13 Temmuz 2017, Perşembe 13:36:45

Uçağın inişini izlerken canından oldu

Saint Martin adasındaki Prenses Juliana Havalimanı'nda uçakların iniş kalkışlarını izleyen Yeni Zelandalı bir turist kadın uçağın motorundan çıkan güçle yere düşerek hayatını kaybetti.
  • Guzel bir olum , en azindan sayin bakanimiz yorum yapsa boyle soylerdi.
  • Hangi uçak iniyorsa hemen fdr kayıtları istenmeli. Eğer 1kt bile sürat fazlası varsa yada gazlar normalden 0.1 n1 bile fazla açıksa pf açtığı için pm de onu uğramadığı için en çok ceza pm e verilmeli daha azı da pf e verilmeli öncesinde de 2 sene kurul beklemeliler 0 mayışla.
  • Plajda kumda ziplarsan saclar inis takimlarina bile takilir , okadar tehlikeli.
  • St Marteen'da pist kısadır, büyük uçakların düşük thrustta kalkış yapmaları mümkün değildir, sen cessna ile mi uçtu oraya biraderim? 747 o alanda nasıl düşük thrustta kalkış yapabilir?
  • Haberin manşeti hatalı,haber metninden ve mantıki olarak anlaşılacağı üzere kalkış için tam güç gaz açan uçağın moror itme kuvvetiyle talihsiz olay gerçekleşmiş ancak başlıkta 'uçağın inişini izlerken canından oldu' denmiş
  • St Marteen'a bir cok kez uctum. Genelde bu tur olaylari onlemek icin airmanship olarak kalkis rulesinin ilk birkac yuz metresini dusuk thrust da baslayip sonra kalkis thrustina geciyoruz. Demekki adamlar horst diye gaza yuklenmis.
  • DANGER mencır yazmakla olmaz kardeşim o plajın olduğu yeri kapatacaksın o alana insanlar giremeyecek. Tabi bu işten rant sağlayıp para kazanıyorlar turist çekiyorlar ama olmaz işte bu işin şakası yok!

Saint Martin adasındaki Prenses Juliana Havalimanı'na iniş kalkış yapan uçakları izlemek isteyen bir turist canından oldu.

Yerel medyada yer alan haberlere göre; havalimanının hemen arkasında bulunan bölgede uçakların iniş ve kalkışlarını izleyen turistlerden biri uçağın motorundan çıkan itme gücü nedeniyle hayatını kaybetti.

İddiaya göre, uçakları yakın mesafeden izleyen Yeni Zelandalı kadın motordan çıkan itme gücüyle savrularak başını betona çarptı. Sağlık ekiplerinin kısa sürede müdahale ettiği kadının kurtarılamadığı kaydedildi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

 

Uçağın inişini izlerken canından oldu

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

Ecel ~ 7 yıl önce
Guzel bir olum , en azindan sayin bakanimiz yorum yapsa boyle soylerdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yapılması gereken ~ 7 yıl önce
Hangi uçak iniyorsa hemen fdr kayıtları istenmeli. Eğer 1kt bile sürat fazlası varsa yada gazlar normalden 0.1 n1 bile fazla açıksa pf açtığı için pm de onu uğramadığı için en çok ceza pm e verilmeli daha azı da pf e verilmeli öncesinde de 2 sene kurul beklemeliler 0 mayışla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
St mrt ~ 7 yıl önce
Plajda kumda ziplarsan saclar inis takimlarina bile takilir , okadar tehlikeli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zeni Rus'a ~ 7 yıl önce
St Marteen'da pist kısadır, büyük uçakların düşük thrustta kalkış yapmaları mümkün değildir, sen cessna ile mi uçtu oraya biraderim? 747 o alanda nasıl düşük thrustta kalkış yapabilir?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zenci Rus'a ~ 7 yıl önce
kardeş cessna ile mi uçtun oraya? 747 ile nasıl düşük thrust'ta kalkış yapıcaksın orda? Aç bakiyim chartı, kaç metre imiş oranın pisti ve kalkış sonrası engellere bak. O meydan en zor meydanlardan biri, düşük thrust değil full thrust kalkış yapılır orda.
Hatalı başlıklı kız ~ 7 yıl önce
Haberin manşeti hatalı,haber metninden ve mantıki olarak anlaşılacağı üzere kalkış için tam güç gaz açan uçağın moror itme kuvvetiyle talihsiz olay gerçekleşmiş ancak başlıkta 'uçağın inişini izlerken canından oldu' denmiş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zenci rus ~ 7 yıl önce
St Marteen'a bir cok kez uctum. Genelde bu tur olaylari onlemek icin airmanship olarak kalkis rulesinin ilk birkac yuz metresini dusuk thrust da baslayip sonra kalkis thrustina geciyoruz. Demekki adamlar horst diye gaza yuklenmis.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zenci Rus kardeş ~ 7 yıl önce
Kardeş biraz daha performans çalış lütfen. Airmanship e sığınarak vereceğin kararların sonucu asla unsafe olmamalı...
KLM ~ 7 yıl önce
Bende KLM de uçan nadir Türk'ler denim muhtemelen tahmin ettiğim kişisin
Airporter ~ 7 yıl önce
Saçmalama öyle bir usul yok. Hatta kalkış için kullanamadığın pis vazgeçmek zorunds kalırsan biyerine girer derler.
Aha ~ 7 yıl önce
KLM'de yolcu dışında uçak türk mü var yaw ?
HA HA HA HA..... ~ 7 yıl önce
Neyle uctun oraya, planör ile mi ??? Ammada sallamissin !!! Zaten oradaki pistin uzunlugu da "15 km" oldugu icin öyle yapmissindir ! Sen kesin kalkisda "pati`de" yaptirirsin ucaklara...HAHAHA......sana haritada St.Martin`s adasini ( senin deyisin ile : St. MarTEEN ) göster desek, acaba bulabilirmisin !?
Sanal Havacı ~ 7 yıl önce
Fly Tampa St. Maarten kullanmıştır. Ne bilsin garibim doğu kalkışlı pistin sonunda sağlam bir yükseklik olduğunu :)
DANGER ~ 7 yıl önce
DANGER mencır yazmakla olmaz kardeşim o plajın olduğu yeri kapatacaksın o alana insanlar giremeyecek. Tabi bu işten rant sağlayıp para kazanıyorlar turist çekiyorlar ama olmaz işte bu işin şakası yok!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000