07 Ağustos 2010, Cumartesi 08:23:33

"Uçak biletlerinin fiyatları düşmeli"

Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) Başkan Vekili Alp Cengiz Alp, ulaşımın özellikle hava yolu ile yapıldığı KKTC’de uçak fiyatlarının ucuzlatılması gerektiğini söyledi.
  • 4 - 5 MİLYAR MAAŞ ALMAK İÇİN BİLET 250 - 300 OLURSA , KİMSE UÇMAZ. ZATEN İNGİLTERE'YE LARNAKADAN GİDİYORLAR. TEMBEL İNSANLAR. AKŞAMA KADAR " GAVE + SİGARA + VİSKİCİK " . ÇÖPÇÜLERİ , ASKERİ , POLİSİ , YEMEKÇİSİ , KEBAPÇISI , ŞÖFÖRÜ.. HEPSİ TÜRKİYE 'DEN GİDENLER. ... YAHU , 38 YAŞINDA OLUP DA 40 YIL ÜZERİNDEN DÜNYADA BİR TEK KKTC DE EMEKLİ OLUNUYOR.
  • ugraş SANER uğraş fiyatları düşürecekmiş? sen KTHy'yi kapat şimdi de fiyat düşür. KTHY'nin geçirdiği evreleri anlatmış...... merak ediyorum neler söylemiş.. Ama "KTHY asllında çok karlı bir pazara sahip bir şirketti bu pazar payından KKTC'liler kar etmesin diye pazarı başımız gözümüz sadakasına TC'ye vermek zorunda kaldık" demesi gerekirken bakalım ne palavralar uydurmuştur yine........
  • Fiata yorum, yakın zamanda kıbrısa seyahat etmediğiniz ortada fiatları araştırmanı öneririm.
  • fiyatlar gayet ekonomik zaten. 50-60 TL'ye kıbrıs - istanbul seferleri var. öğrenci ve askere inanılmaz indirimler uygulanıyor. bana kalırsa fiyatlar çok uçuk değil, yeterli seviyede diye düşünüyorum.

KTTO Başkan Vekili Alp Cengiz Alp, Oda Yönetim Kurulu üyeleri Çelen Özkaynak ve Salih Çeliker ile birlikte KKTC Bayındırlık ve  Ulaştırma Bakanı Ersan Saner’i ziyaret ederek yeni görevinde başarılar diledi.

Görüşmede, Devlet Planlama Örgütü verilerine göre, uçak biletlerinde yüzde 65 oranında bir artış olduğunu anımsatan Oda Başkan Vekili Alp, uçak biletlerindeki bu artışın vatandaşlar yanında turizm ve eğitim sektörünü de etkilediğini ve yolcuların başka kanala kaymaması için uçak bilet fiyatlarının ucuzlatılması gerektiğine dikkat çekti.

Hükümetin aldığı ve alacağı ekonomik tedbirlerin de ele alındığı görüşmede görüş belirten Oda yetkilileri, KTTO’nun doğru atılacak adımların destekçisi, yanlış adımları da düzeltilmesinde ısrarcı olunacağını belirttiler.

Kamunun küçültülmesi, kayıt dışılığın ve özellikle kamuda ikinci iş yapanların kayıt altına alınması gerektiğini belirten KTTO yetkilileri, kamu giderlerinin yerel kaynaklardan karşılanabilmesi için özel sektörü küçültecek değil, büyütecek tedbirlerin behemehal alınması gerektiğini kaydettiler.

KTTO yetkilileri, UBP’nin 2009 Nisan seçim bildirgesinde yazıldığı gibi, Başbakanlık bünyesinde KTTO’nun da içinde bulunacağı Ekonomik Koordinasyon komitesinin acilen kurulmasını istediler. Görüşmede, KTHY’nın durumu ve Geçitkale Hava alanı ihalesi konusu da ele alındı.

KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ersan Saner de yaptığı konuşmada, KTTO’nun ziyaretine teşekkür etti ve uçak biletlerindeki pahalılığın yüksek sezondan ve biletlerin geç alınmasından kaynaklandığını ancak bir ay içerisinde düşebileceğini söyledi.

Bakan Saner, Ulaştırma konusunda karşılaşılan ve karşılaşılacak tıkanıklıkların aşılması için uğraş vereceğini kaydetti. Ersan Saner, KTHY’nin geçirdiği evreleri ve Atlas jet ile yapılan anlaşmaları da aktardığı görüşmede,Geçitkale Hava alanından yapılan anlaşmaya göre sadece kargo uçuşların yapılacağını ve uçaklara teknik servis verileceğini söyledi.

Geçitkale Hava alanından yolcu taşımacılığının ise Bakanlar Kurulu'nun uhdesinde olduğunu kaydetti.
 

"Uçak biletlerinin fiyatları düşmeli"

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
4 - 5 MİLYAR MAAŞ ALMAK İÇİN BİLET 250 - 300 OLURSA , KİMSE UÇMAZ. ZATEN İNGİLTERE'YE LARNAKADAN GİDİYORLAR. TEMBEL İNSANLAR. AKŞAMA KADAR " GAVE + SİGARA + VİSKİCİK " . ÇÖPÇÜLERİ , ASKERİ , POLİSİ , YEMEKÇİSİ , KEBAPÇISI , ŞÖFÖRÜ.. HEPSİ TÜRKİYE 'DEN GİDENLER. ... YAHU , 38 YAŞINDA OLUP DA 40 YIL ÜZERİNDEN DÜNYADA BİR TEK KKTC DE EMEKLİ OLUNUYOR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ugraş SANER uğraş fiyatları düşürecekmiş? sen KTHy'yi kapat şimdi de fiyat düşür. KTHY'nin geçirdiği evreleri anlatmış...... merak ediyorum neler söylemiş.. Ama "KTHY asllında çok karlı bir pazara sahip bir şirketti bu pazar payından KKTC'liler kar etmesin diye pazarı başımız gözümüz sadakasına TC'ye vermek zorunda kaldık" demesi gerekirken bakalım ne palavralar uydurmuştur yine........

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Fiata yorum, yakın zamanda kıbrısa seyahat etmediğiniz ortada fiatları araştırmanı öneririm.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
fiyatlar gayet ekonomik zaten. 50-60 TL'ye kıbrıs - istanbul seferleri var. öğrenci ve askere inanılmaz indirimler uygulanıyor. bana kalırsa fiyatlar çok uçuk değil, yeterli seviyede diye düşünüyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000