07 Mayıs 2022, Cumartesi 10:23:45

Uçak düşmeden önceki o anlar ortaya çıktı

Bursa'da tek motorlu eğitim uçağının düştüğü kazada pilot Furkan Otkum ve pilot öğrencisi Murat Avşar hayatını kaybetmişti. Olaydan birkaç dakika önce havalimanında genç pilotların ölüme yürüyüşü, uçağa binme anları ve uçağın havalanmasına ait güvenlik kamera görüntüleri ortaya çıktı.
  • Aklımdan çıkmıyorsun be Furkan, şu video yine beni hüzünlendirdi. Kaç gündür sürekli fotolarına bakıp, videoları izliyorum. Değerli kardeşim benim, içim yanıyor içim. Seni bir kere bile bu şekilde hayal etmemiştim, o kokpit en çok sana yakışıyordu yakışıklı adam.
  • Maliyeti düşürmek için AVGAS yerine MOGAS kullanırsan, tırmanışta uçak böyle düşer.
  • Herşeyi, Flapları, Avioniği vs hep bozuk olarak uçarmış bu uçak. Geçmişini, uçan kişilere sorun isterseniz. Bile bile cinayettir bu olay.
  • Çok üzücü bir durum Allah rahmet eylesin mekanları cennet olsun Yakınlarına Allah sabır versin.

Bursa'da tek motorlu eğitim uçağının düştüğü kazada pilot Furkan Otkum ve pilot öğrencisi Murat Avşar hayatını kaybetmişti. Olaydan birkaç dakika önce havalimanında genç pilotların ölüme yürüyüşü, uçağa binme anları ve uçağın havalanmasına ait güvenlik kamera görüntüleri ortaya çıktı. Uçağın kalkış yapmadan hemen önce Otkum ve Avşar'ın 10 dakikalık bir inceleme yapıp sohbet ettiği ve uçağın düştükten sonra pilot arkadaşlarının panikle havalimanında koştuğu anlar kameraya yansıdı.

Uçak kazası, 25 Nisan tarihinde Bağlarbaşı Mahallesi Sarıgül Sokak'ta yaşandı.

Yunuseli Havalimanı'ndan kalkan tek motorlu eğitim uçağı 500 metre ileride sokak arasına düştü. Kaza sonucu uçakta pilot Furkan Otkum (29) ve Murat Avşar (32) hayatını kaybetti.

Ölüme böyle yürümüşler

Kaza öncesi Yunuseli Havalimanı'nda uçuşa hazırlık yapan Otkum ve Avşar'ın son anlarına ait görüntüler ortaya çıktı. O görüntülerde Avşar'ın çantasıyla birlikte aprona doğru yürüdüğü; Otkum ile sohbet edip son incelemelerini yaptıktan sonra uçağa binip piste doğru gittiği anlar yansıdı.

İkili pistte seyir halindeyken uçuş yapacakları ana piste geldi. Ayrıca görüntülere Avşar ve Otkum'un arkadaşlarının panik anları da yansıdı. Havalimanında uçuşları takip eden iş arkadaşlarının uçağın düşmesine şahit olduğu ve siyah dumanların yükselmesi üzerine aprona doğru hızla koştuğu görülüyor.

Öte yandan uçağın kalkış yaptıktan 500 metre sonra düştüğü ve Bağlarbaşı mahallesinden dumanların yükseldiği anlarda görüntülere yansıdı. 

Uçak düşmeden önceki o anlar ortaya çıktı

Yorumlar

Can kardeşim ~ 2 yıl önce
Aklımdan çıkmıyorsun be Furkan, şu video yine beni hüzünlendirdi. Kaç gündür sürekli fotolarına bakıp, videoları izliyorum. Değerli kardeşim benim, içim yanıyor içim. Seni bir kere bile bu şekilde hayal etmemiştim, o kokpit en çok sana yakışıyordu yakışıklı adam.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Plt ~ 2 yıl önce
Maliyeti düşürmek için AVGAS yerine MOGAS kullanırsan, tırmanışta uçak böyle düşer.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Herşeyi bozukmuş... ~ 2 yıl önce
Herşeyi, Flapları, Avioniği vs hep bozuk olarak uçarmış bu uçak. Geçmişini, uçan kişilere sorun isterseniz. Bile bile cinayettir bu olay.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ata Kara ~ 2 yıl önce
Çok üzücü bir durum Allah rahmet eylesin mekanları cennet olsun Yakınlarına Allah sabır versin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000