18 Ağustos 2010, Çarşamba 17:38:54

UÇAĞIN KANADI KOPARSA! (VİDEO)

Arjantin'in Santa-Fe kentinde yapılan havacılık gösterilerinde muhtemel bir facia ucuz atlatıldı.
  • Ne yangın var ne overspeed.Çıkan duman smoke sisteminin dumanı.Kanadın kopmasının sebebi ise muhtemelen bakım sırasında yada üretimdeki bir hata uçak hızlı değil.Yapısal bir hata gözden kaçmış olabilir yada hatalı bakım yada üretim yapılmıştır.
  • BRS üreticileri yaşadı çok iyi reklam olur onlar için ..
  • uçakta zaten en başından beri yangın var. Arkasından duman geliyor. Kanadın kopması bence duman yüzünden. İyi günler.
  • "Kanadı kırılan uçaktan kendi paraşütüyle atlarken" yalnış olmuş. Paraşütün açılmasını sağlayan sistem Roket, Paraşüt navlakası(paraşütün içine konulduğu torba) ve paraşütten oluşur. Filmde görülen ilk uçaktan çıkıp uzaklaşan pilot değil, ucuna roket bağlı olan navlakadır. Böylelikle savaş uçaklarındaki gibi esas paraşütü açacak kılavuz paraşüt veya roketli navlaka 1 saniye içerisinde ana paraşütü tam gerilmiş ve açılmaya hazır hale getirmiş olur. Bundan sonrası yer çekimi ve hıza kalır.
  • arkadaşın türkçe öğretmenini vetürkçeyi öğrendiği aileyi kutluyorum
  • overspeed yuzunden structural fail...cok fazla load oldugundan wing kopuyor.pilotun yasina bakilicak olursa bir acemice hata oldugu anlasilmaktadir...

22 yaşındaki Dino Moline adlı pilotun gösteri uçuşu sırasında inanılmaz bir kurtuluş yaşandı. Moline, ilk başta yaptığı birbirinden tehlikeli akrobatik hareketlerle izleyenlere görsel bir şov yaşatırken, bir anda uçağının kanadının kırılmasıyla ölümle burun buruna geldi.

Moline, kanadı kırılan uçaktan paraşütüyle atlarken, uçağın paraşütünü de açarak süzüle süzüle uçağının yere inmesi sağladı. Zamanında yaptığı refleksle hayatta kalmayı başaran Moline'i izleyen yüzlerce kişi, ilk başta bu durumu gösterinin bir parçası sandı, ancak uçağın yere düşmesiyle büyük panik yaşadılar.

Moline'in yaşadığı haberinin gelmesiyle herkes derin bir 'oh' çekerken, bu dehşet anları bir izleyicinin amatör kamerasıyla saniye saniye görüntülendi.

UÇAĞIN KANADI KOPARSA! (VİDEO)

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 14 yıl önce
Ne yangın var ne overspeed.Çıkan duman smoke sisteminin dumanı.Kanadın kopmasının sebebi ise muhtemelen bakım sırasında yada üretimdeki bir hata uçak hızlı değil.Yapısal bir hata gözden kaçmış olabilir yada hatalı bakım yada üretim yapılmıştır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
BRS üreticileri yaşadı çok iyi reklam olur onlar için ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
uçakta zaten en başından beri yangın var. Arkasından duman geliyor. Kanadın kopması bence duman yüzünden. İyi günler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
"Kanadı kırılan uçaktan kendi paraşütüyle atlarken" yalnış olmuş. Paraşütün açılmasını sağlayan sistem Roket, Paraşüt navlakası(paraşütün içine konulduğu torba) ve paraşütten oluşur. Filmde görülen ilk uçaktan çıkıp uzaklaşan pilot değil, ucuna roket bağlı olan navlakadır. Böylelikle savaş uçaklarındaki gibi esas paraşütü açacak kılavuz paraşüt veya roketli navlaka 1 saniye içerisinde ana paraşütü tam gerilmiş ve açılmaya hazır hale getirmiş olur. Bundan sonrası yer çekimi ve hıza kalır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
arkadaşın türkçe öğretmenini vetürkçeyi öğrendiği aileyi kutluyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
overspeed yuzunden structural fail...cok fazla load oldugundan wing kopuyor.pilotun yasina bakilicak olursa bir acemice hata oldugu anlasilmaktadir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000