23 Ocak 2009, Cuma 07:54:51

Uçak düşerse kurtulma şansı yok!

Araştırmalara göre düşen uçaktan sağ kurtulma şansı binde 1...
  • valizler pasaport neoldu acaba yandimi

Geçtiğimiz yıl Kongo'da yere çakılan uçaktan sağ kurtularak adeta imkansızı başaran Türk yolcu Selami Mordeniz, bu olayı 'İkinci şans' olarak görüyor.

Dünyanın en önemli araştırma şirketleri, uçak kazalarında kurtulma ihtimalinin binde 1 olduğunu açıklıyor... İşte böyle bir mucizeyi başaran Selami Mordeniz adlı Türk, bunu, kendisine verilen "İkinci şans" olarak görüyor. Geçtiğimiz yılın Nisan ayında Demokratik Kongo Cumhuriyeti'ndeki Hewa Bora adlı havayolu şirketine ait içinde yaklaşık 100 kişinin bulunduğu DC-9 tipi yolcu uçağı ülkenin başkenti Kinşasa'ya gitmek üzere Goma Havaalanı'ndan kalkışından birkaç dakika sonra yere çakıldı.

'Evlerin üstüne düştük'
Feci kazadan sonra kurtulan birkaç kişiden biri olan Mordeniz, "Ön sıralarda bulunuyordum. 7 numaralı koltukta seyahat ediyordum. Uçak parçalanıp evlerin içine girdikten sonra alevler çıkmaya başladı. Bütün koltuklar kırıldığı için sürüne süren boşluktan dışarı çıktım. Uçak enkazında birçok ceset vardı. Hastaneye gittiğimde çok ölü vardı. Üzerimde yalnız cep telefonum vardı. Oradan arayarak yardım istedim ve kurtuldum. Pencereler kapalıydı. Güçlükle dışarı çıkmayı başardım. Böyle bir kazayı küçük sıyrıklarla atlatmak gerçekten mucize" diyor.

'Kongo çok tehlikeli'
ABD'de bir uçak kazasında kurtulan kişilerin "Çok özel" olduklarına inanılır. Gerçekten de böyle bir mucizeye başaran Mordeniz, yine uçağa binmeye devam ediyor. Elektronik yüksek mühendisi olan 56 yaşındaki Selami Mordeniz, Kongo'non çok tehlikeli bir yer olduğunun da altını çiziyor. Uçak enkazından sağ çıkan Mordeniz, ikinci kez hayatta kalmak için çok direnmiş. Öyle ki, Uçaktan dışarıya çıktığı anda etrafını saran Kongolular, Mordeniz'e yardım etmek yerine üzerindeki her şeyi gasp etmişler.

İkinci kez kurtuldu
Mordeniz, "Hayatta kaldığımı anladığım anda gasp olayıyla karşı karşıya kaldım. Ne yapacağımı bilemiyordum. Uçak enkazından çıktığım anda üzerime atladılar. Saatimi, cüzdanımı her şeyimi aldılar. Cep telefonum o anda yerde olduğu için onu fark etmediler. Beni öldürecekler sandım. Ancak yine kurtuldum" ifadelerini kullanıyor.

Uçak düşerse kurtulma şansı yok!

Yorumlar

akin ~ 15 yıl önce
valizler pasaport neoldu acaba yandimi

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000