10 Nisan 2013, Çarşamba 08:02:16

UÇAK 5 TIRLA GETİRİLDİ

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç’in uçak, gemi ve tren kütüphane projesi için İstanbul’dan satın aldığı uçak, 5 tır ile Çankırı’ya getirildi...
  • fikir gerçekten takdire şayan, fakat (parti önemli değil) çocuklar ne okuyacak?
  • çocuklar hem kitap okuyacak hem havacılığa merak salacak. çok güzel düşünülmüş
  • AKP'yi zerre sevmem... Ama kişilerin hakkını da vermek gerek... Güzel bir fikir... Faydalı olması dileğiyle...
  • Böyle değişik ve ilgili çekici fikirleri seviyorum ya.

Uçuş ömrünü tamamlayarak hurdaya çıkan 375 kişilik Airbus A300 modeli uçak, Çankırı Belediyesi tarafından satın alınarak, gerekli restorasyon çalışmalarının ardından Türkiye’de ilk uçak kütüphane olarak hizmet vermek üzere 5 TIR ile Çankırı’ya yola çıkarıldı. İstanbul’dan bir günde Çankırı’ya getirilen uçak, yol boyunca meraklı sürücülerin ilgi odağı oldu. Uçağı Çankırı’da vatandaşlar da yakından takip etti, bazıları cep telefonları ile görüntüledi. Uçak, Esentepe Mahallesi’ndeki Kent Park’ta şehre hakim bir noktaya yerleştirilecek.

Ak Parti’li Belediye Başkanı İrfan Dinç, "Çocuklarımızın keyifli ve farklı bir ortamda okuma alışkanlığını kazanmaları için uçak, tren ve gemi kütüphanesi projesi gerçekleştirdik. İlk olarak uçağı Kent Park alanının üzerine getirdik ve önümüzdeki günlerde kaynak çalışmalarına başlanacak. Ardından da içerisi kütüphane olarak restore edilecek. Devlet Demir Yolları’ndan lokomotif ve vagon ile bunların konulacağı yerin kiralanma işlemi tamamlandı. Tren kütüphanesi de gerekli restorasyonun ardından tamamlanıp çocuklarımızın hizmetine sunulacak" dedi.

Gemi kütüphane için de ihale çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Başkan Dinç, "Çocuklarımızın okuma alışkanlığı kazanmaları için ne gerekiyorsa yapacağız. Daha önce de çocuklarımızın sinema kültürü kazanmaları için onlara çok şirin bir mini sinema yapmıştık. Onlar için ne yapsak az" diye konuştu. (Hürriyet)

UÇAK 5 TIRLA GETİRİLDİ

Yorumlar

tyler ~ 11 yıl önce
fikir gerçekten takdire şayan, fakat (parti önemli değil) çocuklar ne okuyacak?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
(: ~ 11 yıl önce
çocuklar hem kitap okuyacak hem havacılığa merak salacak. çok güzel düşünülmüş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mr. E ~ 11 yıl önce
AKP'yi zerre sevmem... Ama kişilerin hakkını da vermek gerek... Güzel bir fikir... Faydalı olması dileğiyle...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Guzelmis ~ 11 yıl önce
Böyle değişik ve ilgili çekici fikirleri seviyorum ya.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000