05 Mart 2017, Pazar 12:16:34

Uçağın enkazı ve pilot bulundu

Hatay'ın merkez Antakya ilçesi Yaylacık Mahallesi kırsalına düşen Suriye'ye ait savaş uçağından paraşütle atlayan pilot bulunarak, hastaneye kaldırıldı.
  • Arkadaşlar uçağın düştüğü yer ile pilotun bulunduğu yer arasında yaklaşık 40 km var.Yani uçak sınırdan 40 km içeri girmiş herhangi bir yerleşim yeri üzerine düşmemiş allah korumuş.Bundan hiçbir haber kanalı bahsetmemeside çok garip.
  • SURIYE 56 YASINDAKI ADAMA MUHIMMAT YUKLU UCAK TESLIM EDIP SINIRA GONDERIYORSA COK ZOR DURUMDA DEMEKTIR ...
  • Mubarek sanki 90lik.
  • Çok yaşlı görünüyor. Kaç yaşına kadar uçuruyorlar Suriyede herif resmen 70-80 yaşında gibi görünüyor. Son ana kadar bekleyip öyle atladığı anlaşılıyor halinden. Bir bitmedi şu savaş hali güney bölgemizde.
  • Galiba biz düşürdük hava sahamıza girdiği için. Çıkar kokusu yakında.
  • Bir rus ucagi suriyeli pilotla bizim hava sahamizda ne yapiyordu ve bu alanda kim tarafindan saldiriya ugrayarak dustu?
  • uçaktan atlarken korkudan 10 yaş ihtiyarlamış hırbo...resmen komedi yaaaa :)) :)) :))
  • Suriyenin s sini dahi görmek istemiyorum bıktım şunlardan
  • Biraz yaşlanmış sanki

Alınan bilgiye göre, savaş uçağın düşmesinin ardından, görgü tanıklarının ifadesi doğrultusunda paraşütle atladığı belirlenen pilotun bulunabilmesi için havadan ve karadan arama çalışması yapıldı.

Polis ve jandarma özel harekat timlerinin yanı sıra arama kurtarma köpeklerinin de katıldığı çalışmada, Fatikli Mahallesi'ndeki Ayvaderesi mevkisinde pilotun paraşütünün bulunması üzerine, çalışmalar bu alanda yoğunlaştırıldı.

Yağış nedeniyle bölgenin çamurlu olması ve pilotun ayak izlerinin kaybolması çalışmaları güçleştirdi.

Pilotun yüksek yerlere çıkarak, telsiz bağlantısı kurabileceğini değerlendiren ekipler, Ayvaderesi mevkisinin tepelik alanlarında aramalara ağırlık verdi.

Pilot, 9 saatlik çalışmanın ardından bulundu

Ekipler, uçağın pilotunu 9 saatlik çalışmanın ardından, paraşütün bulunduğu yerden yaklaşık 500 metre uzakta bitkin halde buldu.

Suriye uyruklu olduğu öğrenilen ve ismi henüz belirtilmeyen pilot, ekiplerce Altınözü İlçe Jandarma Komutanlığına götürüldü.

Burada ambulansta ilk müdahalesi yapılan pilot, daha sonra Hatay Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Uçağın tek kişilik olduğu ve başka pilot bulunmadığı, bölgedeki arama tarama çalışmalarının sonlandırıldığı kaydedildi.

Öte yandan savaş uçağının enkazı Anadolu Ajansı (AA) ekibi tarafından görüntülendi.

Dün akşam saatlerinde Yaylacık Mahallesi'ne yaklaşık 7-8 kilometre mesafedeki ormanlık alandaki yamaca düşen uçağın olduğu bölgeye uzun yürüyüşün ardından ulaşılırken, uçağın tamamen yandığı görüldü.

Düşmenin etkisiyle çok sayıda ağacın parçalandığı bölgede uçağa ait mermi, lastik veya metal parçalar da çevreye dağıldı.

Uçağın pilotu:







Uçağın enkazı ve pilot bulundu

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

Garip ~ 7 yıl önce
Arkadaşlar uçağın düştüğü yer ile pilotun bulunduğu yer arasında yaklaşık 40 km var.Yani uçak sınırdan 40 km içeri girmiş herhangi bir yerleşim yeri üzerine düşmemiş allah korumuş.Bundan hiçbir haber kanalı bahsetmemeside çok garip.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hilmi ~ 7 yıl önce
SURIYE 56 YASINDAKI ADAMA MUHIMMAT YUKLU UCAK TESLIM EDIP SINIRA GONDERIYORSA COK ZOR DURUMDA DEMEKTIR ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TC ~ 7 yıl önce
Mubarek sanki 90lik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot ~ 7 yıl önce
Çok yaşlı görünüyor. Kaç yaşına kadar uçuruyorlar Suriyede herif resmen 70-80 yaşında gibi görünüyor. Son ana kadar bekleyip öyle atladığı anlaşılıyor halinden. Bir bitmedi şu savaş hali güney bölgemizde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Biz ~ 7 yıl önce
Galiba biz düşürdük hava sahamıza girdiği için. Çıkar kokusu yakında.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anlamadim ~ 7 yıl önce
Bir rus ucagi suriyeli pilotla bizim hava sahamizda ne yapiyordu ve bu alanda kim tarafindan saldiriya ugrayarak dustu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kıskanıyoo ~ 7 yıl önce
Avrupa bizi kıskanıyor.. hülüoogg
UÇAK ~ 7 yıl önce
Muhtemelen Rus uçağı değil, Rus üretimi bir uçak, Suriye'de Rus yapımı uçaklar var. Pilotun Suriyeli olması, Rus yapımı uçak olması normal, Türkiye sınırları içinde dolanması ve bizimkilerin kış uykusu anormal. Hulusi efendi Hürriyet Gazetesinin haklı manşetine çok bozulmuştu ama bilsin ki aklıbaşında olan halkta onun bu çarpmada bir, toplamada sıfır durumuna çok bozuluyor...
rezo ~ 7 yıl önce
uçaktan atlarken korkudan 10 yaş ihtiyarlamış hırbo...resmen komedi yaaaa :)) :)) :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MZH ~ 7 yıl önce
İnsanlar kullandıkları deyimlerle kendilerini tarif ederler, sen de kendini tarif etmişsin, bravo tebrikler.
MZH ye ~ 7 yıl önce
sende mi suriyeli hayranısın kardeşşş..sananeeeeee
Tam Rezo !!! ~ 7 yıl önce
Rezilleşmenin alemi yok !!! ülkesi ve inandığı değerler için savaşan bir asker o. Sonuçta muharebe koşullarında düşmüş/düşürülmüş bir pilottur, içinde olduğu durumdan dolayı aşağılamak sadece Türk'e değil hangi etnik kökenden gelirse gelsin bu ülke insanına yakışmaz
Tam Rezo ya ~ 7 yıl önce
yıllarca sınırımızdan sızıp asker polisimizi şehit edenleri savunman çok garibime gitti doğrusu....sen bu kafayla devam et bakalım...önce kendi insanına sahip çık...reklama gerek yok
Kenan ~ 7 yıl önce
Suriyenin s sini dahi görmek istemiyorum bıktım şunlardan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mehmet ~ 7 yıl önce
Katılıyorum dostum
AYNEN ~ 7 yıl önce
Yazdığınız fikre şu ana dek onay veren 17 , beğenmeyen 1 ( muhtemelen Suriyeli veya içimizdeki Suriyeli hayranıdır) oranına bakılırsa Türk Halkının ( Hükümetinin değil) Suriyelilerden ne kadar rahatsız olduğu ve hatta nefret ettiği ortada.. Eh haklıyız tabii, daha 16-17 yıl önce APO şerefsizini Şam'da saklayan kimdi? Unutmamalıyız..
KORKU ~ 7 yıl önce
Korku hep dağları bekler işte böyle.. Bir ülkenin halkının içine taraf olmayı, kini, düşmanlığı pompalayıp, hukuku kendi emrinde keyfi çalıştırırsan gün gelir işte böyle bir hurdadan bile korkarsın, özel güvenlik gücünü..! yollatıp kontrol ettirirsin.. Olmadı, " Bu uçak Fetöcülerin saldırı uçağıdır" falan bile dersin..
flyby ~ 7 yıl önce
Pilotu saygı duymak gerekiyor. ilerleyen yaşına rağmen ülkesinin birliği için mücadele veriyor. ülkemizdeki bazı babası belirsiz Suriyeliler gibi ülkesini satıp kaçmamış en azından. Yorumum aşağıdaki "Rezo" rumuzlu "hırbo"ya ithaf olunur!
O zaman ~ 7 yıl önce
Hayir diyeceksin
Misafir ~ 7 yıl önce
Biraz yaşlanmış sanki

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Suriye ~ 7 yıl önce
Ellerinde ne varsa suruyorlar sahaya. Koca bir ulkenin tukenmisliginin resmi.
Sisi ~ 7 yıl önce
Simdi sis sunu mu yapmaliydi,aman abi basbakan geliyo dagilayim da insin ucak?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000