03 Nisan 2011, Pazar 08:43:53

UÇAĞIN TAVANI DELİNDİ (VİDEO)

ABD’de Phoenix’ten Sacramento’ya uçan Southwest Havayolları’na ait Boeing 737 tipi 118 kişilik yolcu uçağının California semalarında uçarken tavanında delik açıldı.
  • 1950'lerdeki COMET facialarından sonra uçak gövdelerindeki büyük yırtılma ve kopmaları perçinlerle önleme çalıştılar eğer bir yırtık olsa bile bu 25 cm i geçmeyecekti. Ancak Aloha havayolları kazası şunu gösterdiki uçağın yaşı kadar uçuş adedi ve saati de önemli. Yani uçak 30 dk da uçsa yüksekliği artıkça dış basıncın düşmesi ile iç kabin basıncı uçağı bir balon gibi genişletmeye çalışıyor. Bu da tüm uçağın gövdesinde bir veya birden fazla yırtık demek olabilir. Pilotları tebrik ediyorum. Bence büyük bir kahramanlık.
  • Sahibinden satılık Cabrio Boeing B737-300 satın almak isteyenler lütfen aşağıdaki numarayı arasınlar. Ahh noynn noynn noynn fünff siikss noynn noynn :)))
  • Boening'e parça üreten bir şirketin CNC yerine el işçiliği ile üretiği parçaların uzunca bir süredir birleştirlidiği bir seri vardı, hatta öyleki delikler denk gelmiyor rapor tutulması gerekirken çalışanlar matkapla yeni delikler açıp parçaları birleştiriyordu.Sanırım onlara denk geliyor bu seriler, araştıran bilgileri bulabilir. Bu durumu tespit eden boeing in kendi çalışanları bile susturulmuştu. Onlarda istifa edip seslerini duyurmaya çalışıyordu... Tahmin edeceğiniz gibi Boeing mahkemeyide kazandı :) Bu durumdan haberdar hava yolları bütün 737 lerini yere indirip inceleme başlatırlarsa şaşırmam ama büyük maddi kayıp olur.
  • boeing bu kanadıda kopabilir her an .tedavulden kalksın artık
  • Ucuz etin yahnisi yavan olurmuş. Türkiye'de de ucuzculuk yapıp uçağın bakımlarını aksatarak veya eksik yaparak uçurmaya çalışıp SHGM'ye toslayan ucuzculara ders olur inşallah. Milletimiz de "havacılıkta ucuzculuk"un başa neler getirdiğini görmüş oldu...
  • Sahibinden com'a verilebilir,renkli cam,çelik jant ve asıl önemlisi haberin püf noktası sunroof. :)))))))))))
  • Airbus a naylon uçak diyenler çıksın ortaya bakalım. Gördük hangisi naylon.
  • 300 serisine winglet takılıyor mu? ayrıca 400-500-600 serilerinde ben hic winglet gormedim. bilen birisinden cevap bekliyorum tesekkurler
  • Arıza, sorun sıkıntı acil iniş amerika gibi uçakların üretildiği ülkede de oluyormuş şekilde görüldüğü gbi.. boeing 737-300 modeli eski bir modeldir, her ne kadar kanat uçları kıvrık olsa da yeni görüntü sonrada takıldı.. u uçaklarda metal yorgunluğu vardır sonuçta 737-300 modeli üretim tarihi ve kaç yıldır uçtuğu önemlidir ve bakımı yapılsa daha bir uçağın ömrünün zamanı vardır, gerekli bakım yapılmadığı ortaya çıkarsa o ayrı bir konu o zaman ciddi cezalar alır havayolu şirketi. Ama uçak ta structural damage denilen uçağın üst tavanında ciddi bir yarığın açılması faci demek hem de 30 bin feet te pilot soğuk kanlılıkla uçağın irtifasını hemen düşürmüş yoksa daha büyük bir facia olurdu.
  • Accident: Southwest B733 near Yuma on Apr 1st 2011, hole in fuselage, sudden decompression By Simon Hradecky, created Saturday, Apr 2nd 2011 04:25Z, last updated Saturday, Apr 2nd 2011 16:31Z A Southwest Airlines Boeing 737-300, registration N632SW performing flight WN-812 from Phoenix,AZ to Sacramento,CA (USA) with 118 passengers and 5 crew, was climbing through FL344 towards FL360 about 105nm west of Phoenix and 65nm northnortheast of Yuma,AZ (USA) when a panel in the cabin ceiling just above the overhead lockers opened with a gunshot like sound leaving a hole about 6 feet long allowing to look straight into the sky. The passenger oxygen masks came down automatically, the crew initiated an emergency descent to 11,000 feet and dive
ABD’de, Phoenix-Sacramento seferini yapan Southwest Havayollarının 812 sefer sayılı Boeing 737 tipi yolcu uçağında, 36 bin feet yükseklikte korkunç anlar yaşandı.

Uçağın üst gövdesinde büyük bir gürültüyle aniden açılan delik, kabin basıncını düşürdü, 118 yolcu panik içinde kaldı.

Çığlık çığlığa kalan yolculardan bazıları fenalaşırken, bir hostes hafif yaralandı. Pilotun serin kanlılığını koruyarak acil iniş istemesi üzerine, uçak daha fazla hasar görmeden en yakında bulunan Yuma Hava Üssü’ne indi.

İnişin ardından tahliye edilen ve uçakta, dehşet anları yaşayan yolcular, hayatta olduklarına inanamadıklarını dile getirdiler.

O anlarda cep telefonuyla olanları kaydeden Brenda Reese adlı yolcu “Uçağın üst kısmında açılan delikten gökyüzünü görebiliyordum. Dehşet içinde kaldım. Herkes bağırıyordu. Bazı yolcular baygındı” dedi.

Olayı araştıran FBI, uçakta herhangi bir terörist eylem izine rastlanmadığını, mekanik bir sorun yaşanmış olabileceğini, ancak incelemenin henüz tamamlanmadığını açıkladı.

Southwest Havayolları'nın iki sene önce de Boeing 737 tipi uçağının gövdesinde kalkıştan hemen sonra yırtılma meydana gelmişti. O haberi okumak için Tıklayınız

İŞTE KORKU DOLU DAKİKALAR



YOLCULAR ŞAŞKINLIKLARINI BÖYLE DİLE GETİRDİ
 
UÇAĞIN TAVANI DELİNDİ (VİDEO)

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Misafir ~ 13 yıl önce
1950'lerdeki COMET facialarından sonra uçak gövdelerindeki büyük yırtılma ve kopmaları perçinlerle önleme çalıştılar eğer bir yırtık olsa bile bu 25 cm i geçmeyecekti. Ancak Aloha havayolları kazası şunu gösterdiki uçağın yaşı kadar uçuş adedi ve saati de önemli. Yani uçak 30 dk da uçsa yüksekliği artıkça dış basıncın düşmesi ile iç kabin basıncı uçağı bir balon gibi genişletmeye çalışıyor. Bu da tüm uçağın gövdesinde bir veya birden fazla yırtık demek olabilir. Pilotları tebrik ediyorum. Bence büyük bir kahramanlık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sahibinden satılık Cabrio Boeing B737-300 satın almak isteyenler lütfen aşağıdaki numarayı arasınlar. Ahh noynn noynn noynn fünff siikss noynn noynn :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Boening'e parça üreten bir şirketin CNC yerine el işçiliği ile üretiği parçaların uzunca bir süredir birleştirlidiği bir seri vardı, hatta öyleki delikler denk gelmiyor rapor tutulması gerekirken çalışanlar matkapla yeni delikler açıp parçaları birleştiriyordu.Sanırım onlara denk geliyor bu seriler, araştıran bilgileri bulabilir. Bu durumu tespit eden boeing in kendi çalışanları bile susturulmuştu. Onlarda istifa edip seslerini duyurmaya çalışıyordu... Tahmin edeceğiniz gibi Boeing mahkemeyide kazandı :) Bu durumdan haberdar hava yolları bütün 737 lerini yere indirip inceleme başlatırlarsa şaşırmam ama büyük maddi kayıp olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
boeing bu kanadıda kopabilir her an .tedavulden kalksın artık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ucuz etin yahnisi yavan olurmuş. Türkiye'de de ucuzculuk yapıp uçağın bakımlarını aksatarak veya eksik yaparak uçurmaya çalışıp SHGM'ye toslayan ucuzculara ders olur inşallah. Milletimiz de "havacılıkta ucuzculuk"un başa neler getirdiğini görmüş oldu...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sahibinden com'a verilebilir,renkli cam,çelik jant ve asıl önemlisi haberin püf noktası sunroof. :)))))))))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Airbus a naylon uçak diyenler çıksın ortaya bakalım. Gördük hangisi naylon.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
300 serisine winglet takılıyor mu? ayrıca 400-500-600 serilerinde ben hic winglet gormedim. bilen birisinden cevap bekliyorum tesekkurler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Arıza, sorun sıkıntı acil iniş amerika gibi uçakların üretildiği ülkede de oluyormuş şekilde görüldüğü gbi.. boeing 737-300 modeli eski bir modeldir, her ne kadar kanat uçları kıvrık olsa da yeni görüntü sonrada takıldı.. u uçaklarda metal yorgunluğu vardır sonuçta 737-300 modeli üretim tarihi ve kaç yıldır uçtuğu önemlidir ve bakımı yapılsa daha bir uçağın ömrünün zamanı vardır, gerekli bakım yapılmadığı ortaya çıkarsa o ayrı bir konu o zaman ciddi cezalar alır havayolu şirketi. Ama uçak ta structural damage denilen uçağın üst tavanında ciddi bir yarığın açılması faci demek hem de 30 bin feet te pilot soğuk kanlılıkla uçağın irtifasını hemen düşürmüş yoksa daha büyük bir facia olurdu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Accident: Southwest B733 near Yuma on Apr 1st 2011, hole in fuselage, sudden decompression By Simon Hradecky, created Saturday, Apr 2nd 2011 04:25Z, last updated Saturday, Apr 2nd 2011 16:31Z A Southwest Airlines Boeing 737-300, registration N632SW performing flight WN-812 from Phoenix,AZ to Sacramento,CA (USA) with 118 passengers and 5 crew, was climbing through FL344 towards FL360 about 105nm west of Phoenix and 65nm northnortheast of Yuma,AZ (USA) when a panel in the cabin ceiling just above the overhead lockers opened with a gunshot like sound leaving a hole about 6 feet long allowing to look straight into the sky. The passenger oxygen masks came down automatically, the crew initiated an emergency descent to 11,000 feet and dive

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000