28 Kasım 2015, Cumartesi 08:30:33

Uçak bakımında kriz çıktı

Parlamento, orduya ait MIG-29 savaş uçaklarının Polonya'da onarılmasını onayladı. Uçakların üreticisi Rus MIG firması, anlaşmaya karşı çıktı
  • bizim de ısparta'da böyle bir merkez vardı. uçak bakım merkezi. getirsinler bakalım

Bulgaristan Parlamentosu, Hava Kuvvetlerinin kullandığı MIG-29 savaş uçaklarının onarım için Polonya'ya gönderilmesini onayladı.

Oylamaya katılan 171 milletvekilinden 41'i buna karşı çıkarken 130'u kabul oyu verdi.

Rusya yanlısı hükümet ortağı Bulgaristan'ın Yeniden Doğuşu İçin Alternatif (ABV) görüşmelere ve oylamaya katılmadı.

Savunma Bakanı Nikolay Nençev'in geçen ay Polonya ile imzaladığı anlaşmaya göre, Bulgaristan Hava Kuvvetleri'ne ait MIG-29'ların 6 motoru Polonya'ya bakım ve onarım için yollanacak. Uçak başı onarım maliyeti 1 milyon 23 bin avro, toplam bedel ise 6 milyon 138 bin avro olacak.

Motorların fabrikaya transfer işlemini Polonya yapacak ve onarım süresi için Polonya, Bulgaristan Hava Kuvvetleri'ne 2 MIG motorunu kullanmak üzere teslim edecek.

Yapılacak onarım ile ilgili motorların uçuş süresi 350 saat uzatılacak, fabrika çalışmalarına verilecek garanti 2 yıl veya 200 uçuş saati süreli olacak.

Bulgar Hava Kuvvetleri'nin kullandığı, teknolojik ömrünün yakın bir zamanda sona ermesi beklenen 15 MIG uçağının yerine başka bir stratejik uçak filosunun alınması bekleniyor.

Rusya'nın tepkisi

Rus firması ise kendisinin dışında kimsenin Bulgaristan'daki MIG'lerin bakımını yapamayacağını öne sürerek bu duruma karşı çıktı.

MIG firmasının çıkarlarını savunan Bulgaristan Sosyalist Partisi (BSP) ve Rusya yanlısı ırkçı ATAKA (Atak) Partisi milletvekilleri görüşmeler sırasında motorların Polonya'ya gönderilmesine karşı sert tepki gösterdi.

Bulgaristan Parlamentosunda güçlü bir lobiye sahip Rusya'nın MIG firmasının yetkili temsilcisi Bulgar astronot Aleksandar Aleksandrov, Polonya'nın üçüncü ülke uçaklarının onarımını yapmak üzere gerekli lisansa sahip olmadığını savundu.

Parlamentoda MIG'nin çıkarlarını savunan bağımsız milletvekili Velizar Ençev, Rusya'nın anında uçakların Polonya'da bakımına itiraz edeceğini ve uçakların bir daha yasal uçuş yapamayacağını ifade etti.

MIG firmasının da konuyla ilgili Bulgaristan Savunma Bakanı Nikolay Nençev'e sert uyarı içeren mektup yolladığı ifade edildi.

Uçak bakımında kriz çıktı

Yorumlar

rezalet ~ 8 yıl önce
bizim de ısparta'da böyle bir merkez vardı. uçak bakım merkezi. getirsinler bakalım

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000