19 Haziran 2010, Cumartesi 08:16:46

Uçağın kapısı havada açıldı!

Lübnan’dan kalkan, Etiyopya Havayolları’na ait Boeing 737 tipi uçakta havada panik yaşandı.
  • Uçakların kapıları kapanma mandallarına baglı olarak iki şekilde olur. 1- kapı kapandıktan sonra dış yüzeyde çıkıntı kalırsa ki bu el ile belli olur pim tutmamış demektir ve pilot kabinden göremez...2- Kapıyı kitleyen ana mandal atarsa ki büyük ihtimalle bu uçakta ölyle olmuş kabin basıncına baglı olarak açılmaz yırtılır...
  • Uçaklardaki kapılar tapa tipi kapılar olduklarından havada basınçlandıkları için isteseniz bile açılmazlar.Ü stelik her kapıyı da teknik ekip kapamaz.Kapılardaki sviç,ler de açık ikazı verebilirler.Bu ikaz kapının açık olduğu anlamına da gelmez.Haberde eksiklik var.Açık olan veya ikaz veren kapı hangi kapıymış.

Kalkıştan 5 dakika sonra, kapının gürültülü bir şekilde titremesi üzerine, tam olarak kapanmadığı ortaya çıktı. Uçağın pilotu elektronik göstergelerin de kalkış sırasında herhangi bir güvenlik uyarısı vermediğini söyledi.

Yeniçağ'da yer alan habere göre; uçağın, kalkıştan önce 6 saatlik bir rötar yaptığı da havaalanı yetkilileri tarafından dile getirildi. Yetkililer, açık unutulan kapı için de açıklama yaparak; "hata teknik ekibindir, haklarında gerekli işlemler yapılacaktır" dedi.

Olaydan sonra başarılı bir iniş yapan pilotlara teşekkür edildi ve kazanın ucuz atlatıldığı belirtildi.

Etiyopya Havayolları’na ait aynı model bir uçak ocak ayında kalkıştan dakikalar sonra düşmüş ve uçaktaki 83 yolcu ve 7 kabin görevlisinin tamamı hayatını kaybetmişti.

Bu olaydan da ders alınmadığını dile getiren bir yetkili ise, “Sorumlulardan acil hesap sorulmalıdır. Umarız bu son olur” diye tepkisini dile getirdi.

Uçağın kapısı havada açıldı!

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Uçakların kapıları kapanma mandallarına baglı olarak iki şekilde olur. 1- kapı kapandıktan sonra dış yüzeyde çıkıntı kalırsa ki bu el ile belli olur pim tutmamış demektir ve pilot kabinden göremez...2- Kapıyı kitleyen ana mandal atarsa ki büyük ihtimalle bu uçakta ölyle olmuş kabin basıncına baglı olarak açılmaz yırtılır...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Uçaklardaki kapılar tapa tipi kapılar olduklarından havada basınçlandıkları için isteseniz bile açılmazlar.Ü stelik her kapıyı da teknik ekip kapamaz.Kapılardaki sviç,ler de açık ikazı verebilirler.Bu ikaz kapının açık olduğu anlamına da gelmez.Haberde eksiklik var.Açık olan veya ikaz veren kapı hangi kapıymış.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000