06 Şubat 2010, Cumartesi 11:25:21

Uçağın parçalarına ulaşıldı

Lübnan'da 25 Ocak 'ta düşen Etiyopya uçağının enkazını bulma çalışmalarını sürdüren araştırma ekipleri, uçağın ana parçalarının yerini tespit etti...
  • Boeing'in en pahalı ve güvenli uçaklarından biri pitot tüpünün tıkanıklığı yüzünden (sinek yuvası-toz veya farklı bir faktör) düştü. Hepsinin mekanı cennet olsun. Tabi hala otopilotun yarattığı durum değerlendirme zafiyeti artışı günümüz şartlarında bile tartışma ve ara eğitim konusu. Merak ettiğim artık bu dış elemanları uçuş öncesi çalışır onayını pilota veren yardımcı sistemler uçaklara entegre edildimi? Yoksa hala bir yaz günü pitota push back sırasında bile girebilecek muzip bir arının elindemi uçuş güvenliğimiz?
  • 12 gün sonra 45 metre derinliğindeki enkaza ulaşılmış ve büyük ilerleme diyorlar. Birgenair kazasında 9 gün sonra 2bin metre derinlikteki enkaz bulunmuştu. Tam da bugün birgenair TC-GEN kazasının yıldönümü. Allah rahmet eylesin

Lübnan Ulaştırma Bakanı Gazi Aridi, Etiyopya Havayollarına (ETHA.UL) ait uçağın ana parçalarını denizin 45 metre derinliğinde tespit ettiklerini belirterek, bunun çok büyük ilerleme olduğunu söyledi.

Aridi, tespit edilenler arasında uçak gövdesinin olup olmadığı konusunda yöneltilen soruya ise "Bunu belirlemek için henüz çok erken" yanıtını verdi. Aridi, "Ocean Alert" gemisinin uçağın enkazını bulmak için Akdeniz'i taradığını, araştırma ekipleri için fotoğraflar çektiğini ifade etti.

Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'ya giden Boeing 737-800 tipi uçakta bulunan çoğu Lübnan ve Etiyopya vatandaşı 90 kişinin tamamı hayatını kaybetmişti. Kazadan sonra 15 kişinin cesediyle bazı ceset parçalarına ulaşılmıştı.

ntvmsnbc

Uçağın parçalarına ulaşıldı

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Boeing'in en pahalı ve güvenli uçaklarından biri pitot tüpünün tıkanıklığı yüzünden (sinek yuvası-toz veya farklı bir faktör) düştü. Hepsinin mekanı cennet olsun. Tabi hala otopilotun yarattığı durum değerlendirme zafiyeti artışı günümüz şartlarında bile tartışma ve ara eğitim konusu. Merak ettiğim artık bu dış elemanları uçuş öncesi çalışır onayını pilota veren yardımcı sistemler uçaklara entegre edildimi? Yoksa hala bir yaz günü pitota push back sırasında bile girebilecek muzip bir arının elindemi uçuş güvenliğimiz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
12 gün sonra 45 metre derinliğindeki enkaza ulaşılmış ve büyük ilerleme diyorlar. Birgenair kazasında 9 gün sonra 2bin metre derinlikteki enkaz bulunmuştu. Tam da bugün birgenair TC-GEN kazasının yıldönümü. Allah rahmet eylesin

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000