10 Şubat 2010, Çarşamba 07:17:24

Uçağın düşüş nedeni pilot hatası mı?

Geçtiğimiz ay Lübnan açıklarında düşen Etiyopya Havayolları'na ait uçağın düşüş nedeninin pilot hatası olduğu tahmin ediliyor.
  • Bu tür bir hata yapacak pilot Ethiopian'dan zor çıkar. Bekleyelim hele kutular bir çözümlensin. Kuruluşundan beri bu dahil üç ölümlü kazası var. Biri her iki motoruna kuş girmesi, diğeri hijack nedeniyle yakıt tükenmesi. Öyle şakaya gelir bir şirket değil. 5 i kesin sipariş olmak üzere 10 tane 787 siparişi var. Özelleştirilmiş THY yanına bile yaklaşamaz. Milli THY hariç ama onu zaten bitirdiler.
  • Lübnan açıklarında denize düşen uçakla ilgili ilk inceleme sonuçlarına göre pilotların kazaya sebep olduğu ifade edilmiş. Bence bu tür açıklamalar çok yanlış. Şimdiye kadar yapılan kaza araştırmalarında nihai raporlar 2 yıldan önce açıklanamadı. Kazadan bir ay sonra yapılan bu tür açıklamalar kazayı incelemekle görevi araştırmacıları da yanlış yönlendirmekte ve gerçek nedenin bulunmasını güçleştirmektedir.

İçinde 90 kişinin bulunduğu uçağın kara kutularını inceleyen ekibe yakın bir kaynak, Reuters ajansına, "İnceleme ekibinin vardığı ilk sonuca göre kazaya pilot hatası neden oldu" dedi.

Lübnanlı, Fransız ve Etiyopyalı yetkililerden oluşan inceleme ekibi, analiz için uçağın kara kutularıyla birlikte dün Fransa'ya hareket etmişti.

Meydana gelen feci kazada uçağın kaptan pilotunun, uçak düşerken yanında bulunan yardımcı pilota söylediği son sözlerinin "Biz bittik. Tanrı bizi affetsin" olduğu iddia edildi.

Kazaya ilişkin ilk raporun, önümüzdeki ay açıklanması bekleniyor.

Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'ya giden, Boeing 737-800 tipi uçağın düşmesi sonucu, uçakta bulunan ve çoğu Lübnan ve Etiyopya vatandaşı 90 kişi hayatını kaybetmişti.

Uçağın düşüş nedeni pilot hatası mı?

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Bu tür bir hata yapacak pilot Ethiopian'dan zor çıkar. Bekleyelim hele kutular bir çözümlensin. Kuruluşundan beri bu dahil üç ölümlü kazası var. Biri her iki motoruna kuş girmesi, diğeri hijack nedeniyle yakıt tükenmesi. Öyle şakaya gelir bir şirket değil. 5 i kesin sipariş olmak üzere 10 tane 787 siparişi var. Özelleştirilmiş THY yanına bile yaklaşamaz. Milli THY hariç ama onu zaten bitirdiler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Lübnan açıklarında denize düşen uçakla ilgili ilk inceleme sonuçlarına göre pilotların kazaya sebep olduğu ifade edilmiş. Bence bu tür açıklamalar çok yanlış. Şimdiye kadar yapılan kaza araştırmalarında nihai raporlar 2 yıldan önce açıklanamadı. Kazadan bir ay sonra yapılan bu tür açıklamalar kazayı incelemekle görevi araştırmacıları da yanlış yönlendirmekte ve gerçek nedenin bulunmasını güçleştirmektedir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000