02 Eylül 2011, Cuma 08:01:57

UÇAK DOLUSU BANKNOT

Kaddafi’nin dolarları isyancılara gönderiliyor...
  • adamların parasının degerini düşürmek için gazla piyasaya o kadar parayı,yakında ekonomileride yerle bir olucak demek libyanın
  • fransa nın insan haklarından anladıgı bu demek !
Libya’da aylardır süren isyanın merkezi konumundaki Bingazi kenti, önceki akşam Hollywood filmlerini aratmayan bir operasyona sahne oldu. İngiliz Kraliyet Hava Kuvvetleri’ne ait bir C-17 tipi kargo uçağı, isyancılara teslim edilmek üzere paketlenmiş, 280 milyon Libya Dinarı’nı (234 milyon Dolar) Bingazi’ye getirdi.

40 TON AĞIRLIĞINDA
Toplam ağırlığı 40 tonu bulan yeni basılmış banknotlar, geniş güvenlik önlemleri altında Libya Merkez Bankası Başkanı Kasım Azzoz’a teslim edildi. Teslimatı görüntüleyen gazetecilere, paraları taşıyan 5 TIR merkez bankasına varıncaya kadar bürolarına haber geçmemeleri talimatı verildi. İsyan nedeniyle aylardır maaş alamayan kamu çalışanlarına verilecek nakit para, İngiltere’nin BM kararıyla dondurduğu Muammer Kaddafi ve ailesine ait hesaplardaki paranın sadece küçük bir bölümü. BM hafta içinde İngiltere’nin, dondurduğu hesaplardan 1.55 milyar doları isyancıların kurduğu Ulusal Geçiş Konseyi’ne göndermesine izin vermişti. Kaddafi ve ailesinin, İngiltere bankalarında tutulan nakit paraları ve yatırım fonları dışında, Hampstead, Holborn, Knightsbridge ve Holland Park gibi lüks semtlerde gayrimenkulleri bulunuyor.

FRANSA PETROL İÇİN ANLAŞMIŞ
Fransız Liberation Gazetesi, Libya’daki krizin başında, bu ülkedeki petrolün yüzde 35’inin Fransa’ya verilmesi konusunda Ulusal Geçiş Konseyi ile anlaşma yapıldığını iddia etti. Gazete, anlaşmaya delil olarak, Konsey'in Katar'a gönderdiği 3 Nisan tarihli bir mektubu gösterdi. Ulusal Geçiş Konseyi’nin Paris’te bulunan temsilcisi Mansur Seyf el- Nasır ise idiayı yalanladı.

UÇAK DOLUSU BANKNOT

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
adamların parasının degerini düşürmek için gazla piyasaya o kadar parayı,yakında ekonomileride yerle bir olucak demek libyanın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
fransa nın insan haklarından anladıgı bu demek !

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000