14 Haziran 2009, Pazar 14:42:45

Uçak, batırılacağı günü bekliyor

Antalya'nın Kaş ilçesinde batırılacağı günü bekleyen uçağın gölgesi turistler tarafından gölgelik olarak kullanılıyor...
  • Hava Harp Okulunun uçağı Alümünyum ve beyaz renklere boyalıdır. Yıllarca yeşilköy meydan komutanlığı apronunda bu uçağı gördük. Hepsini denize batırmasınlar. Bu DC-3 ve C-47 lerin bir kısmını önemil yerlerde görmek isteriz. Bu uçaklar yaklaşık 65 yaşındadır. Hava Kuvvetlerimize, ve Türk Hava Yollarına yıllarca hizmet etmişlerdir.Türk hava yollarının tamamı bu uçaklardan oluşmuş ve hatta dış seferlere bu uçaklar ile başlanmış.THY nin Kayseri den bir uçak almak için bir an önce başvurup bir DC-3 restore edip AHL ye koymasını bekliyoruz.

Antalya'nın Kaş ilçesinde, yapay resif olmak üzere batırılacağı günü bekleyen C47 Dakota Kargo Uçağı, halen bulunduğu yerde turistlere gölgelik olarak hizmet veriyor.

Boyu 19, kanat açıklığı 30 ve kabin yüksekliği 5 metre olan hava nakliye kargo uçağını, yerli ve yabancı turistler meraklı gözlerle inceleyip, denize girerken de gölgesinden faydalanıyor. Kayseri Hava Üssü'nden yarın gelmesi beklenen uzman askeri personelin, C47 Dakota Kargo uçağının montajını günlük bir çalışmayla gerçekleştirecekleri bildirildi.

Uçağın, 7'inci Likya - Kaş Kültür ve Sanat Festivali çerçevesinde 27 Haziranda batırılması planlanıyor.

HV. HO-258 kuyruk numaralı C47 Dakota hava nakliye kargo uçağı, Türk Hava Kuvvetleri Kartal Vakfının katkılarıyla ve Kaş Sualtı Derneği KASAD'ın 3 yıllık uğraşıyla 13 Mayısta 3 tırla Kaş'a ulaşmıştı. Kaş Kaymakamlığı, Kaş Belediye Başkanlığı, Kaş Su Altı Derneği (KASAD) ve kıyı dip yapısı konusunda uzman teknik ekip bir araya gelerek uçağın batırılacağı yer ve konum ile ilgili kesin karar verecek. Uçağın 18 ile 25 metre derinlikteki bir bölgeye batırılması düşünülüyor.

Uçak, batırılacağı günü bekliyor

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Hava Harp Okulunun uçağı Alümünyum ve beyaz renklere boyalıdır. Yıllarca yeşilköy meydan komutanlığı apronunda bu uçağı gördük. Hepsini denize batırmasınlar. Bu DC-3 ve C-47 lerin bir kısmını önemil yerlerde görmek isteriz. Bu uçaklar yaklaşık 65 yaşındadır. Hava Kuvvetlerimize, ve Türk Hava Yollarına yıllarca hizmet etmişlerdir.Türk hava yollarının tamamı bu uçaklardan oluşmuş ve hatta dış seferlere bu uçaklar ile başlanmış.THY nin Kayseri den bir uçak almak için bir an önce başvurup bir DC-3 restore edip AHL ye koymasını bekliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000