahip olduklarını vurgulayan Arslan, "Oradaki güvenlik benim havalimanımdakinden daha iyi olsa diyeceğim ki evet, orada daha üst düzeyde tedbirler var, ondan oradan geçen yolcuya bir şey denilmiyor. Benim tedbirlerim onların hepsinin üzerinde olduğuna göre, dünya sivil havacılık otoritelerin istediği bütün tedbirleri aldığıma göre, o zaman terör amaçlı, terör niyetli biri İstanbul üzerinden giderken tehlikeli, Frankfurt üzerinden giderken nasıl tehlikeli olmuyor? Bunu birinin izah etmesi lazım." değerlendirmesinde bulundu.

Uçak kapısına tomografi cihazı geliyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

Tomografi ~ 7 yıl önce
Hastanede tomografi için beklemeye gerek yok, ahl de beleşe çektirin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İŞ KANUNU ~ 7 yıl önce
Arkadaşlar havacılık iş kanunu için çaba gösterelim bu konuda hükümet gereken adımları atsın airport haberde bununla ilgili bir şey paylaşsa çok iyi olur.Yoksa bu olaylar gelici geçici.haksız mıyım....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thy ~ 7 yıl önce
Sevgili bakanım hazır dün Abd dış işleri bakanı ülkemizi ziyarete gelmişken bakanıda vip den değilde Abd uçağına binen yolcuların uçağa bindiği kapılardan birinden xrdyden géçirseydiniz özelikle Atatürk havalimanindan güvenlik nasıl olurmuş kendi gözleriyle görseydi belki biraz ders alırlardı. Bunların kaygıları güvenlik değil ticari kaygılardan başka birşey değil rekabet edemiyorlar . Elimizdeki filo yaşı çok genç hizmet kaliteli birde Boeing le olan anlaşmalar bir gözden geçirilse . Aırbus la uçak alımı gibi bir pazarlığa oturun mesela 30 tane kıtalar arası yeni nesil uçak alımı için görüşme yapacağınızı açıklayın bakın bakış açıları nasıl değişir hizaya gelirler hepsi para peşinde ezeli düşmanları İran örneği nasıl Airbus İran la anlaştı hemen İran a olan uçak satış ambargosu kalktı Boeing lede uçak anlaşması yapıldı bunlar derdi para güvenlik hikaye

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kullanimi imkansiz ~ 7 yıl önce
1saat icinde 9ucak kaldiriyor TK amerikaya, butun ucaklara nasil uygulanir ? Ingiltereye baktigimizdada en fazla ayni saat civarinda 4ucak kalkiyor bu nasil uygulanir ? Mantiksiz geldi bana, kullanimi bu soylendigi kadar hizli degil. He onceden tav da vardi bu arada, ama amerika hafifletince onlemleri o kalkti. Su ana gelince ztn kapilarda kullanilar cihazlar ileri teknoloji, tomoyla cozulcek is degil. Birileri aracilik yapip para kazanir yine.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yok artık ~ 7 yıl önce
Cihazlar o tomografi cihazlarına yolculardan uzak ve güvenli bir ortamda girmezse, sebep olacağı yüksek radyasyon risk oluşturmazmı? Cihazla çalışacak personelin bile tedbirli olması gerekmezmi? Ayrıca bir yorumda bahsedilmiş çokta pahalı cihazlar.. Adamlar bize mahsus kanun-kıstas dayatıyor üstünede bize cihaz satıyor. Vay be...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
nasıl olacak ? ~ 7 yıl önce
Abd'de havalimanlarındaki bu cihazlardan hem çanta vs hem de insanlar geçiyor burada da aynısı mı olacak ? Bunların tanesi yanlış bilmiyorsam 2-3 milyon dolar arası, çok külfetli iş olacak ve yarın abd bu uygulamadan vazgeçtim derse bu cihazlar ne olacak peki ? Bir de sayın bakan sorduğu soruları bir zahmet gitsin abd'li yetkililere söylesin, söyleyebilirse tabii. Hem adamlara muhtacız hem gücümüz yok yaptırım yapamıyoruz hem de aklımızca laf söylüyoruz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tomografi ~ 7 yıl önce
o cihazları da abd üretiyor ve çok da pahalı aletler ! kısasa kısas yapamadık,anca boşa salladık, gücümüz bu kadar işte !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çözüm ~ 7 yıl önce
Senin çözümün ne?
çözüm'e ~ 7 yıl önce
Soruyorsun da sen ne çözüm üretiyorsun peki?
Bbb ~ 7 yıl önce
Anca guclu bir ulke olsaydik bunlara bir cevap verebilirdik. Ulke ortadogu birligine girdigine gore tomografi , mr ... bakalim daha neler
Hee ~ 7 yıl önce
çözüm derhal bir tomografi cihazı üretebilmek başka ne olabilir.
al sana çözüm ~ 7 yıl önce
Onurlu,itibarlı,haysiyetli ülke olsak, en başta, bize bu kadar dayatma yapan, ülkemiz aleyhine ne varsa koruyan,besleyen ülkelerin vatandaşlarını ülkemize kimlikle ve kapıda vizeyle sokmayız,bize ne uyguluyorlarsa karşılık olarak onu uygularız, sonra da mesela sadece geçen sene 22 milyar euroluk iş verdiğimiz hollanda gibi, almanya,isviçre,abd,ingiliz firmalarına iş,ihale verip daha da zengin etmeyiz, köprü,yol vs inşaatlarda batı teknolojisi ve mühendisliğini kullanmayız, makam arabası olarak alman arabasına binmeyiz hatta daha da radikal olmak gerekirse ki bence gerekir ilişkileri minimuma indiririz,alışverişi keseriz,uzak doğuya yakınlaşırız,japonya ve kore ile mesela sonra görürürüz ne oluyor. Eğer bunları yapacak gücümüz yoksa da eyvallah deyip susacağız, büyüdük,geliştik,herkes bizden korkuyor masalları anlatmayacağız,batının icatlarıyla ve vatandaşın vergileriyle daha da borçlanarak yaptığımız şeylerle böbürlenmeyeceğiz,boşa rüzgar yapıp önce eyy deyip sonra özür dilemeyeceğiz.
3. Havalimanı ~ 7 yıl önce
İnsana değil, elindeki çantaya Tomografi yapılıyor. Yolcuların korkması gereken bir durum olsa hayata geçmez zaten. Panik yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arslan be.. ~ 7 yıl önce
Hızlı karar alma çok önemli havacılıkta, buna uygun davranmak için elinizden geleni yaptığınızı görüyoruz, tebrik ve teşekkür ederim! Halktan biri..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Radyoloji Çalışanı ~ 7 yıl önce
Tomografi cihazlarındaki radyasyon miktarı kaç yüz tane röntgen filmindeki radyasyonla eşittir.Bilmem anlatabildimmi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Radyasyon ~ 7 yıl önce
Tomografi cihazları Dünya kullanılıyor bu anlamda. Sizinle ne ilgisi var cihaz girecek makinaya. Sonra teslim aldığında üzerinde biriken radyasyon ne kadar olur diye endişe ediyorsanız da bence uçağa hiç binmeyin.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000