15 Ocak 2020, Çarşamba 09:31:36

Uçağın vurulma görüntüsünü paylaşan kişi tutuklandı mı?

İran, geçtiğimiz hafta içerisinde kalkışından kısa bir süre sonra Tahran'da düşen, Ukrayna Hava Yolları'nın PS752 sefer sayılı Tahran-Kiev uçuşunu gerçekleştiren Boeing 737-800 tipi yolcu uçağının füze ile vurulma anının görüntülerini çeken kişiyi tutukladığını açıkladı.

İran, geçtiğimiz hafta içerisinde kalkışından kısa bir süre sonra Tahran'da düşen, Ukrayna Hava Yolları'nın PS752 sefer sayılı Tahran-Kiev uçuşunu gerçekleştiren Boeing 737-800 tipi yolcu uçağının füze ile vurulma anının görüntülerini çeken kişiyi tutukladığını açıkladı. Ancak görüntüleri sosyal medyada yayınlayan gazeteci, İran'ın yanlış kişiyi tutukladığını ileri sürdü. İşte detaylar...

Tutuklanan kişinin ulusal güvenliğe aykırı hareket etmek suçlamasıyla yargılanması bekleniyor.

Videoyu sosyal medyada ilk paylaşan kişi, İran asıllı gazeteci ve aktivist Nariman Garib olmuştu. Şoke eden görüntüler daha sonra sosyal medyada hızla yayılmıştı.

Nariman Garib, "Bir kaynaktan aldığım video, 752 numaralı uçuşun füzeyle vurulma anını gösteriyor. Henüz videonun gerçekliğini doğrulayamadım. Lütfen bilginiz varsa bana ulaşın." diye yazmıştı.

Londra'da bulunan İranlı gazeteci Garib, İran'ın yaptığı tutuklamanın ardından açıklama yaptı ve kaynağının güvende olduğunu söyledi.

İranlı gazeteci, Devrim Muhafızları'nın yanlış kişiyi tutukladıklarını belirterek, Kanada Başbakanı Justin Trudeau'ya çağrıda bulundu.

Kanada'dan harekete geçmelerini ve İranlı yetkililerden tutukladıkları yanlış kişileri serbest bırakmasını isteyen Nariman Garib, kendisiyle videoyu paylaşan kaynağını ise "kahraman" olarak nitelendirdi.

Garib, Devrim Muhafızları'nın videoyu çeken kişiyi tutuklama kararına ise karşı çıktı ve "Videoyu çeken kişi neden tutuklansın ki?" diyerek tepki gösterdi.

Twitter'da 55 binin üzerinde takipçisi bulunan Garib, ayrıca "19 saniyelik bir video, pek çok güzel şeye vesile oldu. Sizi deşifre edenlere her ne olursa olsun, tarih hatırlayacak" diye yazdı.

Geçen hafta içerisinde Ukrayna Hava Yolları'nın PS752 sefer sayılı Tahran-Kiev uçuşunu gerçekleştiren Boeing 737-800 tipi yolcu uçağı kalkışın hemen ardından düşmüştü. Uçaktaki 176 kişiden kurtulan olmamıştı.
 

Uçağın vurulma görüntüsünü paylaşan kişi tutuklandı mı?

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000