16 Temmuz 2019, Salı 17:01:19

Uçak bakım öğretmenlerine sertifikaları verildi

MEB'in İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda kurulu uçak bakım merkezi myTECHNIC ile yaptığı iş birliği sonucu "uçak bakım" öğretmenleri hem "İHA-0 Pilotluğu Sertifikası" aldı hem iş başı eğitimlerinde yer aldı.
  • Uçak bakımı, malzeme ve sistem bilgisi dışında herşeyi vermişler :) Uçak bakımında çalışacak adaylara eğitim verenleri eğitmek için gerçek uçak bakımcıları kullansaydınız daha iyiydi. Tabi drone ile oynamak daha zevkli:))
  • Ne ise yarayacak ki bu egitim? Kac para verdiniz bu egitime?
  • İha-0 olmaz, iha-1’dir
  • sabiha gönçen son yaklaşma 1200 feet de drone vardı
  • Hiç bişey anlamadım! Hangi okul öğretmeni kim vermiş ne vermiş ne zaman vermiş niye vermiş? Kim almış ne zaman almış niye almış kimden almış?

Milli Eğitim Bakanlığı, bu yılın nisan ayında, uçak bakım alanında myTECHNIC ile uçak hangarları ve bakım merkezlerinde ihtiyaç duyulan nitelikli iş gücünün yetiştirilmesi ve istihdamına katkıda bulunmak amacıyla iş birliği yapmıştı.

myTECHNIC koordinasyonunda Kapadokya Üniversitesi'nde, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü'ne bağlı okullarda görev yapan uçak bakım alanı öğretmenlerinin "Hava Aracı Bakımı Temel Seviye" eğitimleri başarıyla tamamlandı.

Kapadokya Üniversitesi Mustafapaşa Yerleşkesi'nde üç grup halinde 72 uçak bakım alan öğretmenine 104 saatlik eğitim verildi.

Uçak bakım alan öğretmenleri İHA tanıtımı, hava hukuku, aerodinamik, meteoroloji, ATC usulleri, seyrüsefer ve operasyon ile bakım onarım dersleri aldı.

Eğitime katılan kursiyerlere ayrıca Kapadokya Üniversitesi İHA Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından eğitimler verildi, böylece öğretmenler, "İHA-0 Pilotluğu Sertifikası" almaya da hak kazandı.

MEB ile imzalanan protokol gereği uçak bakım alan öğretmenleri, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda kurulu uçak bakım merkezi myTECHNIC'in tesislerindeki gerçek iş ortamında uygulamalı eğitimlerine devam edecek.

Türkiye genelinde 13 mesleki ve teknik Anadolu lisesinde 3 bin 92 öğrenci uçak bakım alanında eğitim görüyor. 

Bu okullarda görevli uçak bakım alanı öğretmenlerinin tümünün mesleki gelişimlerine katkı veren bu eğitimleri alacağı belirtildi. 

Uçak bakım öğretmenlerine sertifikaları verildi

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Teknisyen ~ 5 yıl önce
Uçak bakımı, malzeme ve sistem bilgisi dışında herşeyi vermişler :) Uçak bakımında çalışacak adaylara eğitim verenleri eğitmek için gerçek uçak bakımcıları kullansaydınız daha iyiydi. Tabi drone ile oynamak daha zevkli:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TT ~ 5 yıl önce
Ne ise yarayacak ki bu egitim? Kac para verdiniz bu egitime?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İha-1 ~ 5 yıl önce
İha-0 olmaz, iha-1’dir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bugün ~ 5 yıl önce
sabiha gönçen son yaklaşma 1200 feet de drone vardı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haber ~ 5 yıl önce
Hiç bişey anlamadım! Hangi okul öğretmeni kim vermiş ne vermiş ne zaman vermiş niye vermiş? Kim almış ne zaman almış niye almış kimden almış?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000