02 Mayıs 2010, Pazar 09:03:26

UÇAĞI TÜRK GAZETECİ DÜŞÜRDÜ

Arjantin'de geçen hafta düşen tek motorlu uçağın, Türk gazeteci Levent S. Bergkotte tarafından kasten düşürüldüğü öne sürüldü.
  • pilotlar ,teknisyenler,hostesler,yer görevleri hakkında hertürlü yorum yapabilirsin ama gazeteciler hakkında yapılan yorumlar yazılmıyor genelde :)
  • Madem intihar etmek istiyordu neden uçakla...başkasının da ölümüne neden oluyor.Tek başına intihar edecek yol mu bulamamış.Ya hasta ya kişilği bozuk.Başksının da canını alma hakkını kimden almış.
Arjantin polisi, 24 Nisan 2010'da düşen tek motorlu Piper Cherokee tipi uçağın, bir Türk gazeteci tarafından kasıtlı olarak düşürüldüğünü saptadı. Polis, uçağı kiralayanın "İstanbul doğumlu, 33 yaşında, Hollanda ve Türk vatandaşlığına sahip" Levent Salim Bergkotte isimli bir gazeteci olduğunu açıkladı. Havacılık üzerine uzman olduğu bildirilen gazetecinin, pilotluk lisansına sahip olduğu kaydedilirken, 37 yaşındaki Alastair Whewell isimli pilotun bıçaklandığı ve uçağın enkazında hem Türk gazetecinin, hem de pilotun cesedinin bulunduğu öğrenildi.

Uçakta pilotun kanının ve bir bıçağın bulunduğunu açıklayan polis, "Levent Salim Bergkotte isimli kişi, havaalanına gelip bir uçak kiralamak istemiş. Bu talebi reddedilince, tek başına uçak kiralayamamış. Bunun üzerine içinde pilotun da olduğu tek motorlu uçak kiralamış. Patagonya üzerinden uçulduğu sırada pilotu bıçaklayıp öldürmüş, sonra da uçağı düşürüp intihar etmiş" dedi.

EŞE VEDA MEKTUBU
Uçağın Bariloche kenti yakınında düştüğü, düşmeden önce kontak anahtarının çekilerek, motora akaryakıt gitmesinin engellendiği de belirlendi. Polis, gazetecinin kaldığı otelde eşine yazdığı bir veda mektubu bulunduğunu açıkladı. Gazetecinin uçağı başından beri intihar düşüncesiyle kiraladığı vurgulandı.

Sabah
UÇAĞI TÜRK GAZETECİ DÜŞÜRDÜ

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
pilotlar ,teknisyenler,hostesler,yer görevleri hakkında hertürlü yorum yapabilirsin ama gazeteciler hakkında yapılan yorumlar yazılmıyor genelde :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Madem intihar etmek istiyordu neden uçakla...başkasının da ölümüne neden oluyor.Tek başına intihar edecek yol mu bulamamış.Ya hasta ya kişilği bozuk.Başksının da canını alma hakkını kimden almış.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000