24 Haziran 2010, Perşembe 07:44:00

Uçak isteği REDDEDİLDİ!

İsrail istihbaratına yakın DEBKAfile, Hizbullah lideri Nasrallah'ın Ankara'ya gitmek için Türiye'den askeri uçak istediğini ancak bu talebinin reddedildiğini ileri sürdü. İddiaya göre Suriye ve İran da uçak vermeyi kabul etmedi
  • Iste ilgileniorya ! bu bize yapilanlari kimden geliyor zannediyorsun? Buda karsi saldiridir! biraz arastirmani tavsiye ederim. uygulanan politika (israelden -turkiye tarafina) dusmanimin dusmani dostumdur. Simdi ayni seyi turkiyede uyguluyor . Dusman agir bir kelimedir bunu "benden guclunun" seklinde algilamak daha dogru olur
  • BİR SEN EKSİKTİN ZATEN!! KENDİ SORUNLARIMIZ BİTTİ BİRDE BUNLARLA UĞRAŞIYORUZ!! HÜKÜMET FİLİSTİNLE İLGİLENDİĞİ KADAR CANIM ÜLKEMDEKİ TERÖR SORUNUYLA AZICIK İLGİLENSE YA!!

İsrail istihbaratına yakınlığıyla bilinen DEBKAfile sitesi, Hizbullah lideri Şeyh Hasan Nasrallah'ın geçtiğimiz hafta Türkiye'ye yapacağı öne sürülen ziyaretinin, İsrail korkusu nedeniyle iptal edildiğini iddia etti. İddiaya göre, Hizbullah lideri Şeyh Hasan Nasrallah, Ankara ziyaretini, Türkiye'nin verdiği sıkı güvenlik önlemi sözüne rağmen İsrailli bir ekibin kendisine suikast düzenleyeceği korkusuyla iptal etti. DEBKAfile sitesine açıklama yapan adı açıklanmayan terörle mücadele uzmanlarına göre, Nasrallah, İran, Suriye, Türkiye istihbaratı ile kendi teşkilatının güvenlik sağlama garantisi vermesine rağmen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın davetini kabul edecek kadar kendini güvende hissetmedi.


İSRAİL'DEN KORKTU

Nasrallah Türkiye'ye ziyareti için düşünülen iki senaryonun riskli olduğuna karar verdi. İlk plana göre Nasrallah Suriye ya da İran askeri uçağıyla Ankara'ya uçacaktı. Ancak üç ülkeden de uçak konusunda ret yanıtı geldi. İkinci plan ise Hizbullah şefinin Türkiye'ye gizlice Suriye'den gelmesi üzerine kurulmuştu. Nasrallah bu 10 saatlik konvoylu otoyol yolculuğunun İsrail jetleri tarafından fark edileceğine karar verdi.

MİT yetkilileri ve Nasrallah arasında Beyrut'taki görüşmeler sürüncemede kalınca, Erdoğan da Nasrallah'ı ağırlama fikrinden uzaklaştı. Gazze olayının hemen ertesinde uluslararası alanda Türkiye lehine esen rüzgarın daha sonra tersine dönmesi üzerine Erdoğan, Nasrallah ziyareti planlarını rafa kaldırmaya karar verdi ve MİT yetkililerine yurda dönme talimatı verdi.
 

Uçak isteği REDDEDİLDİ!

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Iste ilgileniorya ! bu bize yapilanlari kimden geliyor zannediyorsun? Buda karsi saldiridir! biraz arastirmani tavsiye ederim. uygulanan politika (israelden -turkiye tarafina) dusmanimin dusmani dostumdur. Simdi ayni seyi turkiyede uyguluyor . Dusman agir bir kelimedir bunu "benden guclunun" seklinde algilamak daha dogru olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
BİR SEN EKSİKTİN ZATEN!! KENDİ SORUNLARIMIZ BİTTİ BİRDE BUNLARLA UĞRAŞIYORUZ!! HÜKÜMET FİLİSTİNLE İLGİLENDİĞİ KADAR CANIM ÜLKEMDEKİ TERÖR SORUNUYLA AZICIK İLGİLENSE YA!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000