15 Haziran 2011, Çarşamba 08:05:11

'UÇAK DÜŞTÜ' İHBARI YÜREKLERİ HOPLATTI

Antalya'nın Alanya ilçesine bağlı Mahmutlar ve Kargıcak beldeleri arasında, sahile 3-4 kilometre mesafede, denize bir uçağın düştüğü yolundaki ihbar, yörede heyecana neden oldu. İlk araştırmalarda, uçak düştüğüne ilişkin bulguya rastlanmadı...
  • Tuna arıyor Jandarma ile İtfaiye'yi durumu rapor ediyor. Jandarma, İtfaiye, Ambulan, vatandaş herkes orada. Ama acaba jandarma ve itfaiyededen bir akıllı çıkıp da, gitmeden evvel, orada o yığılmayı yapmadan evvel akıl edip de, "yaw şu antalya kuleyi bi arayalım, bakalım böyle birşey var mı?" ya da "ankara AIC'yi arayalım da, bakalım ELT sinyali alıyorlar mı?" dememiş, TUNA, büyük bilgisayarcı nasılsa doğru söyler diye" hadi sahileeee, uçak düşnüüüüşşşşş...." diye yaygara.Sonra? Zaman, para masrafı ve de bir sürü gereksiz heyecan...Ben halâ merkezi bir birim "911" gibi kurulmasından yanayım. Bütün ihbarlar tek bir birimde toplansa, oradan ilgili birinlere teyidli gidilse, ne alâ olur...
  • delinin biri bir kuyuya taş atar kırk akıllı çıkaramaz...
Alınan bilgiye göre, bilgisayar programcısı Tuna Akar (37), sahilde gezinti yaparken, 3-4 kilometre açıkta, bir uçağın yanarak denize düştüğünü gördüğünü iddia ederek, 112 ve 156 numaralı telefonlara ihbarda bulundu.
 
İhbar üzerine, Sahil Güvenlik Komutanlığına ait bir bot ile bir balıkçı teknesi, söz konusu bölgedearama çalışmalarına başladı. Kargıcak sahiline de her ihtimale karşı ambulanslar gönderildi. İhbar nedeniyle çok sayıda vatandaş sahile gelerek, çalışmaları izlediler ve bölgeye bakarak, uçak parçaları görmeye çalıştılar. Ancak aramalarda, herhangi bir bulguya rastlanmadı.
 
Bu arada, Kargıcak sahiline 3-4 kilometre mesafede, sahile uçak parçaları vurduğuna ilişkin yapılan yeni bir ihbarın da asılsız olduğu anlaşıldı.
Antalya Uluslararası Havalimanı Mülki Amiri Vali Yardımcısı Hayrettin Balcıoğlu, 112'ye gelen bir ihbar doğrultusunda, kule ve radar kayıtlarını incelediklerini belirterek, ''Yaptığımız incelemede, bir uçağın düştüğüne ilişkin bir tespite ulaşamadık'' dedi.
 
Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan ise jandarmanın 156 numaralı hattına yapılan ihbar üzerine çalışma başlattıklarını, ancak düştüğü iddia edilen uçağın tipi, modeliyle ilgili hiç bir bilgiye ve denizde yapılan aramada bulguya rastlanmadığını bildirdi.
 
Kargıcak Belediye Başkanı Zihni Asiltürk de Kargıcak sahiline gelerek çalışmaları izledi. Asiltürk, gazetecilere bir kişinin belediyeyi arayarak uçak düştüğünü söylediğini, bunun üzerine kendisinin jandarma komutanını arayıp bilgi verdiğini kaydetti.
 
Tuna Akar da Kargıcak sahiline gelen gazetecilere, deniz üzerinde bir uçağın yandığını ve denize düştüğünü gördüğü iddiasını yineledi.
'UÇAK DÜŞTÜ' İHBARI YÜREKLERİ HOPLATTI

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Tuna arıyor Jandarma ile İtfaiye'yi durumu rapor ediyor. Jandarma, İtfaiye, Ambulan, vatandaş herkes orada. Ama acaba jandarma ve itfaiyededen bir akıllı çıkıp da, gitmeden evvel, orada o yığılmayı yapmadan evvel akıl edip de, "yaw şu antalya kuleyi bi arayalım, bakalım böyle birşey var mı?" ya da "ankara AIC'yi arayalım da, bakalım ELT sinyali alıyorlar mı?" dememiş, TUNA, büyük bilgisayarcı nasılsa doğru söyler diye" hadi sahileeee, uçak düşnüüüüşşşşş...." diye yaygara.Sonra? Zaman, para masrafı ve de bir sürü gereksiz heyecan...Ben halâ merkezi bir birim "911" gibi kurulmasından yanayım. Bütün ihbarlar tek bir birimde toplansa, oradan ilgili birinlere teyidli gidilse, ne alâ olur...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
delinin biri bir kuyuya taş atar kırk akıllı çıkaramaz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000