08 Nisan 2009, Çarşamba 08:12:58

Uçağı kaçıran kişi Türk çıktı!

Kanada'da uçuş okulundan çalınıp ABD'ye inen uçağı kaçıran kişinin Türk olduğu iddia edildi.
  • eskiden di o erzurum deyince Dadaşlar mertler vardı.gidinde görün şimdi Erzurum mu tahran mı o kadar gerilemiş ki artık vilayetten çıkarmak lazım Karsa bağlansa daha iyi olur
  • sayın adminler bu erzurumlu geyiği sıkmadımı sizleride beni ziyadesiyle sıktıda
  • Erzurumada gelsin bu C172 VH-KKA regli uçağı ile :(

ABD basınında yer alan haberlerde FBI yetkililerine göre, uçağı indirmesinin ardından yakalanan kişi geçen yıl Kanada vatandaşlığına geçtikten sonra Adam Leon ismini alan 31 yaşındaki Yavuz Berke... FBI sözcüsü Richard Kolko, öğrenci pilot olduğu saptanan Leon'un F-16 savaş uçaklarının takibine girdikten sonra kaçırdığı Cessna 172 tipi uçağı ABD'nin Ellsinore bölgesinde toprak yola indirdiğini açıkladı. 4 koltuklu uçağı Kanada'nın Ontario eyaletindeki Thunder Bay uçuş okulundan kaçıran Leon, bir bakkalda yakalandı.

Uçağı indirdikten sonra bir köprünün altına saklayan Leon'un verdiği ilk ifadede psikolojik sorunlarından dolayı tedavi gördüğünü söylediği kaydedildi.

TERÖR BAĞLANTISI BULUNAMADI

Saatlerce havada kalıp altı eyaleti aşan Leon yakalandıktan hemen sonra "intihar eylemcisi" olarak anons edildi. Yetkililer Leon'un amacının ABD'de bir havaalanına gidip içindeyken uçağı piste çakmak olduğunu bildirdi. Ancak daha sonra yapılan açıklamalarda Leon'un bir terörist bağlantısı saptanamadığı ve araştırmaların sürdüğü belirtildi. ABD'li yetkililer izinsiz olarak sınırlarına giren uçağı kaçıran Leon'un neden ismi ile uyruğunu değiştirdiğini ve uçağı ne amaçla kaçırdığının araştırıldığını vurguladı.

ABD'de 11 Eylül saldırılarını gerçekleştirenlerin de uçuş okulu öğrencisi olması nedeniyle, uçak havadayken büyük endişe yaşandı.

Uçağı kaçıran kişi Türk çıktı!

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
eskiden di o erzurum deyince Dadaşlar mertler vardı.gidinde görün şimdi Erzurum mu tahran mı o kadar gerilemiş ki artık vilayetten çıkarmak lazım Karsa bağlansa daha iyi olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
sayın adminler bu erzurumlu geyiği sıkmadımı sizleride beni ziyadesiyle sıktıda

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Erzurumada gelsin bu C172 VH-KKA regli uçağı ile :(

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000