05 Şubat 2022, Cumartesi 15:05:30

Uçağını kaçıran çift tazminat davasını kazandı

Frankfurt Havalimanı’ndan Dominik Cumhuriyeti'ne uçmak isteyen bir çift, güvenlik kontrolünün aşırı uzun sürmesi sonucu uçağını kaçırdı. Olayı mahkemeye taşıyan çift tazminat kazandı.
  • medeniyet böyle birşey işte..

Frankfurt Havalimanı’ndan Dominik Cumhuriyeti'ne uçmak isteyen bir çift, güvenlik kontrolünün aşırı uzun sürmesi sonucu uçağını kaçırdı. Olayı inceleyen mahkeme havalimanını ve güvenlik personelini haksız buldu ve yolculara toplam 3500 Euro tazminat ödenmesine hükmetti.

Turizm Avrupa'da yer alan habere göre; Frankfurt Havalimanı’ndaki güvenlik kontrollerinin çok uzun sürmesinden dolayı bu mağduriyetin yaşandığını belirten iki yolcu, mahkemede hakkını aradı. Dominik Cumhuriyeti’nde başlayacak bir gemi seyahatine katılmak için sabah saat 9’da havalimanına geldiklerini, güvenlik kontrolü sırasına ise saat 10’da girdiklerini belirten yolcular, buna rağmen 11:50’deki kalkış saatine yetişemediklerini aktardılar.

OTELDE KONAKLAMAK ZORUNDA KALDILAR

Uyarılara uyup havalimanına erken gelmelerine ve check in işlemlerini olması gerektiği saatte tamamlamalarına rağmen uçağa yetişemeyen yolcular, geceyi otelde geçirip yeniden bilet aldılar. Bu masrafların ise Havalimanı tarafından karşılanmasını talep ettiler. Olay günü yaşananların yolcuların aktardığı gibi olduğu sonucuna varan mahkeme, 3500 Euro’luk tazminatın ödenmesinin yerinde olduğuna karar verdi. Havalimanı ayrıca bu karara itiraz edemeyecek.

90 dakikada tamamlanamadı

Sıraya girdikleri saat 10’dan uçağa son biniş saati olan 11:30’a kadar 90 dakika süre olduğunu belirten yetkililer, „Güvenlik önlemleri bu süre içinde tamamlanmalıydı. Fakat uzun süreye rağmen yolcuların güvenlik kontrolü tamamlanamadı. Bu nedenle bir mağduriyet oluştu. Yolcular ortaya çıkan ek masrafları ödemek zorunda bırakılmamalı“ dediler.

Zaman geçirmemek gerekir

Havalimanı yetkililer, uçuştan saatler önce havalimanına gelinmesini tavsiye ediyorlar. Ancak bu olayda da görüldüğü gibi bazen bu bile işe yaramıyor ve yolcular uçuşa yetişemiyorlar. Bu gibi durumlarda havalimanına ne zaman gelindiğinin ve check in işlemlerinin ne zaman tamamlandığının önemi çok büyük. Bu nedenle yolcuların havalimanına gelir gelmez bu işlemleri tamamlanması ve güvenlik kontrolünden geçmeleri şart. „Daha vaktim var, biraz dolaşayım daha sonra sıraya girerim“ diyenler sonuçta kötü bir sürprizle karşılaşabilirler.

Uçağını kaçıran çift tazminat davasını kazandı

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

kmm ~ 2 yıl önce
medeniyet böyle birşey işte..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
. ~ 2 yıl önce
Bunun medeniyetle ne alakası var açıklar mısın ?
Bizde ~ 2 yıl önce
Bizde olsa mahkemeyi Meşgul ettin diye ceza keserler
Kaptan-ı Derya ~ 2 yıl önce
Medeniyet diye diye medeniyetten yoksun bir hale geldik bunun sebebi senin gibi bunlara benzemeye çalışmak ne bunlara benzeyebildik ne de biz olabildik ortaya karışık saçma sapan bir millet haline geldik. İmrenmeyi bırakın kendinizi donatın geliştirin...
haha ~ 2 yıl önce
medeniyet değil canısı ahlâk AHLÂK !

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000