26 Kasım 2008, Çarşamba 16:44:59

Uçak, burnunun üstüne indi!

Ön tekerlekleri kırılan uçağın iniş sırasında yaptığı kaza kameralara böyle yansıdı.
  • burdan konusmak basıt ama bırkac sey yazmak ıstıyorum.palleri korumaya calısması gayet guzel.olayın stresınden kuyruk yere carpıyor daha guzel bır ınıs olabılırdı.abartılmaması gereken bır ınıs.pılot o ucagı ucarabılecek yeterlılıkteyse en az bu sekılde ındırmelı.ön dıkmenın kırılmıs olması sacma geldı.hıdrolıkte veya kılıtte sorun olabılır.ama yınede tebrıkler.
  • Çok başarılı tebrikler!
  • herşey güzel başarılı bi iniş burnu yukarda tutmak için kuyruk kısmını yere çarptırmayı göze almış ama o kadar sert oturmasına gerek yokmuş bence
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • C-320, 3 yıl önce Şenol adlı bir Almancı arkaşa ait 320 de Esenboğaya tek motor dururduğu için böyle bir iniş yapmıştı. İyi bir uçak değil.
  • Çok başarılı bir iniş her iki pilotuda tebrik etmek gerekiyor. Özelikle palleri mümkün olduğunca yatay pozisyona getirmeye çalışmalarıda çok hoşuma gitti. Pilotluk budur işte.
  • İnişte ön tekerleğin kırılması felan yok, ön iniş takımı kilitlenmediği için pilot inmeden önce 50 feetde motorları susturup propellerların uçağa zarar vermesini engelleyip MLG üstünde tutuna bildigi kadar gidip sonrada durmuştur.İniş takımı kırılması, vay efendim hard landing ten dolayı kırılma felan yoktur.Motorlar durduktan sonra bile adamcagız pervaneyi yatay durumda kalması ve zarar görmemesi için crank start yapmış ve yataya getirmiştir.

Amerika Birleşik Devletleri'nin California Eyaleti'nde bulunan Van Nuys Havalimanı'nda çift motorlu bir uçağın inerken geçirdiği kaza kameralara an ben an yansıdı.

Çift motorlu Cessna 310 tipi uçağın tüm tekerlekleri yere bastıktan sonra ön tarafta bulunan tekerlek basınca dayanamayarak kırıldı. Uçağın burnu piste sürterken, bir süre sürüklendikten durdu. Maddi hasar meydana gelen uçaktaki iki kişi yaralanmadan çıkmayı başardı. 

Uçak, burnunun üstüne indi!

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Rumuz ~ 15 yıl önce
burdan konusmak basıt ama bırkac sey yazmak ıstıyorum.palleri korumaya calısması gayet guzel.olayın stresınden kuyruk yere carpıyor daha guzel bır ınıs olabılırdı.abartılmaması gereken bır ınıs.pılot o ucagı ucarabılecek yeterlılıkteyse en az bu sekılde ındırmelı.ön dıkmenın kırılmıs olması sacma geldı.hıdrolıkte veya kılıtte sorun olabılır.ama yınede tebrıkler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot ~ 15 yıl önce
Çok başarılı tebrikler!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pilot ~ 15 yıl önce
herşey güzel başarılı bi iniş burnu yukarda tutmak için kuyruk kısmını yere çarptırmayı göze almış ama o kadar sert oturmasına gerek yokmuş bence

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aviator ~ 15 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 15 yıl önce
C-320, 3 yıl önce Şenol adlı bir Almancı arkaşa ait 320 de Esenboğaya tek motor dururduğu için böyle bir iniş yapmıştı. İyi bir uçak değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Highlander ~ 15 yıl önce
Çok başarılı bir iniş her iki pilotuda tebrik etmek gerekiyor. Özelikle palleri mümkün olduğunca yatay pozisyona getirmeye çalışmalarıda çok hoşuma gitti. Pilotluk budur işte.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
INIS TAKIMI ~ 15 yıl önce
İnişte ön tekerleğin kırılması felan yok, ön iniş takımı kilitlenmediği için pilot inmeden önce 50 feetde motorları susturup propellerların uçağa zarar vermesini engelleyip MLG üstünde tutuna bildigi kadar gidip sonrada durmuştur.İniş takımı kırılması, vay efendim hard landing ten dolayı kırılma felan yoktur.Motorlar durduktan sonra bile adamcagız pervaneyi yatay durumda kalması ve zarar görmemesi için crank start yapmış ve yataya getirmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000