13 Haziran 2019, Perşembe 13:52:58

Uçak biletlerinde taksit sayısı artırıldı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), kredi kartı taksit sınırlandırmasında düzenlemeye gitti. Havayolu ve konaklama hizmetlerinde taksit sayısı artırıldı.
  • tatile veya aile ziyaretine gider ilken bileti taksit ile alıyorsam ben salağım.
  • yurt dışına gitmeye maçanız yer ise gidiş dönüş biletinizi 12 ay taksitle ırgat gibi çalışıp fazla mesaiye kalıp sadece makarna yiyip komşularınıza, akrabalarınıza ait olmadığınız bir hayata aitmiş gibi göstermeniz için büyük fırsat.
  • yazık millet uçağa ancak taksik olursa binebiliyor!
  • 60 aya da çıkarsanız millette para yok... Kimse riske girmek istemiyor. Tek harcayanlar MEMURLAR. (Nefret anlamı içermez)

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK),  kredi  kartı taksit sınırlandırmasında düzenlemeye gitti. Havayolu ve konaklama hizmetlerinde taksit sayısı artırıldı.

BDDK, havayolları ve konaklama ile ilgili yurt içine ilişkin kredi kartı harcamalarında da taksit sınırlamasını dokuz aydan on iki aya çıkardı.

Kurumdan yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulunun 12/06/2019 tarihli ve  8385 sayılı kararı ile Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkında Yönetmeliğin  26'ncı maddesinin yedinci fıkrası uyarınca, 11/01/2019 tarihli ve 8198 sayılı  Kurul Kararı ile belirlenen kredi kartlarında taksitlendirme sürelerinin; mobilya  alımlarında on iki aydan on sekiz aya, elektronik eşya alımlarında üç aydan altı  aya, fiyatı 3 bin 500 Türk Lirası'na kadar olan televizyon alımlarında dokuz  aydan on iki aya, havayolları ve konaklama ile ilgili yurt içine ilişkin  harcamalarda dokuz aydan on iki aya, vergi ödemelerinde dokuz aydan on iki aya,  elektrikli eşya alımlarında on iki aydan on sekiz aya, kurumsal kredi  kartlarındaki genel taksit sınırının ise on iki aydan on sekiz aya çıkarılmasına  karar verilmiştir."

Uçak biletlerinde taksit sayısı artırıldı

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

tbt ~ 5 yıl önce
tatile veya aile ziyaretine gider ilken bileti taksit ile alıyorsam ben salağım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
beyaz yakalı kölelere müjde ~ 5 yıl önce
yurt dışına gitmeye maçanız yer ise gidiş dönüş biletinizi 12 ay taksitle ırgat gibi çalışıp fazla mesaiye kalıp sadece makarna yiyip komşularınıza, akrabalarınıza ait olmadığınız bir hayata aitmiş gibi göstermeniz için büyük fırsat.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ya arkadaş ~ 5 yıl önce
Şirkette yurt dışı görmemiş, her yaz avrupaya kaçmayan adam yok sıkıldık artık şu kokuşmuş fakir edebiyatınızdan bi bitin.
yazık ~ 5 yıl önce
yazık millet uçağa ancak taksik olursa binebiliyor!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kubi ~ 5 yıl önce
2020 dünyasinda Türkiyede ucak binmek lüks.
Ayhan ~ 5 yıl önce
60 aya da çıkarsanız millette para yok... Kimse riske girmek istemiyor. Tek harcayanlar MEMURLAR. (Nefret anlamı içermez)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Memur mu? ~ 5 yıl önce
Memurun aldığı maaş 4000 lira civarı. Onlar nesine harcayacak?
AYhan ~ 5 yıl önce
Memur mu? ya cevap: İstanbul'da tabiki zor ama Anadolu'ya bakalım biraz da, karı koca öğretmenin evine kıytırık ilçede en az 7500-8000 giriyor. istemediği sürece tayin de yok. (Doğu görevini bitirdiyse) istanbul'daki memurlara ise acıyorum...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000