17 Ağustos 2015, Pazartesi 14:26:28

Uçağın motor gücü ortalığı dağıttı

Danimarka'nın Roskilde şehri havaalanında düzenlenen uçak gösterisinde, uçağın motorunun oluşturduğu rüzgar, havalimanı apronundakileri adeta savurdu.
  • Ufak çaplısını yaşadim. Taksideki business jeti arkasindan takip etmistim airex14 de. Eksoz gazi yuttum bir dakika boyunca. Cok eğlendigimi soyleyebilirim. Fakat o zamanlar emniyet kültürüne sahip degildim. Simdi olsa hayatta yapmam. Biraz gaz açsa yerde metrelerce suruklenip kolumu bacagimi kirabilirdim.
  • Devrilen kukanin yanindaki iri abiyi pek etkilememis.
  • haha harika, eğlenceli gözüküyor
  • Gecen senelerde ahl genel havacilik apronundada benzeri olay olmustu
  • yani ?
  • 1970'lerin Yeşilköy havameydanında, push-back yok, köprü yok, uçaklar (DC-9, 727 gibi) binaya burundan yaklaşırdı ve park ederdi. Yolcu alındıktan sonra, gaz verip yerlerinden kalkınca, bir-iki kez sanırım camları da indirmişlerdi.
  • Aynısını 2004 senesinde yeşilköy'deki eski askeri havameydanında düzenlenen havacılık fuarı sırasında yaşadık ve jet motorlarının ne muazzam bir güç ürettiğine şahit olduk. Bir business jet dönerken arkasındaki herşeyi öyle bir savurdu ki, uçuş okulunun çadırları uçtu darmadağın oldu, biz ayakta zor durabildik. Aslında bunu yaşayan herkesin hoşuna giden bir deneyim olmuştu. Yalnız dönüşte, uçak o kadar yavaşken oluşan havanın itişini yaşayınca, uçak tam gaz falan verse arkası ne hal alırdı düşünmek bile istemiyorum.

Danimarka'nın Roskilde şehri havaalanında düzenlenen uçak gösterisinde, uçağın motorunun oluşturduğu rüzgar, havalimanı apronundakileri adeta savurdu.

Çekimi yapan kişi güçlükle binanın girişine kaçarak kendini zor kurtardı. Roskilde Airshow Müdürü Per Faldborg Olesen 11 yıldır gösteri düzenlediklerini ve ilk kez başlarına böyle bir olay geldiğini belirterek "Danish Air Transport'a ait MD87 tipi uçak terminalin önünde dönüş yaparken pilotun fazla gaz vermesi nedeniyle arkada bulunan insanlar ve eşyalar yerlerinden uçtu. 11 yıldır gösteri düzeliyoruz ama ilk kez böyle bir şey başımıza geldi. Olay sırasında yaşlı bir adam yerlerde sürüklendi ama önemli bir durum yok. Biz gösterilerden önce insanlara uçaklara fazla yaklaşmamaları ve arkasında durmamaları konusunda brifing veriyoruz" dedi.

Uçak gösterilerine hazırlık için kurulan çadırlar da Cuma günü ateş almış büyük bir yangın çıkmış ve yangına yakın olan uçaklar güçlükle uzaklaştırılarak büyük felaketin önüne geçilmişti. Per Faldborg Olesen önümüzdeki sene daha sıkı tedbirler alacaklarını söyledi.

Uçağın motor gücü ortalığı dağıttı

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Eğlenceli ~ 9 yıl önce
Ufak çaplısını yaşadim. Taksideki business jeti arkasindan takip etmistim airex14 de. Eksoz gazi yuttum bir dakika boyunca. Cok eğlendigimi soyleyebilirim. Fakat o zamanlar emniyet kültürüne sahip degildim. Simdi olsa hayatta yapmam. Biraz gaz açsa yerde metrelerce suruklenip kolumu bacagimi kirabilirdim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cokta fifi ~ 9 yıl önce
Devrilen kukanin yanindaki iri abiyi pek etkilememis.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 9 yıl önce
haha harika, eğlenceli gözüküyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
773 ~ 9 yıl önce
Gecen senelerde ahl genel havacilik apronundada benzeri olay olmustu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yani ~ 9 yıl önce
yani ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kat 14 ~ 9 yıl önce
1970'lerin Yeşilköy havameydanında, push-back yok, köprü yok, uçaklar (DC-9, 727 gibi) binaya burundan yaklaşırdı ve park ederdi. Yolcu alındıktan sonra, gaz verip yerlerinden kalkınca, bir-iki kez sanırım camları da indirmişlerdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İtiş gücü ~ 9 yıl önce
Aynısını 2004 senesinde yeşilköy'deki eski askeri havameydanında düzenlenen havacılık fuarı sırasında yaşadık ve jet motorlarının ne muazzam bir güç ürettiğine şahit olduk. Bir business jet dönerken arkasındaki herşeyi öyle bir savurdu ki, uçuş okulunun çadırları uçtu darmadağın oldu, biz ayakta zor durabildik. Aslında bunu yaşayan herkesin hoşuna giden bir deneyim olmuştu. Yalnız dönüşte, uçak o kadar yavaşken oluşan havanın itişini yaşayınca, uçak tam gaz falan verse arkası ne hal alırdı düşünmek bile istemiyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
trnn ~ 9 yıl önce
işte o tam gaz uçak düşürüyor :)

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000