21 Ağustos 2017, Pazartesi 09:18:23

Uçak bileti fiyatları uçtu

Kurban Bayramı tatili öncesi uçak bileti fiyatları 352 TL'lik tavan fiyatı zorluyor
  • Tamamen duygusal. Lütfen eleştirecekseniz otogarları kullanın
  • ANTALYA-ERCAN 40 dakika uçuş sırf bayram seyran değil öğrencilerin gidiş dönüş zamanları da fiyatlar uçuyor 250 tl en uygun fiyat. Pegasus, Atlas, Thy hepsi bir olmuş fırsatçılık yapıyorlar.Hepsinin sloganı da aynı yolcusunu en çok seven havayolu..... Gerçek slogan yolcusunu en çok düdükliyen havayolu olmalı.Eskiden İSTANBUL HAVAYOLLARI vardı öğrenciye, askere yarı ücret uygulardı. NEREDE ESKİ PATRONLAR NEREDE ESKİ TÜRK AHLAK I.... Saygılar
  • Eskinin ulastırma bakanı şimdinin başbakanı bir zamanlar her vatandaş istediği zaman istediği yere ucuz ve hızlı bir şekilde uçacak diyordu hani nerede? Bu da iktidarın bütün icraatleri gibi palavra tabii ki...
  • valla tam turk isi. firsati buldummu affetme. Ama sorsan herkes elhamdurullah muslumanim der. Bu ulkede biraheneler bile bismillah denmeden acilmaz ama is firsata geldimi affetmez. Ah ah yurt disindan adam ithal edemeyecegimize gore , daha cok cekecekmissiz gini gorunuyor bu kafadan.
  • En az 500 olmalı..
  • Nede olsa fırsatçı milletiz

Kurban Bayramı’nın Bakanlar Kurulu kararıyla 10 güne çıkarılması turizmcileri sevindirirken, havayolu şirketlerinin de yüzünü güldürdü.

Ortalama bilet fiyatları 350 liraya ulaşarak, belirlenen 352 liralık tavan fiyatı yakaladı. Bazı uçuşlarda talep edilen fiyatlar da 500 liranın üzerine çıktı.

Ulaştırma Bakanlığı, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), Türkiye Özel Sektör Havacılık İşletmeleri Derneği (TÖSHİD) üyesi şirketler ve Türk Hava Yolları (THY) ile bir dizi görüşmeler gerçekleştirmiş ve 2013 yılında tavan fiyat uygulamasını başlatmıştı. 2014’te yapılan toplantıda da iç hat uçuşlarda tavan fiyatın 309 TL olması kararlaştırılmıştı. 2017 yaz sezonu için yeni tavan fiyat ise 352 TL olarak belirlendi. Tatilin başladığı 26 Ağustos cumartesi günkü uçuşlarda ekonomi sınıfı bilet fiyatlarının bile 350 TL’yi bulması da, biletlerin yeni tavan fiyatı yakaladığını gösteriyor.

TAVAN, FİYATLARI FRENLEMEYİ HEDEFLİYOR

İç hat uçuşlarında 4 yıldır uygulanan tavan fiyat uygulaması, özellikle bayram ve tatil günleri bilet fiyatlarının aşırı yükselmesini önlemek için hayata geçirildi. Tavan fiyatın seviyesi SHGM tarafından belirleniyor. Düzenleme ile, yüksek fiyatlara karşı oluşan tüketici tepkisinin önüne geçilmesi hedefleniyor. Havayolu şirketleri ise uygulamadan rahatsız. Yetkililer, uygulama öncesinde 30 TL’nin altında satılan biletlerin artık bu fiyatlardan satılamayacağını ve böylece tüketicilerin mağdur edildiğini belirtiyor.

Uçak bileti fiyatları uçtu

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

ChandlerBing ~ 7 yıl önce
Tamamen duygusal. Lütfen eleştirecekseniz otogarları kullanın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ECN KKTC ~ 7 yıl önce
ANTALYA-ERCAN 40 dakika uçuş sırf bayram seyran değil öğrencilerin gidiş dönüş zamanları da fiyatlar uçuyor 250 tl en uygun fiyat. Pegasus, Atlas, Thy hepsi bir olmuş fırsatçılık yapıyorlar.Hepsinin sloganı da aynı yolcusunu en çok seven havayolu..... Gerçek slogan yolcusunu en çok düdükliyen havayolu olmalı.Eskiden İSTANBUL HAVAYOLLARI vardı öğrenciye, askere yarı ücret uygulardı. NEREDE ESKİ PATRONLAR NEREDE ESKİ TÜRK AHLAK I.... Saygılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havagazı ~ 7 yıl önce
Eskinin ulastırma bakanı şimdinin başbakanı bir zamanlar her vatandaş istediği zaman istediği yere ucuz ve hızlı bir şekilde uçacak diyordu hani nerede? Bu da iktidarın bütün icraatleri gibi palavra tabii ki...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ha ~ 7 yıl önce
valla tam turk isi. firsati buldummu affetme. Ama sorsan herkes elhamdurullah muslumanim der. Bu ulkede biraheneler bile bismillah denmeden acilmaz ama is firsata geldimi affetmez. Ah ah yurt disindan adam ithal edemeyecegimize gore , daha cok cekecekmissiz gini gorunuyor bu kafadan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gio ~ 7 yıl önce
En az 500 olmalı..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Peh ~ 7 yıl önce
Nede olsa fırsatçı milletiz

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000