12 Ağustos 2009, Çarşamba 08:20:14

Uçağın enkazı bulundu

Papua Yeni Gine'de kaybolan uçağın enkazının bulunduğu, ancak içindeki 13 kişinin akıbetinin henüz belli olmadığı bildirildi...

Papua Yeni Gine havacılık kurumu yetkilileri, bölgeyi helikopterle tarayan kurtarma ekiplerinin uçağın enkazını bulduğunu, ancak enkazın belirlendiği alanın dağlık ve ''fazlasıyla sık orman'' olması nedeniyle kurtulan olup olmadığının henüz belirlenemediğini söyledi.

Uçaktan radyo sinyallerinin alındığını ifade eden yetkililer, arama kurtarma ekiplerinin bölgeye ulaşmaya çalıştığını, ancak enkaz yakınlarında herhangi bir hareketlilik de görülmediğini kaydetti.

Uçakta Avustralya, Yeni Gine ve Japon asıllı 11 yolcu ile 2 mürettebat bulunuyordu.

Avustralya Dışişleri Bakanı Stephen Smith, enkazın 1676 metre rakımda bulunduğunu, arama kurtarma ekiplerinin kötü hava ve zor koşullara rağmen bölgeye havadan ulaşmaya çalıştığını söyledi.

Bölgeye karadan ulaşımın da çok güç olduğunu belirten Smith, uçaktakilerin can güvenliği açısından endişeli olduklarını kaydetti.

Avustralya Başbakanı Kevin Rudd da, daha önce yaptığı açıklamada, kayıp uçağın her ailenin kabusu olduğunu, uçağı bulmak için tüm imkanların kullanılacağını söylemişti.

Çift motorlu uçak, başkent Port Moresby'den turistik bölge Kokoda Track'a giderken son olarak varış yerindeki kontrol kulesine iniş pistine yaklaştığını bildirmiş, daha sonra uçaktan haber alınamamıştı.

Uçağın enkazı bulundu

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000