13 Ağustos 2019, Salı 16:43:55

"Uçak biletleri uçuşa geçti... Vatandaş uçamaz oldu!"

Yurt içi yolcu sayısının düşmesinde yüksek fiyatların etkili olduğunu vurgulayan Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Havayolu şirketleri hem yurt içi sefer sayısını azaltıyor hem de bilet fiyatlarında tavan fiyat uygulamasına uymayarak fahiş fiyatlar koyuyor" dedi.
  • Doğru ya bundan 15 sene önce herkez uçakla gidip geliyordu , kimse otobüse binmiyordu yada hızlı trenle gidiyordu, neyin kafasını yaşıyorsunuz sizler , şükredin , nankörlük etmeyin.
  • o an fo tavlayan instagramdan 1+1 ay opsiyonlu imza paralı sevgililerinden boş yer kalıyor mu ucakta sormak lazım
  • Begenmeyen Pegasus la ucsun.Sizi zorla THY bindiren yok.Sirket ne yapsin 15euroluk yolcu maliyetleri oldu 70euro oldu.Herkes bilip bilmeden konusmasin
  • İnternetten bileti alan daha uygun ücret öder oradan alin .THY online Satiş Web sitelerinden .
  • Herkes uçağa binmemeli kardeşim. Uzak iller hariç arabayla gidin. Uçaklar dövizle alınıyor amerikayı Avrupa’yı zengin ettik çok uçak aldık. İç hatlarda bu kadar uçağa gerek olmamalı tren ve karayolu daha ekonomik
  • Otobüs le uçağı kıyas edenler lütfen otobüsle ulaşımınızı sağlayınız. Herşeyin fiyatı artmış. Uçak bileti fiyatları artınca yaygara kopuyor. İç hatlar çoğu zaman zarar ettirir. 50 liraya ülkemin her köşesine ucayım istiyor insan. Keşke öyle olsa ama bu şirketlerin batması ve havayolu diye birşey kalmaması anlamına geliyor. THY nin koltuk garantisi olmayan personel için sunduğu ced bilet olmuş 70-80 lira.
  • Eskisen herkes uçağa binemiyordu şimdi de binemesin ne olacak. Her şeye zam gelmiş, tuvalete gitmek (2tl) sudan(1.5tl en ucuzu) daha pahalı olmuş bunları kimse farketmiyor, herkes gelip uçak bileti pahalı diye yakınıyor.
  • Sadece uçak biletleri mi,herşey uçuşa geçti,vergiler arttı,hemen her şeye zam üstüne zam geliyor,marketlere gidin fiyatları görün, güya domates zamanındayız salkım domatesin kilosu 9 tl ! Neymiş Türkiye kalkınmış,zenginleşmiş,ileri gitmişmiş,paraları betona saçın,milleti deli gibi borçlandırın,yandaşları kalkındırın sonra iktidar beceriksizliği,bilgisizliği,umursamazlığı yüzünden meydana gelen en ufak krizde döviz,faizler fırlasın acısı vatandaştan çıksın ! İlk tokat belediye seçimlerinde geldi gerisi de gelir inşallah !
  • Her önüne gelen uçağa binmesin zaten sonra teknik bir rötar olunca kokpit kapısını tekmeleyen anguslar ortaya çıkıyor.
  • Herkez fırsatçı, en kısa yoldan Çok para kazanayim diyor. Bende bayramda Antalya dan ailemin( abi, dayılar, yeğenler..) yaninda gecireyim dedim ! 500 TL gidiş dönüş, gitmedim. Ülke sahtakar doldu, her kesim aynı solcusu, sagcısı, dindari dinsizi sahtekar olmuş...

Havayolu şirketlerinin bilet fiyatlarında tavan fiyat uygulamasına uymadıklarını hatırlatan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Uçak bileti fiyatları o kadar uçtu ki, artık vatandaş uçamıyor. Öyle ki Temmuz ayında iç hat yolcu sayısı yüzde 15 azaldı. Hava yolu şirketleri hem yurt içi sefer sayısını azaltıyor hem de bilet fiyatlarında tavan fiyat uygulamasına uymayarak fahiş fiyatlar koyuyor” dedi.

Yurt içi yolcu sayısının düşmesinde yüksek fiyatların etkili olduğunu vurgulayan Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Gökyüzüne çok uzun yıllardır hakimiz ve havayolu taşımacılığında dünya üzerinde adımız biliniyor. Hava yollarında bu kadar iyi konumlara ulaşmışken yurt içinde vatandaşımızın bir ilden başka bir ile fahiş fiyatlar yüzünden gidememesi ortada büyük bir yanlışlık olduğunu kanıtlıyor. En çok uçuşun yapıldığı yaz aylarında örneğin bu Temmuz ayında yurt içi uçuşlarının yüzde 15 gerilemesinin en büyük nedeni bu fiyatlar. Yurt dışı sefer sayısının artırılmasıyla yurt içi sefer sayısının azalması, azalan sefer sayısı ile de bilet fiyatlarının artmasının kimseye faydası yok. Hava yolu şirketleri bu düşüşün önüne geçmek istiyorsa fiyatları aşağı çekmeli” ifadelerini kullandı.

“Tavan fiyat uygulamasına uyan yok”

Hava yolu şirketlerinin tavan fiyat sınırlamasına uymadığına dikkat çeken Palandöken, “Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen tavan ve taban fiyat uygulamasına uyan yok. Gelir seviyesi düşük olan vatandaşların bu fiyatlarla uçağa binmesi her geçen gün zorlaşıyor. Aktarmalı seferlerde yurt içinde bin lirayı geçen bilet fiyatları mevcut. Emekliye ve memura verilen zam oranları ile bu yüksek bilet fiyatları kıyasladığımızda gerçekten anormal bir fark görülüyor. Hava yolu şirketleri artık tavan fiyat sınırlamasını aşmaktan vazgeçmeli. Cari açığa ve turizme katkısı çok büyük olan bu sektör bu şekilde devam ederse kendisine de ekonomimize de zarar vermiş olacak” şeklinde konuştu.

“Havayollarındaki bilet fiyatları karayollarına da yansıyor”

Otobüs firmalarının, havayolundaki bilet fiyatlarının artışından yararlanıp fırsatçılık yaptığını belirten Palandöken, “Öte yandan uçak biletlerindeki artış otobüs şirketlerinin de fırsatçılık yapmasına neden oluyor. Havayolunda yaşanan bu durumlar karayollarına da yansıyor. Mağdur olan ise hep vatandaşımız oluyor. Özellikle özel günlerde olmak üzere otobüs firmaları da fiyatlarını sürekli yukarı çekiyor. Bu duruma artık çeki düzen verilmeli. Ekonomimize de vatandaşımıza da olumsuz yansıyan bu fiyatlar düşürülmeli” diye konuştu.

"Uçak biletleri uçuşa geçti... Vatandaş uçamaz oldu!"

Yorumlar Tüm Yorumlar (51)

Eskiden.. ~ 5 yıl önce
Doğru ya bundan 15 sene önce herkez uçakla gidip geliyordu , kimse otobüse binmiyordu yada hızlı trenle gidiyordu, neyin kafasını yaşıyorsunuz sizler , şükredin , nankörlük etmeyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yyyy ~ 5 yıl önce
o an fo tavlayan instagramdan 1+1 ay opsiyonlu imza paralı sevgililerinden boş yer kalıyor mu ucakta sormak lazım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mahmut Yayla ~ 5 yıl önce
Begenmeyen Pegasus la ucsun.Sizi zorla THY bindiren yok.Sirket ne yapsin 15euroluk yolcu maliyetleri oldu 70euro oldu.Herkes bilip bilmeden konusmasin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İnternet Satiş ucuz ~ 5 yıl önce
İnternetten bileti alan daha uygun ücret öder oradan alin .THY online Satiş Web sitelerinden .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İyi oldu ~ 5 yıl önce
Herkes uçağa binmemeli kardeşim. Uzak iller hariç arabayla gidin. Uçaklar dövizle alınıyor amerikayı Avrupa’yı zengin ettik çok uçak aldık. İç hatlarda bu kadar uçağa gerek olmamalı tren ve karayolu daha ekonomik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Otobüs ~ 5 yıl önce
Otobüs le uçağı kıyas edenler lütfen otobüsle ulaşımınızı sağlayınız. Herşeyin fiyatı artmış. Uçak bileti fiyatları artınca yaygara kopuyor. İç hatlar çoğu zaman zarar ettirir. 50 liraya ülkemin her köşesine ucayım istiyor insan. Keşke öyle olsa ama bu şirketlerin batması ve havayolu diye birşey kalmaması anlamına geliyor. THY nin koltuk garantisi olmayan personel için sunduğu ced bilet olmuş 70-80 lira.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Herkes uçağa binemesin ~ 5 yıl önce
Eskisen herkes uçağa binemiyordu şimdi de binemesin ne olacak. Her şeye zam gelmiş, tuvalete gitmek (2tl) sudan(1.5tl en ucuzu) daha pahalı olmuş bunları kimse farketmiyor, herkes gelip uçak bileti pahalı diye yakınıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
uçuş !!! ~ 5 yıl önce
Sadece uçak biletleri mi,herşey uçuşa geçti,vergiler arttı,hemen her şeye zam üstüne zam geliyor,marketlere gidin fiyatları görün, güya domates zamanındayız salkım domatesin kilosu 9 tl ! Neymiş Türkiye kalkınmış,zenginleşmiş,ileri gitmişmiş,paraları betona saçın,milleti deli gibi borçlandırın,yandaşları kalkındırın sonra iktidar beceriksizliği,bilgisizliği,umursamazlığı yüzünden meydana gelen en ufak krizde döviz,faizler fırlasın acısı vatandaştan çıksın ! İlk tokat belediye seçimlerinde geldi gerisi de gelir inşallah !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Positive climb ~ 5 yıl önce
Her önüne gelen uçağa binmesin zaten sonra teknik bir rötar olunca kokpit kapısını tekmeleyen anguslar ortaya çıkıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hsshsh ~ 5 yıl önce
Dostum bunun cozumu fiyatin artmasi degil egitimin artmasidir
Aydın ~ 5 yıl önce
Herkez fırsatçı, en kısa yoldan Çok para kazanayim diyor. Bende bayramda Antalya dan ailemin( abi, dayılar, yeğenler..) yaninda gecireyim dedim ! 500 TL gidiş dönüş, gitmedim. Ülke sahtakar doldu, her kesim aynı solcusu, sagcısı, dindari dinsizi sahtekar olmuş...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000