12 Mayıs 2019, Pazar 09:02:17

Uçak biletlerindeki artış otobüsçülere yaradı

Uçak biletlerindeki sezonluk artış ve yeni yapılan İstanbul Havalimanı, otobüs biletlerindeki satışı olumlu etkiledi.
  • Gelmeyin ucmayın kardesim az kafa dinliyelim otobüse binin.
  • Frankfurt-istanbul Temmuz lufthansa310€ Thy 480€
  • Bir THY çalışanı olarak Ataköyden bindim otobüse İzmire otobüs ile gittim mis gibi oldu valla. Ankara ya tren , İzmire otobüs hesabını yapınca uçak ile aynı süreye denk geldi.Hem pass uçtun uçamadın hikayeside olmadı stressiz etrafı seyrede seyrede mis gibi oldu valla otobüs yolculuğu özlemişim nostalji oldu.
  • parası olan binsın kardeşim .. ne bu herkeste luks merakı ... )))
  • Az önce radyo reklamında yurt içi 109 TL'den başlayan fiyatlarla diyordu... Yahu eskiden bu 49 TL'den başlamıyor muydu? Ne oldu?
  • İkinci bir sebep millete memlekete gidecek para kalmadı ..İstanbulda 4kişi Anadolu’ya gitse gelse uçakla 3600 tl ..2019 herşey için fragman 2020 film olacak
  • İyi oldu onlarda bizim esnafımız ve çok haksız rekâbete uğradılar . Uçak firmaları yakıtı ötv siz aldı otobüscü normal fiyattan aldı . Yolcu havalimanında hayatta görmediği pahalılığı görüyor . Yeme içme park ücreti yer hizmetleri gibi herşey ateş pahası
  • Yurt dışından gelecek insanların transfer noktası olsun diye akpthy trafından yapılan proje.

Uçak biletlerindeki sezonluk artış ve yeni yapılan İstanbul Havalimanı, otobüs biletlerindeki satışı olumlu etkiledi.

Yaz sezonunun açılmasıyla uçak biletlerinin fiyatları da zamlanmaya başladı. Önceden rezerv yapılan biletlerin fiyatı da sezondan önceki biletlere kıyasla daha pahalı. Uçak biletlerinde yaşanan fiyat artışı, ekonomik yolculuk etmek isteyen vatandaşları otobüs firmalarını tercih etmeye yönlendiriyor. Ayrıca İstanbul baz alındığı zaman, İstanbul Havalimanı'na ulaşımın zorluğu nedeniyle yolcular otobüslerle gitmeyi tercih ediyor. Yaşanan artışlar ve ulaşım zorluğundan dolayı, otobüs firmalarında yüzde 20 ile 30 arasında yolcu artışı görüldü.

Havayolları şirketlerinin yaz sezonu geldiği zaman fiyatlarda yaptığı zammın 2 katına çıktığını, fakat otobüs şirketlerinin 2 bin kilometre olan seyahati bile en fazla 200 liraya mal ettiğini söyleyen bir turizm firması yetkilisi, "Son zamanlarda biletlerde şöyle bir artış var, biliyorsunuz ki bir ay sonra Ramazan Bayramı. Onunla ilgili ileri tarihli bilet alan yolcularımız oluyor. Ondan ziyade bir de İstanbul'da yeni yapılan havalimanı dengeleri biraz değiştirdi. Buradan giderken ya da İstanbul içerisinde olsun, havalimanına gidiş geliş koşularının zorlaşmasından dolayı otobüsleri daha çok tercih eden bir kesim oluşmaya başladı. Bu da ister istemez, bizim işlerimize yansıdı tabii. Havalimanı açıldığından beri yüzde 20-30 civarında yolcu artışı var yani. Hem gidişte hem de dönüşte. Uçak fiyatları da, yaz sezonunda otomatikman artıyor. Onlar arttıkça da bizim işimiz tabi ki fark ediyor. Yolcu bizi daha fazla tercih ediyor. Biliyorsunuz ki bagaj sorunu gibi sorunlar da uçakta görülebiliyor. Uçaklar bizden çok daha uygun şartlarda çalışıyorlar ve biz buna rağmen sektör olarak mücadele etmeye devam ediyoruz. Yaz sezonu gelince de fiyatları arttırıyorlar. Mesela, 250 liraya taşıdığı yolu 400-500 lira yapıyorlar ki, bizim fiyatlarımız zaten 120 ile 140 lira arasında tabi bunu İstanbul bazında konuşuyorum. Bu durumda da otomatikman bize yönelen bir kesim oluyor. En pahalı otobüs bileti de 180-200 lira arasında. Bin kilometre, 2 bin kilometreye yakın yerler var. Bu yol için de para değil yani bu meblağa" dedi.

Uçak biletlerindeki artış otobüsçülere yaradı

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Ceko ~ 5 yıl önce
Gelmeyin ucmayın kardesim az kafa dinliyelim otobüse binin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Milli soygun ~ 5 yıl önce
Frankfurt-istanbul Temmuz lufthansa310€ Thy 480€

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Memo ~ 5 yıl önce
Ben şimdi baktim Temmuzda ayni tarihler de lufthansada 350 euro (economy light) yani sadece el bagaji thy ise 410 Euro 20 kilo yük hakkin var.
Gurbetçi support transits ~ 5 yıl önce
Tk nın politikası Türkiye’den gidiş gelişleri pahalı yapıp bununla transit yolcuları finanse edebilmek/rekabetçi fiyatı sürdürebilmek (tabi nereye kadar gidecek ? )
Mehmet ~ 5 yıl önce
Thy soygun yapıyor biletleri çok pahallı
THY ~ 5 yıl önce
Bir THY çalışanı olarak Ataköyden bindim otobüse İzmire otobüs ile gittim mis gibi oldu valla. Ankara ya tren , İzmire otobüs hesabını yapınca uçak ile aynı süreye denk geldi.Hem pass uçtun uçamadın hikayeside olmadı stressiz etrafı seyrede seyrede mis gibi oldu valla otobüs yolculuğu özlemişim nostalji oldu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
patron .. ~ 5 yıl önce
parası olan binsın kardeşim .. ne bu herkeste luks merakı ... )))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mhmmd ~ 5 yıl önce
Az önce radyo reklamında yurt içi 109 TL'den başlayan fiyatlarla diyordu... Yahu eskiden bu 49 TL'den başlamıyor muydu? Ne oldu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vatandaş ! ~ 5 yıl önce
İkinci bir sebep millete memlekete gidecek para kalmadı ..İstanbulda 4kişi Anadolu’ya gitse gelse uçakla 3600 tl ..2019 herşey için fragman 2020 film olacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
........ ~ 5 yıl önce
İyi oldu onlarda bizim esnafımız ve çok haksız rekâbete uğradılar . Uçak firmaları yakıtı ötv siz aldı otobüscü normal fiyattan aldı . Yolcu havalimanında hayatta görmediği pahalılığı görüyor . Yeme içme park ücreti yer hizmetleri gibi herşey ateş pahası

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yeni havalimanı halkımız için yapılmadı ~ 5 yıl önce
Yurt dışından gelecek insanların transfer noktası olsun diye akpthy trafından yapılan proje.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000