10 Nisan 2009, Cuma 17:31:14

Uçağın arızası hala giderilemedi

Yerel seçimler öncesinde bağımsız aday Ahmet Eşref Fakıbaba'ya destek vermek amacıyla Şanlıurfa'ya gelen Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş'u taşıyan uçağının arızası hala giderilemedi.
  • Konu sigorta şirketimize bildirilmiş ve yurtdışından gelecek tamir ekibi ve ekspertiz işlemleri için uçağımız Şanlıurfa GAP Hava Meydanında bekletilmektedir. Konunun gerçek şeklini bilgilerinize sunarız, Saygılarımızla, Redstar Havacılık Hizmetleri A.Ş. Daha fazla bilgi için lütfen; Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mustafa Ataç 00 90 216 560 0 772 (RSA)
  • Sayın Kurtulmuş ve ekibine, uçağın yabancı cisim çarpması sonucu pervanede bir hasar olduğu ve uçamayacağı bildirildiğinde, yolcularımız hadiseye inanmamış ve ancak pervaneyi gördükten sonra ikna olmuşlardır. Sayın Kurtulmuş ve ekibinin ertesi gün THY tarifeli sefer ile biletleri temin edilmiş, ekibimiz kazanın tüm detaylarını görüntülemiş, kroki ve çizimlerde olmaması gereken bu kazanın detayları üzerinde brifing ve kaza raporu tutmuşlardır. Sayın Kurtulmuş ve ekibinin, havada ölüm tehlikesi atlattıkları ve meydana geldiği belirtilen olaylar tamamen bir hayal ürünü olup, gerçeklerle uzaktan yakından bağdaşmamaktadır. (DEVAMI ASAGIDA YER ALMAKTADIR)
  • Bu çarpma pilotlar tarafından görülmüş ancak uçak güvenliği ile ilgili hiçbir sorun olmadığı gibi yolcular da herhangi bir şey hissetmemiştir. Sayın Kurtulmuş ve ekibine, uçağın yabancı cisim çarpması sonucu pervanede bir hasar olduğu ve uçamayacağı bildirildiğinde, yolcularımız hadiseye inanmamış ve ancak pervaneyi gördükten sonra ikna olmuşlardır. Sayın Kurtulmuş ve ekibinin ertesi gün THY tarifeli sefer ile biletleri temin edilmiş, ekibimiz kazanın tüm detaylarını görüntülemiş, kroki ve çizimlerde olmaması gereken bu kazanın detayları üzerinde brifing ve kaza raporu tutmuşlardır. (DEVAMI ASAGIDA YER ALMAKTADIR)
  • Ülkemizde peş peşe yaşadığımız iki helikopter kazası ve takiben yaşanan haber kirliliği ise kendisi zaten bir felaket olan kazanın nasıl ikinci bir işkence ve tahribat şekline dönüşebileceğini göstermiştir. Çok yazık! Sayın Numan Kurtulmuş ve çalışma arkadaşlarını taşıyan, Redstar Havacılık A.Ş. bünyesindeki TC RSA kuyruk işaretli, British Aerospace imalatı Jetstream 32 EP tip uçağımız 15 Mart 2009, saat 16:40’da Şanlıurfa GAP Hava Meydanına inişe geçmiş ve hiçbir uyarı olmadan pistin ortasından geçen elektrik kablosu ve yanmayan uyarı lambalarından bir tanesi, sol pervanenin bir dilimine çarpmıştır. (DEVAMI ASAGIDA YER ALMAKTADIR)
  • Yukarida yeralan habere iliskin REDSTAR HAVACILIK HİZMETLERI A.Ş. tarafindan yayimlanan basin bildirisi asagida yer almaktadir. Saygilarimizla Redstar Havacılık Hizmetleri A.Ş. -BASIN BILDIRISI- Son günlerde yaşadığımız üzücü kazalar ve bunlara ilişkin haber kirliliği, malesef daha gelişme dönemini yaşayan “hava taksi” işletmeciliğini zor durumda bırakmıştır. Hollanda’da meydana gelen uçak kazasında, ülkemiz basını ders niteliğinde bir eylem ortaya koymuş ve acıların bir nebze olsun giderilmesinde, yaraların sarılmasında üzerine düşen görevi uygarca yerine getirmiştir. (DEVAMI ASAGIDA YER ALMAKTADIR)
  • NE SABOTAJ NEDE BAKIM TEK SEBEBİ VAR ODA KULE İLE İLETİŞİM EKSİKLİĞİDİR BENCE.
  • Niye sadece bakım sorunları ?Sabotaj olasılığı araştırılmıyor mu?

Numan Kurtulmuş'un bindiği uçak, 25 gün önce Muş'tan Adıyaman'a ve oradan da Şanlıurfa'ya geldikten sonra arızalanmış ve tamir için GAP havaalanına bırakılmıştı.

İngiliz havacılık şirketine ait TC-RSA kuyruk tescilli uçak, GAP Havaalanı'nda piste inişi sırasında dubalara çarparak pervanesini kırılmıştı. Havada yaşanan tehlikenin ardından uçak, bir aydır GAP havaalanında bekletiliyor.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, 25 Mart 2009 günü seçim çalışmalarını yürütmek üzere özel helikopteriyle Kahramanmaraş'tan Yozgat'a giderken kaza geçirmiş ve helikopteri Göksun mevkiinde düşmüştü. Yazıoğlu ve 5 kişiye mezar olan helikopter kazası öncesinde SP Genel Başkanı Kurtulmuş'un yaşadığı uçak faciası, özel havacılık firmalarına ait helikopter ve uçakların yeterince bakımdan geçip geçmedikleri sorusunu tekrar akıllara getirdi.

SP Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, 29 Mart yerel seçimler sonrasında bağımsız belediye başkanı seçilen Ahmet Eşref Fakıbaba'nın SP'ye geçişi için önceki gün düzenlenen rozet takma töreni için Şanlıurfa'ya geldi.

GAP Havaalanı'nda arızası giderilemediği için bekletilen uçağı gören Kurtulmuş şaşkınlığını gizleyemedi. Kurtulmuş, "Büyük bir facia atlattığımız TC-RSA tescilli uçağı, halen GAP Havaalanı'nda bulunuyor. Bu durum çok ilginç. Atlatılan facia tamamen bir işletim, yönetim hatasıdır. Pistin ortasında o dubalar ne arıyordu halen bir şey anlamış değilim" dedi.

Kurtulmuş ile aynı uçakta bulunan SP GİK Üyesi Hüsamettin Korkutata da, "Uçak havadayken yağmur sularını sızdırıyordu ve uçakta aşırı ses vardı. Uçağı kiraladığımız özel havacılık firması ile olan kira kontratını feshettik ve yeni bir uçak kiraladık." diye konuştu.

Numan Kurtulmuş, yerel seçim sürecinin sürdüğü 15 Mart'ta, İngiliz havacılık şirketinden kiralanan TC-RSA tescilli uçak ile partisinin Muş ve Adıyaman mitinglerine katıldıktan sonra Şanlıurfa'ya gelmişti. GAP Havaalanı'na iniş sırasında uçak, pistte bulunan aydınlatma direğine çarpınca pervanesinde küçük çapta kırılma yaşanmıştı.

Kurtulmuş ve beraberindekiler, ucuz atlattıkları tehlikenin ardından Ankara'ya, 1 gün gecikmeli olarak tarifeli bir uçakla dönmüştü. Aynı zamanda ambulans uçak olarak da hizmet veren TC-RSA kuyruk tescilli uçağın, pervanesindeki arıza nedeniyle siparişi verilen bir parçasının ulaşmasıyla önümüzdeki hafta havalanmasının planlandığı kaydedildi.

Uçağın arızası hala giderilemedi

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 15 yıl önce
Konu sigorta şirketimize bildirilmiş ve yurtdışından gelecek tamir ekibi ve ekspertiz işlemleri için uçağımız Şanlıurfa GAP Hava Meydanında bekletilmektedir. Konunun gerçek şeklini bilgilerinize sunarız, Saygılarımızla, Redstar Havacılık Hizmetleri A.Ş. Daha fazla bilgi için lütfen; Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mustafa Ataç 00 90 216 560 0 772 (RSA)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Sayın Kurtulmuş ve ekibine, uçağın yabancı cisim çarpması sonucu pervanede bir hasar olduğu ve uçamayacağı bildirildiğinde, yolcularımız hadiseye inanmamış ve ancak pervaneyi gördükten sonra ikna olmuşlardır. Sayın Kurtulmuş ve ekibinin ertesi gün THY tarifeli sefer ile biletleri temin edilmiş, ekibimiz kazanın tüm detaylarını görüntülemiş, kroki ve çizimlerde olmaması gereken bu kazanın detayları üzerinde brifing ve kaza raporu tutmuşlardır. Sayın Kurtulmuş ve ekibinin, havada ölüm tehlikesi atlattıkları ve meydana geldiği belirtilen olaylar tamamen bir hayal ürünü olup, gerçeklerle uzaktan yakından bağdaşmamaktadır. (DEVAMI ASAGIDA YER ALMAKTADIR)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bu çarpma pilotlar tarafından görülmüş ancak uçak güvenliği ile ilgili hiçbir sorun olmadığı gibi yolcular da herhangi bir şey hissetmemiştir. Sayın Kurtulmuş ve ekibine, uçağın yabancı cisim çarpması sonucu pervanede bir hasar olduğu ve uçamayacağı bildirildiğinde, yolcularımız hadiseye inanmamış ve ancak pervaneyi gördükten sonra ikna olmuşlardır. Sayın Kurtulmuş ve ekibinin ertesi gün THY tarifeli sefer ile biletleri temin edilmiş, ekibimiz kazanın tüm detaylarını görüntülemiş, kroki ve çizimlerde olmaması gereken bu kazanın detayları üzerinde brifing ve kaza raporu tutmuşlardır. (DEVAMI ASAGIDA YER ALMAKTADIR)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Ülkemizde peş peşe yaşadığımız iki helikopter kazası ve takiben yaşanan haber kirliliği ise kendisi zaten bir felaket olan kazanın nasıl ikinci bir işkence ve tahribat şekline dönüşebileceğini göstermiştir. Çok yazık! Sayın Numan Kurtulmuş ve çalışma arkadaşlarını taşıyan, Redstar Havacılık A.Ş. bünyesindeki TC RSA kuyruk işaretli, British Aerospace imalatı Jetstream 32 EP tip uçağımız 15 Mart 2009, saat 16:40’da Şanlıurfa GAP Hava Meydanına inişe geçmiş ve hiçbir uyarı olmadan pistin ortasından geçen elektrik kablosu ve yanmayan uyarı lambalarından bir tanesi, sol pervanenin bir dilimine çarpmıştır. (DEVAMI ASAGIDA YER ALMAKTADIR)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Yukarida yeralan habere iliskin REDSTAR HAVACILIK HİZMETLERI A.Ş. tarafindan yayimlanan basin bildirisi asagida yer almaktadir. Saygilarimizla Redstar Havacılık Hizmetleri A.Ş. -BASIN BILDIRISI- Son günlerde yaşadığımız üzücü kazalar ve bunlara ilişkin haber kirliliği, malesef daha gelişme dönemini yaşayan “hava taksi” işletmeciliğini zor durumda bırakmıştır. Hollanda’da meydana gelen uçak kazasında, ülkemiz basını ders niteliğinde bir eylem ortaya koymuş ve acıların bir nebze olsun giderilmesinde, yaraların sarılmasında üzerine düşen görevi uygarca yerine getirmiştir. (DEVAMI ASAGIDA YER ALMAKTADIR)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
NE SABOTAJ NEDE BAKIM TEK SEBEBİ VAR ODA KULE İLE İLETİŞİM EKSİKLİĞİDİR BENCE.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Niye sadece bakım sorunları ?Sabotaj olasılığı araştırılmıyor mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000